2023 Nissan X-Trail Tanıtıldı: İşte Teknik Özellikleri

0
2932

2023 Nissan X-Trail Japonya’da tanıtıldı.

2023 Nissan X-Trail, önümüzdeki yıl içerisinde satışa sunulması beklenmekte. Yeni hibrit sistemiyle oldukça dikkat çekeceği söyleniyor.

Türkiye ve Avrupa pazarında satışa sunulması planlanan global versiyon için hazırlıklar başlatıldı. Nissan, Japonya merkezli olarak aracı detaylandırmakta. Avrupa da ise önümüzdeki yıl araç satışa sunulacaktır. Fakat 2023 Nissan X-Trail, teknik açıdan bazı parçalarıyla Qashqai’den ayrılacaktır. X-Trail, Qashqai’de kullanılan tasarım karakterinin yansımalarını kendi dinamikleriyle aktarmakta. Yeni X-Trail’in teknik özellerini sizler için derledik.

(2023 Nissan X-Trail)

2023 Nissan X-Trail Özellikleri

Nissan ürün gamı açısından 20 yıldan uzun bir geçmişe sahip model, dördüncü nesille birlikte çok daha donanımlı bir teknolojiye sahip olacak. Nissan’ın son nesil güvenlik sistemiyle yarı otonom sürüş tekniği yetenekleriyle birlikte gelişecek. 2023 X-Trail, motor kısmına gelecek hibrit e-4orce ile sürüş kabiliyeti aracılığıyla destekleyecek.

Böylece Qashqai’den farklı olarak hibrit versiyonu için arkaya konumlandırılan ikinci elektrik motoru barındıracak. Bu açıdan bakıldığında yeni model motor performansı ve yol tutuş açısından çok güçlü olacak. Böylece dört tekerlekten güç aktarımını akıllı sistemle gerçekleştiren e4orce,bağımsız frenleme yapabilme kabiliyetiyle sürüş kalitesini arttırmakta. ABD’de yer alan ikizi Roque’un aksine yalnızca hibrit güç aktarma sistemiyle tercih edilebilmekte.

2023 Nissan X-Trail, CMF-C platformunu kullanmakta ayrıca değişken sıkıştırma oranına sahip. 1.5 litre VC-Turbo üç silindirli benzinli motor ve ikinci nesil e-POWER sistemini bir arada kullanan hibrit güç aktarma sistemi de bulunmakta. Böylelikle Nissan bu motorun diğer içten yanmalı motorlara göre yakıt tüketimini daha iyi bir seviyede tuttuğunu belirtiyor.

 

Tasarımı

İlk olarak ön kısımda bölünmekte olan far tasarımı ve krom çerçeveli ızgara tasarımıyla göz dolduruyor. Aynı zamanda büyük tekerleklere ve geniş çamurluklara sahip. Yüksek donanım seviyesinde aynalar, A sütunu şeklinde tavanda oluşan parlak siyah tasarım göze çarpmakta. Arka kısımda ise Led stoplar, siyah tampon ve gri koruma plakası yer alıyor. Son olarak 12.3 inç dijital gösterge paneli iki farklı moda sahip. Bunların yanında 12.3 inçlik multimedya ekranı da var.

Fiyatı

Japonya’da 23.000 ile 32.000 dolar aralığında değişen fiyatlarla satışa sunulması planlanmakta olan X-Trail, güçlü bir donanımla karşımıza çıkacak. Giriş seviyesindeki 2WD hibrit versiyon 407.000 TL seviyesinden 573.000 TL’ye yükselecek.

TRİNK SAT

ARABAM GARAJ

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here