Alfa Romeo Giulia GTA’ya F1 Dokunuşu

1
1204
Alfa Romeo Giulia

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, şüphesiz İtalyan markanın tarihinde önemli yer tutan niş bir otomobil. Alfa Romeo bu modelin temelleri üzerine eklemeler yaparak geliştirdiği iki model olan; GTA ve GTAm’i aerodinamik olarak daha ileri taşımaya odaklanmış durumda. Alfa Romeo’nun çalıştığı mühendislik şirketi Sauber Engineering araçlara entegre ettiği karbon parçalar ve aerodinamik geliştirmeleri yol testinde sergiledi.

Üretilen her araç yol testine çıkar, bu testi özel kılan şey ise otomobilleri test eden kişilerin F1 pilotu olması. Alfa Romeo Racing takımının pilotları Kimi “Buz Adam” Raikkönen ve Antonio Giovinazzi modeller üzerinde yapılan geliştirmeleri bizzat test etti. Alfa Romeo’nun 1960’lardan beri spor otomobillerini test ettiği İtalya’daki ünlü Balocco Test Pisti’ndeki çalışmalarda F1 pilotları, çekilen özel videolar eşliğinde limitlerde testler yaparak gerçek yol koşullarında veri topladı. Elde edilen bu veriler sayesinde Alfa Romeo Giulia GTA ve GTAm’in gelişim sürecinde F1 pilotları da aktif rol oynadı.

Kimi “Buz Adam” Raikkönen

Balocco’da bulunan Alfa Romeo pistinde dünya şampiyonu Raikkönen ve genç İtalyan pilot Giovinazzi, aerodinamiği ve yol tutuşu optimize etmek için mühendislerle yakın iş birliği içerisinde çalıştı. Genç pilot Giovinazzi araca entegre edilen karbon fiber gövde parçalarına dikkat çekerek; Araç üzerinde yapmış olduğumuz geliştirmeleri ve iyileştirmeleri gerçek yol şartlarında görebilmek güzel.” ifadelerini kullandı.

Dünya şampiyonu pilot Kimi Raikkönen ise özellikle yeni ön tampona entegre edilen ayarlanabilir eklenti ve yeni manuel ayarlı arka spoyler hakkında aerodinami mühendisleriyle birlikte çalıştı. Elde edilen sonuçtan memnun kalan şampiyon pilot, “Tüm bu aerodinamik yapıyı günlük kullanım ile pist kullanımı arasında mükemmel bir karışım olarak görüyorum.” açıklamasında bulundu.

2.El Alfa Romeo İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here