Honda ADV350 2022

0
5314
Honda ADV350 2022

Honda ADV350 2022 için Basın Bülteni;

2016’da Honda, X-ADV’yi – kısmen büyük çaplı scooter, kısmen macera motosikleti ve tamamen yeni SUV tarzı kaportayla piyasaya sunduğunda, Avrupa’nın ihtiyaç duyduğunu bilmediği bir motosikletle zengin bir arzu damarı açıldı. Gerçek inovasyonun bir örneği olarak, geçtiğimiz on yılda birkaç eşiti var. Başarısı, Honda’nın bu yeni çığır açma kararını haklı çıkarmaktan daha fazlasını sağladı – Eylül 2021’e kadar X-ADV, çok çekişmeli “açma-kapama” kategorisinde satış listesinde ikinci sırada. Ve şimdi, bu ileri görüşlü kişilerin bir kısmının orta kapasiteli scooter pazarına süzülme zamanı. ‘Yeni Kentsel Macera’ konsepti etrafında tasarlanan yeni 22YM ADV350 , X-ADV’den ilham alarak cilalı bir scooter’ın gelişmişliği ve pratikliğini sağlam SUV stiliyle bir araya getiriyor.

  1. Modele Genel Bakış

ADV350 , sert duruşuyla zaten homojen kalabalığın arasından sıyrılıyor,  sağlam açılar ve blok renkler, arazi görünümünü destekliyor. X-ADV bariz bir stil kriteridir, ancak CRF serisi arazi performansı makineleri de öyle.

Maceracı stili ADV350 ‘nin ön yüzünü gözler önüne seriyor; sürüş pozisyonu doğal kontrol sunar ve 37 mm USD çatallar, boru şeklindeki çelik çerçeve ve uzaktan rezervuar arka şoklarını içeren şasi çevik direksiyon, geri bildirim ve his sağlamak üzere ayarlanmıştır. Hafif 15 inç ön/14 inç arka tekerlekler 120/70-15 ön ve 140/70-14 arka blok desenli tubeless lastikler giyerek ADV350’nin her koşulda geniş kavramasına olanak tanır. 256 mm tek disk, 240 mm arka ile eşleştirilmiştir.

Şehir içi ve otoyol kullanımı için bol miktarda hızlanma var. 330cc, geliştirilmiş Smart Power+ (eSP+) SOHC dört valfli motor, 21,6 kW maksimum güç ve 31,9 Nm tork sunar. Honda Seçilebilir Tork Kontrolü (HSTC) ve Acil Durdurma Sinyalleri standarttır.

22YM ADV350 aşağıdaki renk seçenekleriyle satışa sunulacak:

Pul Gümüş Metalik

Mat Karbonyum Gri Metalik

Mat Carnelian Kırmızı Metalik

  1. Ana Özellikler

3.1 Stil ve Ekipman

  • Ön tekerleğin yukarısına yerleştirilmiş çift LED farlar macera stiline öncülük ediyor
  • İki kademeli yükseklik ayarlı ekran
  • LCD göstergeler ve Honda Akıllı Telefon Sesli Kontrol sistemi
  • Koltuğun altına iki tam yüz kaskı saklanabilir; Torpido gözü ve Akıllı Anahtar işleminde USB Type-C soketi

ADV350’nin tasarımı, hafif bir macera tadından fazlasını verir. Çift LED farlar (tüm aydınlatma LED’dir) ön tekerleğin yukarısına yerleştirilmiştir ve kaplama kenarları USD çatallarını göstermek için kesilmiştir. Off-road hissini daha da vurgulayan boyalı paneller, karartılmış alt ve arka koltuk kaportasında yükseğe yerleştirildi ve X-ADV ve rekabet spesifikasyonu CRF450R gibi makinelerin daha yüksek ağırlık merkezi izlenimi veriyor.

Gerçek çok yönlülük eklemek için ADV350’nin çevresinde bir dizi ayrıntı özelliği bulunur. Ekran, 2 kademeli ve 133 mm hareket boyunca sürgülü kilit mekanizmasıyla kolayca ayarlanır. Yüksek konumda hava akışı, daha uzun, daha yüksek hızlı yolculuklar sırasında yorgunluğu azaltmak için omuzları saracak şekilde kontrol edilir. Şehir ortamları için – açık görüş gibi bir miktar soğutma havasının sıklıkla takdir edildiği – alçak konum mükemmeldir.

Koltuğun altında bolca yer var – toplamda 48L – bu da iki tam kapalı kaskın düzgünce saklanabileceği anlamına geliyor. Bölme, sahibinin tercihine göre bir ayırıcı plaka kullanılarak bölünebilir. Akıllı telefon şarjı için kilitlenebilir ön sol torpido gözünde de bir USB Type-C soketi bulunur. Koltuk yüksekliği, yönetimi kolay 795 mm’dir.

Sürücünün tamamen bağlı kalmasını sağlayan ADV350 ‘nin LCD gösterge paneli, sürücüyü hareket halindeyken akıllı telefonuna bağlayan ve telefon görüşmelerinin ve müziğin sesle yönetimine izin veren Honda Akıllı Telefon Sesli Kontrol sistemini entegre eder. Sistemi etkinleştirmek için kaska takılan bir kulaklık ve Honda’nın RoadSync uygulaması yeterlidir ve akıllı telefon Bluetooth aracılığıyla bağlanır; Honda Akıllı Telefon Sesli Kontrol Sisteminin yönetimi sol şalterden yapılır.

Diğer bir kullanışlı özellik ise sürücünün cebinden ana kontak anahtarı düğmesini ve koltuk kilitlemeyi kontrol eden ve sürücü uzaklaştığında ADV350’yi otomatik olarak kilitleyen Akıllı Anahtar’dır. Ayrıca isteğe bağlı 50L Smart üst kutuyu da yönetir; Akıllı Anahtar mevcut olduğunda kutunun kilidi açılır. Geri yanıtlama düğmesi, kolay konum için göstergeleri de yanıp söner.

3.2 Şasi

  • Hafif çelik boru çerçeve, 37 mm USD çatallar ve uzak hazneli arka amortisörler, çevik kullanım ve doğal kontrol sağlar.
  • Altı kollu alüminyum döküm jantlar, blok desenli tubeless lastiklerle çalışır
  • Ön ve arka disk frenler ile Acil Durdurma Sinyali (ESS) teknolojisi

Şehrin zorlu yollarının ve hatta hafif arazi koşullarının üstesinden gelmek için tasarlanmış bir scooter olarak ADV350’nin şasisi güven verecek şekilde yapılmıştır. Hafif bir boru şeklindeki çelik çerçeve, çekirdek gücü sağlar; dingil mesafesi, 26.5 ° eğim ve 89 mm iz ile 1520 mm’ye ayarlanmıştır. Islak ağırlık 186 kg’dır.

Motosiklet tarzı 37 mm USD çatallar (125 mm stroklu), motosiklet tarzı üst ve alt çatallarla kenetlenir ve tüm ön uç için sertliği artırır. İkiz uzaktan rezervuarlı amortisörler, aşamalı, çift oranlı yaylar kullanır ve çeşitli yol yüzeylerinde ve iki yukarı çıktığında mükemmel süspansiyon tepkisi sunar. 130 mm’lik hareket mesafesi ile tek parça bir alüminyum salınım koluyla çalışırlar.

Tekerlek tasarımı, herhangi bir Honda scooter için yenidir. Dökme alüminyum ve siyah kaplamalı hafif 15 inç ön/14 inç arka X şeklinde 6 kollu çapraz desen kullanır. Tasarım, yol hissini ve çok yönlü çevikliği artırır; 120/70-15 ön ve 140/70-14 arka blok desenli tubeless lastikler, geniş diş genişliği ve bol hava hacmi sayesinde esnek bir sürüş sunar.

256 mm’lik tek disk, fren kontrolü için 2 kanallı ABS’nin avantajıyla, 240 mm’lik bir arkaya eşleştirilmiş, önde durma görevlerini yerine getirir. Acil Durdurma Sinyali (ESS) sistemi ayrıca, bir ani durma durumunda arkadaki göstergeleri çalıştırarak (ve kendi kendini iptal ederek) arkadaki yol kullanıcılarını uyarır.

3.3 Motor

  • 330cc, geliştirilmiş Smart Power+ (eSP+) SOHC dört valfli motor
  • EAK güç 21.5kW (28.8 beygir gücü) arasında 7,500rpm @ 31.5Nm (23.2 lb-ft) tork @ 5,250rpm
  • Honda Seçilebilir Tork Kontrolü (HSTC)
  • 5L yakıt deposu ve 30km/l ekonomi (WMTC modu), potansiyel 340km+ menzil sağlar

ADV350’nin 330cc, geliştirilmiş Smart Power+ (eSP+) SOHC dört valfli motoru, düşük sürtünme teknolojisinin kapsamlı bir şekilde benimsenmesiyle hem şehir içinde hem de dışında kullanım için hem yüksek çevresel performans hem de güçlü çıkış karakteristiği sağlar.

7.500 dev/dak’da 21,5kW’lık tepe gücü, 5,250 dev/dak’da 31,5 Nm tork ile eşleştirilir. Çap ve strok, 10.5:1 sıkıştırma oranıyla 77 mm x 70.7 mm’ye ayarlanmıştır. Makaralı tip külbütör, düz muylu krank yatakları ve sızdırmaz karterler, güçlü performansla birlikte uzun vadeli güvenilirlik sunar. Piston soğutmasını iyileştirmek için, CRF450R’de kullanıldığı gibi bir yağ jeti, yağı pistonun arkasına püskürterek ateşleme zamanlamasını ilerletir ve yanma performansını iyileştirir. Yağ kapasitesi 1.8 litredir.

Hava, 5.5 litrelik bir hava kutusu aracılığıyla sağlanır ve 36 mm’lik bir gaz kelebeği gövdesi, yakıt/hava karışımını 28 mm’lik giriş valflerine besler. Emme portu, tutarlı yakıt yanması için silindir içinde bir “düşme” akışını kullanarak havayı verimli bir şekilde içeri çeker. Egzoz gazları düz bir egzoz portu aracılığıyla dışarı atılır. Egzoz gazı direncini azaltmak için susturucu çift hazne kullanır.

5 mm’lik bir ofset silindir, hidrolik kam zincir ayarlayıcı ve bir süpürücü pompanın kullanımı sayesinde iç sürtünme azaltılır. Yüksek performanslı makinelerde kullanılan pompa, motor içindeki iç basıncı düşürür, yağ ajitasyonunu azaltır ve pompalama kayıplarını ve iç dönme sürtünmesini azaltır. Dengeleyici şaft, titreşimi daha da azaltır ve pürüzsüz, keyifli bir sürüşe katkıda bulunur. Otomatik santrifüj kavrama, V-Matic şanzımanı (hızlı düşük hızlı tepki ve akıllı hızlanma için ayarlanmış oranlarla) ve kayış nihai tahrikini çalıştırır.

ADV350’nin motoru ayrıca iki seviyeli Honda Seçilebilir Tork Kontrolü (HSTC) ile donatılmıştır. Sistem, ön ve arka tekerlek hızları arasındaki herhangi bir farkı algılar, kayma oranını hesaplar ve ardından arka tekerlek çekişini yeniden kazanmak için yakıt enjeksiyonu aracılığıyla motor torkunu kontrol eder. HSTC, sol gidondaki bir anahtar aracılığıyla AÇIK-KAPALI konuma getirilebilir. Sistem tutuşu yönetmeye çalışırken ekrandaki bir ‘T’ göstergesi yanıp söner.

ADV350

Motor 1 Ocak gelen Euro5 için homologated edilir. 2020 Euro4 kıyasla önemli ölçüde daha sıkı motor emisyon standartlarını tanıtıldı. Bu gereksinimler, izin verilen karbon monoksit emisyonlarında önemli azalmaları, toplam hidrokarbon emisyonlarında %40’ın üzerinde bir azalmayı, daha güçlü tekleme algılamasını ve partikül madde limitinin getirilmesini içerir.

 

Ayrıca;
2. El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here