Honda CRF300 Ralli Ortaya Çıktı!

0
2736

Honda CRF300 Ralli Ortaya Çıktı! Honda CRF, Avrupa ve Asya pazarının gözde motosiklet serilerinden bir tanesidir. Son birkaç aydır, marka tarafından sızdırılan bilgilere göre 300 cc’lik motor blokları ortaya çıkacaktı. Geçtiğimiz günlerde Honda resmi olarak, Euro 5 yasalarına uyum sağlayabilmek için 300cc’lik motor bloğunu ortaya çıkardığını duyurdu. Çoğu ülkede memnuniyetle karşılansa da bizim açımızdan üzücü bir durumdur. Eğer Yeni seri ülkemize gelirse gelen CRF 300’ler yüksek vergi diliminden gelecektir.

Yeni Gelişmeler!

Honda CRF300 Ralli Ortaya Çıktı!
2021 CRF300 Rally

Honda CRF 300 Ralli’nin hava giriş ve çıkış kanalları revize edilmiştir. Ayrıca egzoz sistemi de değiştirilmiştir. Bu değişiklikler sayesinde motosiklette güç artışı yaşanmıştır. Yeni verilere göre 27 beygir ve 26.6 nm tork değerine sahiptir.

Uzun Yollara Hazır!

Honda CRF300 Ralli Ortaya Çıktı!
2021 CRF300 Rally

Honda şanzıman dişli oranlarını kısaltarak, uzun yolda daha akıcı sürüşlerin gerçekleşmesini sağladı. Yerden yüksekliği ve amortisör esnekliği artırılarak, konforlu sürüşlerin gerçekleşmesi hedeflendi. Yeni motor bloğu menzil uzunluğu ile ön plana çıkmaktadır. Honda CRF 300 Ralli, 12.8 litrelik yakıt deposuna sahiptir. Yakıt deposunun büyümesi, Honda’nın akıllıca davrandığı hareketlerdendir. Geçmiş yıllarda CRF250 L’lerin küçük depoları eleştiri konusu olmuştur. Honda, sürücüye gelen titreşimleri azaltmak için de birkaç değişiklik yapmıştır. Bu değişiklikler; koltuk ve ayak koyma yerlerindeki lastik bağlantılar ve gidon içi ağırlık konulmasıdır. Son olarak, 2021 Honda CRF 300 Ralli 157 kilogram ağırlığındadır. Hafifliği de Honda’nın hanesine artı olarak yazılmalıdır. Ayrıca Motosikletin tasarımı bir önceki Honda 250 Ralliler ile aynıdır. Tasarım konusunda şahsi görüşüm, motor bloğunda değişiklikler yapılmışken, tasarım konusunda da bazı değişiklikler yapılmalıydı. Özellikle Honda CRF1000 L’e benzeyen tasarım, CRF 300 Ralliye oldukça yakışabilirdi. Honda CRF300 Ralli Ortaya Çıktı! Fakat ülkemizdeki fiyatını meraklı ve endişeli olarak beklemekteyim.

İkinci El Motosiklet İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here