Benim Arabam Mercedes Şarkısı

0
15669
Benim Arabam Mercedes Şarkısı

Eno Benim Arabam Mercedes Şarkısı hakkında konuşalım istedik…Benim Arabam Mercedes şarkısını kim söylüyorBenim Arabam Mercedes kiminBenim Arabam Mercedes Şarkısını söyleyen Türk mü? Bu aralar pek çok kişi bu aramaları yapıyor…

Eno Benim Arabam Mercedes Şarkısı

Benim Arabam Mercedes ŞarkısıSon günlerde çok trend bir şarkı var: Benim Arabam Mercedes. İçinde hem Türkçe, hem Almanca hem de İngilizce sözler olan şarkı, HipHop Tarzında. Özellikle arabada radyodan müzik dinleyenlerin keyif aldığı ve sesi hafiften yükselttiği bu şarkıyı söyleyen ve besteleyen bir Türk. Zaten içindeki Türkçe sözlerden bunu anlamışsınızdır. Benim Arabam Mercedes video klibini izlemediyseniz de hayalinizde kara yağız bir Alamancı delikanlı canlanmadı mı?

Benim Arabam Mercedes ŞarkısıTam da hayal ettiğiniz gibi Ensar adlı gencimiz aslen Elazığlı ve Almanya’da büyümüş. Dolayısıyla akıcı Almancası, iyi seviyede İngilizcesi biraz aksanlı da olsa Türkçesi var. Pek çok müzik eleştirmenine göre sesi de oldukça güçlü. Neyse nereden mi geldik bu konuya? Mercedes tutkumuzdan tabi ki!

Benim Arabam Mercedes!

Benim Arabam Mercedes Şarkısı1900’lü yılların başlarından beri büyük bir tutku ile çalışan Mercedes fabrikaları, tüketicinin de aynı tutkuyu paylaşmasını sağladı. Marka imajı ya da marka kurgusu bizde sezonluk bir şey gibi algılanır ama Mercedes ve onun gibi pek çok köklü otomotiv markası, bu işi neredeyse 100 yıldır aynı çizgide sürdürmeyi ve aynı hikayeyi değişen nesillere anlatmayı başarıyor. Bunun en güzel örneği de Mercedes. 

Benim Arabam Mercedes ŞarkısıAlmanya’daki Türkler için de Mercedes özel bir anlam ifade eder. Hatta bunu Adalet Ağaoğlu Fikrimin İnce Gülü romanında müthiş etkileyici bir şekilde analiz etmişti. Ve o roman Sarı Mercedes adıyla 1980’lerde başrolde İlyas Salman ile beyaz perdeye taşındı. Zira, gurbetçilerimizin Mercedes ile farklı bir sosyal bağı var. Eno yani Ensar da biraz bundan yola çıkmış ve ironik bir biçimde ama kulağa çok hoş gelecek şekilde hem de sadece gurbetçilerin değil tüm dünyanın hislerine ya da kulağına dokunacak şekilde işlemiş mevzuyu. Peki, Benim Arabam Mercedes şarkısının sözlerinin Türkçe’si ne?

Benim Arabam Mercedes Şarkısının Sözleri

Eno Mercedes sözleri aşağıdaki gibi 

Gel, gel seni gezdireyim bizim oralarda

Benim arabam Mercedes, Mercedes

Boşver Diskoyu, barları/ Açalım camları

Uh! Mercedes Mercedes

Eno Kimdir?

Eno Benim Arabam Mercedes Şarkısı denilince Eno’dan bahsetmemek olmaz. Gurbetçi şarkıcı Eno, Almanya’da müzik eğitimi almış. Daha önce Penthouse adlı şarkısı çok tutmuş olan Eno, Mercedes şarkısı ile çok popüler oldu. Eno’nun gerçek adı Ensar. Almanca Rap şarkı sözleri yazan Eno, şarkılarında mutlaka İngilizce ve Türkçe kelimeler de kullanılıyor. Aslen Elazığlı olan Eno, 2016’da youtube’a yüklediği şarkılarla tanınmış. 

Bu arada Ensar’ın Eno kısaltma adının arama motorunda Brian Eno ile epeyce karıştırıldığını da söylemeden geçmeyelim 🙂

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here