Artık Linea Üretilmeyecek!

0
9403

Saygı Duruşunu Hak Ediyor…

Bazıları onu hiç sevmedi, stil sahibi olamadı, havalı hiç değildi. Orta sınıfın idare eder arabasıydı o. Ama çok ailenin ayağını yerden kesti, çok babanın evine ekmek götürdü. Taksicilerin gözdesi, babaların tercihi Fiat Linea artık üretilmeyecek. 

 

Özellikle sıfır km araç almanın en makul seçeneklerinden biri olan Lina modeli için TOFAŞ yeni bir karar aldı. 

 

10 Yılda 600 Bin Linea 

Fiat Linea modeli, ilk kez TOFAŞ tarafından 2007 yılında banta çıkarılmıştı. 2017’nın aralık ayında da indirildi. Tam on yıldır üretilen araç, özellikle araç kiralama filolarının ve taksilerin vazgeçilmeziydi. Bu on yıllık süreçte Türkiye’de yaklaşık 600 bin adet Linea üretilmiş. 

 

Autobest Ödülü Almıştı!

Bazılarımızın için gerçekten özel olan Fiat Linea aslında ödüllü de bir otomobil. Zira, 2008 yılında Autobest ödülünü kazanmıştı. 

 

Linea Neden Üretimden Kalktı?

Türkiye’de Linea modelinin tutulmasının ana nedeni uygun fiyat, ekonomik motor ve geniş bagaj hacmiydi. Peki, TOFAŞ Linea üretimini neden durdurdu. Fiat Egea üretim hedefi aslında Linea’nın yerini alacak bir model çıkarmaktı. Egea hem sedan karoser hem HB karoser hem de SW karoserde epeyce tutuldu. Hal böyle olunca TOFAŞ, artık Linea modellerinin üretimini sonlandırıp tamamen Egea modellerinin üretimine odaklanmaya karar verdi. Peki, Linea üretimi tamamen bitti mi? Hayır; Fiat markası Arjantindeki fabrikasında Linea üretimine deavm edecek. Ancak modelin Arjantindeki adı farklı: Fiat Cronos

 

Bu Durum 2. El Linea Satışlarını Nasıl Etkiler?

Bir modelin üretiminin durması, her zaman ikinci el piyasasına yansır. Tüketici üretimi duran modeli almak konusunda tereddüt eder. Bu model yerine muadiline yönelir. Durum böyle olunca Fiat Linea ilanı çıkan satıcılar da fiyatları biraz aşağı çeker. Bu durumu Chavrolet markasının Türkiye’den çekilme kararı alması ve sonrasında markanın tüm modellerinin fiyatının düşmesine de benzetebiliriz. Ancak ikinci el Linea alınır mı, diye endişelenmeye pek de gerek yok. Çünkü Fiat ve TOFAŞ işbirliğiyle ülkemizde Linea modelleri için hem yedek parça anlamında hem de servis anlamında pek de sorun yaşanmaz. 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here