Ana Sayfa Genel Formula 1 Türkiye GP İptal Edildi İddiası!

Formula 1 Türkiye GP İptal Edildi İddiası!

0
1268

Formula 1 Türkiye GP İptal Edildi Mi?

Türkiye, geçtiğimiz günlerde Covid-19 sebebiyle iptal edilen Kanada GP yerine Formula 1 takvimine dahil olmuştu. Hatta anlaşmanın iki yılı kapsadığı bile söylenmişti. Formula 1 severleri sevindiren bu haberin üzerinden çok da büyük bir zaman geçmeden, İngiltere’nin Türkiye’yi kırmızı listeye almasıyla işler karıştı. Birkaç gündür takvimdeki bir önceki yarış olan Bakü ile yer değiştirmek seçenekleri konuşuluyordu. Ancak dün, Formula 1 Türkiye GP iptal edildi iddiası gündeme düştü.

11 Mayıs öğlen saatlerinde Noemi de Miguel isimli, İspanyol bir gazeteci tarafından Twitter’da paylaşılan; ‘’Türkiye GP iptal oldu ve sezon 22 yarışla devam edecek.’’ haberi Formula 1 severler tarafından şaşkınlıkla karşılanmıştı. Ancak ilerleyen saatlerde F1 resmi hesaplarının hiçbirinden bu konuyla alakalı bir paylaşım yapılmadı.

İşte o tweet:

Ardından S Sport resmi Twitter hesabından yarışın iptal edildiğine dair bir haber paylaşıldı. Bu haber ise durumun gerçekçi olduğunu gözler önüne sermiş oldu. Ancak Formula 1 kanadından gelen haberler konuyla ilgili resmi açıklamanın Cuma günü yapılacağı yönünde. Ayrıca bugün gelen bilgilere göre Bakü, tarihlerin takas edilmesi teklifini reddetti.

S Sport’un tweet’i :

Haber Formula 1 severleri üzüntüye boğarken, gelecek sene Türkiye’de yarış yapılması planlanıyor. Ayrıca Türkiye yerine Mugello, Hockenheim, Avusturya gibi alternatifler olsa da, 11-13 yarış hafta sonunun atlanması yüksek ihtimal olarak gözüküyor. Eğer Türkiye yerine yeni bir yarış eklenmezse, takvim 22 yarış üzerinden devam edecek.

Peki Bu Durumun Sebebi Ne?

Genel olarak işlerin bu duruma gelmesinin temel nedeni ise Formula 1 takımlarından çoğunun merkezinin İngiltere’de yer alıyor olması. Takımların Türkiye’deki yarışı yaptıktan sonra İngiltere’ye girebilmek için 10 gün boyunca otel odasında karantinada kalması gerekiyor. Bir sonraki yarışın da 27 Haziran günü yapılacak olması, binin üzerinde personelin yaklaşık 1 ay boyunca otellerde kalması ve takımların da bu maliyeti üstlenmesi anlamına geliyor. Bu sebeple takımların hiçbiri bu duruma sıcak bakmıyor.

Formula 1 İspanya GP 2021 Yarış Özeti ve Değerlendirmesi

İkinci El Otomobil İlanları

 

HENÜZ YORUM YOK