Hyundai Ioniq 5 Rezervasyonları Avusturya’da Açıldı

Hyundai Avusturya web sitesi, yakında çıkacak olan Hyundai IONIQ 5  rezervasyonları açtı. Başlangıç için sadece 150 adetlik sıra mevcuttu. Diğer Avrupa ülkelerinin de yakında takip etmesi bekleniyor.

Hyundai Avusturya 22 Aralık Salı sabahı rezervasyon kuyruğunda 150 sıra açtı, ancak neredeyse yarısı öğleden sonra erken saatlerde kaybolmuştu.

hyundai 45 konsepti

Şubat 2021’de Alımların Başlaması Bekleniyor

Rezervasyon depozitosu, tamamen iade edilebilir olmasına rağmen, 1.000 € ‘dur. Aracın nihai liste fiyatı henüz açıklanmadı. Nitekim aracın son görünümü henüz ortaya çıkmamış olsa da, fotoğraflarda görebileceğiniz üzere Hyundai’nin “45 Concept” aracına benzeyeceği belirtiliyor.

Şubat 2021’in ortalarında, rezervasyon sahiplerinden bağlayıcı bir sipariş vermeleri istenecek. Müşteri teslimatları şu anda Haziran veya Temmuz 2021 için planlanıyor. Süreç ve zamanlamalar muhtemelen diğer Avrupa pazarlarında çok benzer olacak, ancak Avusturya diğerlerinden önce açılmış gibi görünüyor.

45 konsept

Ioniq 5 Hakkında

Kaynaklardan IONIQ 5 hakkında sızdırılan bilgiler ise şu şekilde:

  • Giriş versiyonları 58 kWh kullanılabilir kapasiteye ve 450 km WLTP’ye sahip olacak
  • İsteğe bağlı varyantlar, 72 kWh kullanılabilir kapasite ve 550 km WLTP sunar
  • 800 voltluk sistem, 232 kW’a kadar şarj ve yalnızca 18 dakikada % 10’dan % 80’e dolum sağlar
  • DC şarj aynı zamanda 400 volt altyapıya da uyum sağlayabilir
  • ~ 230 kW güç ve 5,1 saniye 0-100 km / s ile çift motorlu versiyon mevcut olacak
  • İlk modelde güneş paneli çatısı
  • 11 kW yerleşik AC şarj

hyundai ioniq 5 rezervasyonları şarj

E-GMP Platformu

IONIQ 5, Hyundai grubunun önümüzdeki yıllarda Hyundai, Kia ve Genesis markalarında düzinelerce elektrikli araç kurulumunu destekleyecek olan yeni E-GMP platformunu temel alıyor. % 10 ile % 80 arasında 18 dakikalık şarj süresi son derece etkileyici; iyi enerji verimliliği ile birlikte IONIQ 5’e piyasadaki herhangi bir aracın en yüksek menzilli kurtarma hızlarından birini verecektir (Porsche Taycan ve Tesla Model 3).

Diğer elektrikli araç markalarının da zaman içinde şarj performanslarını iyileştirmeye devam etmeleri beklense de, Hyundai’nin çıtayı yükselttiğini söylemek mümkün . Bu performansın, elektrikli araçların yeniden doldurulmasının benzinli arabalardan çok daha uzun sürdüğü hakkındaki tartışmaları da dinlendirdiği söylenebilir. 15 dakika, uzun bir yolculuğun ortasında kabul edilebilecek mantıklı bir dinlenme molasıdır.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here