2018 Model Megane RS Hakkında Şaşırtıcı Gerçekler

0
2896

2018 Yılında Bu Araç Çok Konuşulacak!

2018 yılında yeni arabalarla otomobil dünyası epeyce heyecan yüklü olacak. Pek çok marka yeni modeller tasarladı ve satışa sunmak için 2018’i bekliyor. SUV araçların rekabette iyice kızışacağı bir yeni yıl bizi beklerken performans araçlarının ya da performans temasına odaklanan araçlarında daha fazla dikkat çekmeye başladığını göreceğiz.  2018 model arabalar listesinin en dikkat çeken aktörlerinden biri de Renault Megane RS. Performans konusuna odaklanan Megane RS, bu alanda oldukça önemli bir boşluğu dolduracak. 

 

Öncelikle yakında satışta olacak Renaul Megane Rs için arabam.com Sıfır Araç kategorisini takip edebilirsiniz. 

 

Renault Megane RS Frankfurt Otomobil Fuarında

Renault Megane RS, geçtiğimiz günlerde Frankfurt Fuarında epey şaşırtıcı bir etki yarattı. Otomobil sektörü ve otomobil hayranları markanın bu modelindeki motordan oldukça fazla etkilendiler. Peki, yeni jenerasyon Megane RS’nin özellikleri nelerdir?

 

Renault model araçlar, ülkemizde hep ilgi görür. Ancak bu araç özel bir kitle tarafından çok sevilecek gibi.

Renault’un yeni modeli Megane RS, yaklaşık bir yıldır epey merak ediliyordu. Bu aracın kamuflajlı ve daha sonra da kamuflajsız görüntüleri bir kaç kez basına sızmıştı. Tasarımda farklılıklar bu görüntülerle ortaya çıkmış, otomobil dünyasında epeyce konuşulmuştu. Tasarımı çok beğenenler, tam da yerinde bulanlar ve acımasızca eleştirenler oldu. Ancak aracın esas yeniliği tasarımından çok motorunda planlanmıştı. Dolayısıyla yeni Megane RS’yi yolda görsek de fotoğraflasak da motordaki bu radikal değişimi bilemezdik tabi. Peki Megane RS motorunda ne var?

 

Alpine A110 Motorlu Megane RS

Alpine A110 motorunu yeniden gündeme getiren Renault, performans konusuna epey odaklanmış görünüyor. 

1.8 litrelik hacme sahip ve Turbo beslemeli motor, 4 silindirli. 276 beygir güç üreten motorun tork değeri, 390 Nm.

 

Yeni Megane RS Şanzıman Seçenekleri

Hem manuel hem de çift kavramalaı otomatik şanzıman alternatifi sunuluyor. Ayrıca motor sporları araçlarındaki şanzımanlarda kullanılan vites topuzu kulakçıkları da yeni Megane RS modelinde kullanılmış. 

Önden çekişli ve dört tekerden manevra kabiliyetine sahip.  Aracın esas dikkat çeken özelliklerinin motor ve şanzımanda toplandığını söylemiştik. Bu konuda gerçekten şaşırtan 2018 Megane RS, vites geçişlerinin daha seri olmasını sağlayan bir sistem de sunuyor: Multi Change Down teknolojisi.

Megane GT Megane RS karşılaştırması yapmak gerekirse öncelikle bu araç, bir parça daha iri. Örneğin Megane RS ölçülerine baktığımız zaman, 60mm daha uzun olduğunu görüyoruz. 

 

 

Yeni Megane RS Tasarımda da Bazı Farklar Yaratmayı Başarıyor!

Tampondaki bayrak formu, Formula1 temalı difilüzör, geniş jant opsiyonu, aracın performans vurgusunu güçlendiriyor. Tek parça egzoz çıkışı da araca ayrıca çok havalı bir görünüm kazandırmış.

 

Megane RS Fiyatı?

Comfort, Normal, Sport, Race ve Perso şeklinde beş farklı versiyonu olan aracın fiyatı da merak edilenler arasında. Henüz Megane RS fiyatı konusunda net bir bilgi yok. 

 

Son Model Megane RS Ne Zaman Satışa Çıkacak?

2018 yılı itibariyle tüm dünyada satışı başlayacak olan son model Renault Megane RS, heyecanla bekleniyor. 

 

2018 yeni otomobiller ve 2018 otomobil haberleri hakkında detaylı bilgi edinmek için arabam.com Otomobil Haberleri kategorisini takip edebilirsiniz. 

 

*Görseller log.com.tr’den alınmıştır.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here