Volkswagen Passat B6 Alınır mı 

0
5684
Volkswagen Passat B6

Volkswagen Passat B6 tanıtıldığı ilk günden itibaren geniş yankı uyandırmış ve uzun yıllar boyunca oldukça sevilmiş bir modeldir. Yuvarlak hatları ve geniş gövdesi otomobilin oldukça  heybetli görünmesini sağlıyor. Geniş ve ergonomik iç yaşam alanı üst seviyede konfor sunuyor.  Performansı ve verimliliği bir arada sunan motor seçenekleri keyifli ve ekonomik bir sürüş deneyimlemenizi sağlıyor. Sınıfındaki diğer rakiplerine kıyasla çok daha yüksek satış rakamlarına ulaşmış bu özel otomobili birlikte inceleyelim. 

Volkswagen Passat B6 Motor Seçenekleri 

Volkswagen Passat B6

Volkswagen Passat B6 geniş motor seçenekleriyle ihtiyacınıza en uygun sürüş dinamiklerini elde etmenizi sağlıyor. Genel itibariyle seri ve çevik bir otomobil olan Volkswagen Passat B6 güçlü yol tutuşu ve performansıyla öne çıkıyor. Mevcut motor seçenekleri arasından ülkemizde en çok tercih edilenlere göz atalım. 

2.0 TDI modeli mevcut motor seçenekleri arasında en çok tercih edilen ve en sevilen motor seçeneği olabilir. Yüksek performansı ve çevik sürüş dinamikleriyle öne çıkan 2.0 TDI versiyonu güçlü bir dizel Passat sahibi olmak isteyenler için oldukça uygun görünüyor. 2.0 litre turbo beslemeli dizel motor 140 HP güç ve 320 NM tork üretiyor. 0-100 km hızlanmasını 9,8 saniyede tamamlayıp maksimum 205 km hıza ulaşıyor. Şehir içi kullanımda 8,7 litre ve şehir dışı kullanımda 5,2 litre yakıt tüketim değerlerine sahip olan Passat 2.0 TDI karma kullanımda ortalama 6,4 litre yakıt tüketiyor. 

1.6 TDI versiyonu verimliliği ve performansı bir arada arayanlar için çok daha uygun görünüyor. 1.6 litrelik turbo destekli dizel motor 105 HP güç ve 250 NM tork üretiyor. 0-100 km hızlanmasını 12 saniyede tamamlayıp maksimum 195 km hıza ulaşıyor. Şehir içi kullanımlarda 5,2 litre ve şehir dışı kullanımlarda 3.8 litre yakıt tüketim değerlerine sahip olan BlueMotion 1.6 TDI karışık kullanımda ortalama 4,3 litre yakıt tüketiyor. 

1.4 TSI motor seçeneği benzinli otomobil seven kullanıcılara hitap ediyor. 1.4 litrelik turbo beslemeli TSI motor 122 HP güç ve 200 NM tork üretiyor. 0-100 km hızlanmasını 10.3 saniyede tamamlayıp maksimum 205 km hıza ulaşıyor. Şehir içi kullanımda 7,3 litre ve şehir dışı kullanımda 5,2 litre yakıt tüketim değerlerine sahip olan benzinli Volkswagen Passat B6 karma kullanımda ortalama 6 litre yakıt tüketiyor. 

Volkswagen Passat B6 Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Volkswagen Passat B6 alırken dikkat edeceğiniz bazı önemli detaylar ilerleyen dönemlerde sizi ciddi sorunlardan ve masraflardan koruyacaktır. Bu otomobili almaya karar verdiyseniz öncelikle otomobilin şanzımanını mutlaka kontrol ettirmelisiniz. Çoğunlukla DSG otomatik şanzıman sahip olan B6 Passatlar hor kullanıldığında ciddi masraflara yol açıyor. Güvendiğiniz ekspertiz veya servise giderek aracın şanzımanını kontrol ettirmelisiniz. Eğer şanzımanında herhangi bir sorun yoksa diğer kısımlara geçebilirsiniz. Dizel Passatlar yüksek kilometre yapan kullanıcılar tarafından tercih edildiği için aracın motorunu mutlaka kontrol ettirin.

Aracın bakımlarının tam zamanında yapıldığından ve eksiksiz olduğundan emin olun. Almak istediğiniz araçla test sürüşüne çıkıp yürüyen aksamlarında anormal bir durum olup olmadığına dikkat edin. Eğer araç daha önce bir kazaya karıştıysa doğru bir şekilde onarıldığından emin olun. Ciddi kazalara karışmış, bakımsız, yıpranmış ve yorulmuş araçlardan uzak durun. Temiz kullanılmış, bakımları tam zamanında yapılmış, şanzımanı zorlanmamış ve kondisyonu iyi bir Passat bulduğunuzda uzun yıllar boyunca rahatlıkla kullanabilirsiniz.

İç Yaşam Alanı ve Konfor 

Volkswagen Passat B6

Volkswagen Passat B6 geniş ve ferah iç yaşam alanıyla üst seviyede konfor sunuyor. Sade ve modern iç mekan ergonomik tasarımıyla kullanım kolaylığı sağlıyor. Geniş diz ve baş mesafesi tüm yolcular için rahat ve keyifli bir yolculuk deneyimi sunuyor. Sınıfının en geniş bagaj alanına sahip otomobillerinden birisi olan Volkswagen Passat B6 büyük ve geniş eşyalarınızı rahatlıkla yüklemenizi sağlıyor. Genel olarak konfor odaklı bir otomobil olan Volkswagen Passat B6  güçlü motor seçenekleriyle yüksek performans sunuyor. 

İkinci El Passat İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here