Ana Sayfa Genel Tesla Model 2 2024’de Geliyor

Tesla Model 2 2024’de Geliyor

0
2167

Tesla Model 2 aracının 2024 yılında geleceğine dair bazı analistler bilgi paylaştı. Analistler bunun yanı sıra farklı bilgiler de paylaştı.

Tesla Model 2 Hakkında Bilgi Paylaşan Analistler

Geçtiğimiz dönemlerde pek çok kişi Tesla’nın yeni bir model çıkaracağını söylüyordu. Ancak şimdi sektörün önde gelen bazı analistleri Model 2 isimli Tesla aracının ne zaman geleceğine dair bilgiler verdi.

Tesla Model 2’nin yanı sıra aracın ne zaman çıkış yapacağını da söylediler.

2022 yılının son döneminde 2022 Predictions isimli bir mektupta araçla ilgili şu ifadeleri kullandılar:

“Tesla, Model 2’yi duyurmak için 2024 yılına kadar bekleyecek.”

Bunun yanı sıra ayrıca analistler şu ifadelere yer verdi:

“Firma, daha düşük fiyatlı arabayı çok erken duyurursa, Model 3’ün satışlarını düşürür. Bunun yanı sıra ayrıca araç durgunluğu olduğu bir dönemde kapasiteyi arttırma riskini de alıyor.”

Model 3

Analistler, Tesla’nın 2024 yılı başlarında Model 2’yi tanıtmasını bekliyor. 2025 yılının ortalarında ise yeni elektrikli araç tasarımlarının üretimine başlamasını bekliyor.

Model 2 Hakkında Şimdilik Bilinen Detaylar

Şu ana kadar Model 2 hakkında birkaç ayrıntı yayınlandı. Ancak Tesla tarafından bu ayrıntılar resmi olarak doğrulanmış durumda değil.

Elon Musk, Tesla’nın Model 2’yi geliştirirken odaklanacağı yeni elektrikli araç modelleri için bazı hedefler belirlemiş durumda.

Bu hedeflerden biri, Model 2’nin 25.000 dolar bandında olması. Bu fiyat bandı da firmanın en uygun fiyatlı aracı olması demek.

Musk’ın diğer hedefi Model 2′yi Avrupa ve Asya pazarında kompakt veya yarı kompakt olarak piyasaya sürmek.

Çin’de ki Tesla fabrikasının Model 2 aracının geliştirme üzerinde çalıştığına dair haberler var. Çin medyası Model 2 ile ilgili geliştirme aşamasının başladığına dair haberler paylaştı. Bu haberler de ki iddialara göre Model 2’nin geçici çıkış tarihini 2023 yılı içerisinde göreceğiz.

Tesla henüz resmi olarak 25.000 dolar bandında, kompakt veya yarı kompakt aracı hakkında bir isim belirlemedi. Model 2 ya da bazı yerlerde geçen Model Q isimleri Tesla’nın yeni aracına atıf için kullanılıyor. Model 2’nin resmi isim olmadığını belirtelim.

Elon Musk 2022 yılında Endonezya’daki B20 Zirvesinde sanal görünümü gösterilen araç hakkında ki sorulara cevap verdi.

Burada Musk’a Tesla’nın yeni gelecek aracı hakkında isminin Model I olup olmayacağı soruldu. Ancak Musk bu ismi onaylamadı ama yalanlamadı da. Bunun yerine Musk şu cevabı vererek kaçamak bir cevap verdi:

“Bunun yerine daha ekonomik bir araba mantıklı.”

Sıfır KM Araç Modellerine Göz Atın

HENÜZ YORUM YOK