Toyota TRD-Sport Trailer

Toyota, off-road, kamp ve overlanding hayranlarının ilgisini çekecek bir şeyi açıkladı. Ürün, vahşi doğada zaman geçirmek için gereken her şeyi, gerçekten zorlamadan paketlemek için tasarlanmış bir konsept araç. Toyota TRD-Sport Trailer olarak adlandırılıyor ve temelde, kurulumu kolay ve hızlı bir “basecamp” çözümü oluşturmak için kullanılması amaçlanıyor.

Her Şey Var!

Araç, Toyota SEMA 2020 yapılarının bir parçası. Toyota, overlanding etkinliğinin yıllardır popülerlik kazandığını söylüyor. Ancak 2020’deki salgın, etkinliği yeni popülerlik seviyelerine itti. Araç, Toyota kamyon ve SUV serisine eşlik etmek için özel olarak tasarlandı.

“Overlanding epeydir hız kazanıyor, ancak 2020 bunu zirveye çıkardı … Pikap ve SUV serimiz için mükemmel bir yol arkadaşı yaratmanın gerçekten harika olacağını düşündük.”

Japon otomobil üreticisinin Kuzey Amerika’daki Kıdemli Program Yöneticisi Bob Kupina’yı TRD-Sport Trailer’ı gerçeğe dönüştürmeye iten de buydu.

toyota trd sport trailer

Platformun üstünde, tenteli ve sinek tutuculu dört kişilik bir Yakima çadırı var. Sistem ayrıca özel tuvalet ve çöp tenekesi, buzdolabı, sıcak su ısıtıcısı, duş perdesi, jeneratör içermekte. Ek olarak Optima Yellow Top bataryadan güç almaktadır.

Römork 16 galon tatlı su taşıyabilir ve 15 galonluk gri su tutma tankına sahip. Toyota ayrıca aracı yemek pişirmek ve temizlemek için dışarıya açılan bir lavabo ve soba ile donatmış. Şirket ayrıca, olta kamışı, olta takımı, ağlar, balıkçılar, sığ botlar, tencere, kupalar ve diğer temel malzemeler dahil olmak üzere gerekli dış mekan ekipmanlarıyla donatıldığından emin olmak için Bass Pro Mağazaları ve Cabela’s ile birlikte çalıştı.

RIGID A-Serisi Aksesuar LED Işıkları da kamp alanını aydınlatmak için eklenmiş. Römork, General Grabber X3 285/70/17 lastiklerle TRD Pro tekerlekleri üzerinde yer alıyor. Araç, Toyota OEM Çimento Grisi renginde boyandı ve paketi tamamlamak için özel grafiklerle donatıldı. Fakat her şeye rağmen Toyota’nın bu aracı satmak için üretmeye niyetli olduğuna dair hiçbir gösterge yok.

Overlanding

Overlanding, uzak konumlara yapılan, kendine güvenmeye dayalı, yolculuğun ana hedef olduğu macera seyahatlerine verilen isimdir. Tipik olarak, ancak her zaman olmamakla birlikte, ana konaklama biçiminin kamp yapmaktır. Genellikle uzun süreler (aylardan yıllara kadar) sürer ve uluslararası sınırları kapsayan mekanize off-road yetenekli ulaşım araçları ile gerçekleştirilir.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here