2023 BMW M2 görücüye çıktı. M Serisi’nin en performanslı üyesi olan model, BMW’nin yeni tasarım diliyle üretilmiş durumda. Bir çok kullanıcının buna karşı olması ve bu konuda bir çok tartışma bulunmasını ise yeni M2 sonlandıracak gibi duruyor. Bu model sayesinde kullanıcılar, tekrardan BMW ile barışık hale gelebilirler. Peki tartışmaları bitirip, küskünleri barıştıran bu model nedir? Gelin hep beraber yeni BMW M2 modelini inceleyim.

2023 BMW M2, Tasarım Dili İle Kullanıcıları Etkileyecek

Yazıya başlarken dediğimiz gibi, BMW ile kullanıcıları arasında ciddi bir tartışma söz konusu. Fakat ortaya çıkan 2023 BMW M2, tüm bunlara son verecek gibi duruyor. Öyle ki modelin tasarımı en kızgın kullanıcıları bile mutlu edebilecek bir durumda. Lafı fazla uzatmadan incelemeye başlayalım. Öncelikle model kaslı ve şık duruşunu korumaya devam ediyor. Ayrıca model, geleneksel BMW ızgarası ile de oldukça güçlü duruyor. Arka kısımda ise geleneksel M2 logosu ve dört çıkışlı egzoz sistemi bulunuyor. Model, önde 19″ ve arkada 20″ büyüklüğe sahip jantları ile de göz kamaştırıyor. Diğer yandan ise 2023 BMW M2, sahip olduğu standart Adaptive M Suspension ve Active M Differential sistemleri ile sürüş keyfini arttıracak gibi duruyor. Ek olarak ise modelin beş farklı renk seçeneğine de sahip olduğunu söyleyelim.

Şimdi ise 2023 BMW M2 modelinin kabin kısmına bir göz atalım. Kabinin içi de modelin dışı kadar değerli ve şık donanımlara sahip. Örnek vermek gerekirse, şirket ilk defa bu modelde M Carbon yarış koltuklarını opsiyon listesine dahil etmiş vaziyette. Carbon Package donanımına sahip bu koltuklar, normal koltuklardan tam 11 kg daha hafif durumda. Bu da bana göre oldukça değerli bir özellik. 2023 BMW M2 modelinin bilgi-ekran sistemi ve gösterge ekranı ise birbirleriyle bütün halinde. Bu sayede oldukça büyük bir dijital ekran görüntüsü sağlanıyor. Ayrıca kapıların iç kısmında bulunan M2 renklerinin detayları ve koltuklarda bulunan M2 çıkartmaları da oldukça hoş bir görüntü sağlamış diyebiliriz.

Yeni M2, Eskiye Göre Çok Daha Güçlü

Şimdi ise modelin teknik donanımlarına bir göz atalım. İlk olarak 2023 BMW M2 modelinin kaput altında çift turbolu 3.0 litrelik bir motor bulunduğunu söyleyelim. Ayrıca bu motordan tam olarak 460 bg ve 550 Nm tork güç üretiliyor. Yeni M2’nin selefinden tam 50 bg daha fazla güce sahip olduğunu da belirtmekte fayda var. Fakat yıllardır devam ettiği gibi, yeni model de arkadan çekişli olarak gelecek. Bu konuda bir değişiklik yok. Diğer bir değişiklik olmayan konu ise, modelin standart olarak 6 ileri manuel şanzıman ile gelmesi.

Performans kısmına gelecek olursak, modelin standart şanzımanında 0-100 arası hızlanması 4.3 saniye. Fakat opsiyonel olan otomatik şanzımanda bu süre 4 saniyeye düşüyor. Diğer yandan modelin azami hızı ise 250 km/s ama yine bir opsiyon olan M Driver’s Package ile bu sürat 284 km/s civarına çıkabiliyor. Son olarak ise 2023 BMW M2 modelinin, eskisine göre 104 mm daha uzun, 33 mm daha geniş ve 7 mm daha alçak olduğunu belirtmekte fayda var. Yeni modelin aks aralığı da eskisine göre büyümüş  durumda.

 

Satılık Tüm BMW M2 Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here