Yerli araç piyasasında gençleri sevindirecek yeni bir gelişme yaşandı. Yıllardır üzerinde çalışılan yerli araç Amperino, gerçekleştirilen bir etkinlikle tanıtıldı. Modelin yerli olmasının yanı sıra 16 yaşındakilerin de motosiklet ehliyetiyle bu aracı kullanabilecek olması en ilgi çekici detaylardan biri. A2 ehliyet ile kullanılabilen %100 elektrikli aracın detayları geçtiğimiz mart ayında açıklanmıştı. 2025’te seri üretime geçmesi planlanan yeni yerli modelin, Cumhuriyetimizin 100. yılına ithafen Amperino C-100 adını aldığı da tanıtımda duyuruldu.

amperino 3

Bursalı girişimcilerin bir araya gelerek ortaya çıkardığı Amperino, tam anlamıyla küçük bir şehir aracı. Üstelik tek şarjla 180 km yol gidebilmesi bakımından yakın rakipleri arasından sıyrılıyor. Fuarda prototipi tanıtılan aracın dış tasarımına baktığımızda ise 3159 mm uzunluğa, 1500 mm genişliğe ve 150 mm yüksekliğe sahip olduğunu görüyoruz.

amperino 4

3 Kişilik Kompakt Bir Elektrikli

Bu tür küçük elektrikli araçlarda hız performansının da oldukça düşük olduğunu biliyoruz. Amperino, bu konuda da rakiplerinden farklı olarak 90 km/s hıza ulaşabiliyor. İç tasarımda ise ön tarafın tek kişilik olması ve sürücü koltuğunun orta bölümde yer alması son derece ilginç ayrıntılardan. Bu elektrikli araçta, arka taraftaki yolcu koltuklarıyla birlikte 3 kişi seyahat edebiliyor. Koltukların konumlandırılma şekli sayesinde diz mesafesi ile yolcuları memnun edecek bir araç gibi görünüyor. Boş ağırlığı ile 650 kg olan Amperino’nun bagaj hacmi ise 370 lt ile son derece memnun edici.

amperino 1

Paylaşılan tüm detaylardan sonra Amperino’nun fiyatı da tabii ki merak konusu oluyor. Ancak sürücüleri ve sürücü adaylarını epey heyecanlandıran bu yerli otomobil için herhangi bir fiyat skalası henüz belirtilmedi. 2024 yılında yalnızca 10 adet ile yollara çıkması planlanan Amperino’nun 2025 yılında seri üretime geçmesi bekleniyor.

Türkiye’nin Yerli Otomobil Serüveni

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here