Ana Sayfa Haberler Fuarlar Dacia Eco-G Motor: Brüksel Motor Show 2020’de Tanıtıldı

Dacia Eco-G Motor: Brüksel Motor Show 2020’de Tanıtıldı

2
2597

DACİA-ECO-G

Dacia Eco-G ile yeni bir çift yakıtlı, benzinli ve LPG motorunu sunar:  Brüksel Otomobil Fuarı’nda Duster’da  tanıtılan ve kısa süre sonra Sandero, Sandero Stepway, Logan ve Logan MCV’de de bulunan TCe 100 ECO-G motor fark yaratıyor. Bu motor, yakıt tüketimini ve CO2 emisyonlarını azaltırken araç performansını artırır.

Dacia Eco-G Motor Ekonomik Çözüm

ECO-G

Dacia, ECO-G adı altında ürün yelpazesi boyunca (Dokker hariç) LPG sunan tek otomobil üreticisidir. ECO-G, Dacia markalı müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayan, kullanımı kolay, uygun fiyatlı ve ekonomik, kanıtlanmış bir çözümdür. Dacia, LPG serisini güvenilirlikten ödün vermeden çok rekabetçi bir fiyata sunuyor. Çünkü eşdeğer bir benzinli versiyona kıyasla ekstra maliyet yok. LPG yakıtının fiyatı önemli ölçüde daha ekonomiktir (bir litre benzin veya dizelin fiyatının yarısından fazlasına kadar). Ayrıca, bu teknoloji önemli vergi avantajları da sunmaktadır.

Dacia Eco G ile Daha Az CO2 Salınımı

DACİA-eco-g-motor

Bir Dacia ECO-G motor, eşdeğer bir benzinli motora göre yaklaşık% 10 daha az CO2 yayar. ECO-G, Dacia serisindeki (Dokker hariç) tüm araçlarda sunulan bi-fuel benzinli ve LPG motorlara verilen isimdir: Duster, Sandero, Sandero Stepway, Logan, Logan MCV ve Lodgy ile birlikte kullanılmaktadır.

Yeni TCe 100 ECO-G üç silindirli turboşarjlı motor artık Duster, Sandero, Sandero Stepway, Logan ve Logan MCV’de sunulacak. 2.000 rpm’den itibaren 170 Nm’lik maksimum tork ile daha yüksek bir performans seviyesi sunarak, yakıt tüketimini ve CO2 emisyonlarını azaltırken çok yönlü kullanım sağlar.

Dacia Eco-G Motor Neler Sunuyor?

-Araç kaydından tam veya kısmi muafiyet (departmana bağlı olarak)

-Eşdeğer bir benzinli versiyona kıyasla daha ekolojik

-Dönüşüm Premium için Uygunluk

-Tüm LPG’li araçlar için Crit’Air 1 çıkartması

-Green Disk kullanıcıları için ücretsiz veya tercihli park yeri

-Özellikle profesyoneller için: 3 yıllık TVS muafiyeti ve LPG VP’lerinde KDV iadesi.(Fr)

-Bir LPG motorunun ortalama tüketimi biraz daha yüksekse, km başına toplam yakıt maliyeti benzinli bir motora kıyasla% 30’a ve dizel motora kıyasla% 8’e kadar azalır.

Yıllardır Uzmanlaşan Kanıtlanmış ve Güvenli Teknoloji

Dacia-Duster

Bir Dacia aracına LPG entegrasyonu, doğrudan fabrikada gerçekleştirilen bir işlemdir. Müşteri için bunun anlamı: ek gecikme olmaksızın basit bir sipariş ve bu teknolojide eğitilmiş, ağdaki aracının garantisi ve bakımı için tek bir irtibat merkezi sunar. Benzinli motor, tasarımından itibaren LPG yakıtla çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Yüksek mukavemetli çelikten yapılmış ilave LPG deposu, benzin deposuna dokunmadan stepneye yerleştirilmiştir. Bir çek valf, bir % 80 doldurma sınırlayıcı, bir akış sınırlayıcı, bir solenoid valf ve bir emniyet valfi teknik sistemi tamamlar.

Avrupa Birliği’nde yaklaşık 15 milyon, dünya çapında 26 milyonu LPG ile çalışıyor. Dacia, 2010’dan beri LPG sunuyor. Bu teknolojiye güvenen Dacia, serideki diğer tüm araçlar gibi 3 yıl veya 100.000 km için garanti veriyor.

2 YORUMLAR