Evde canı sıkılan araba ve hız tutkunları için izlenebilecek IMDB sıralı en iyi araba filmleri listesi hazırladık. İşte 25 filmin yer aldığı ” En İyi Araba Filmleri ” listesi.

Lady Driver (2020) IMDB: 5.9

Lady Driver

 

İsyankar bir genç; bilinmeyen köklerini aradığında, bu onu toprak yarışı sporuna ve beklemediği bir keşfe götürür. Netflix’te de bulabileceğiniz film; çok kaliteli olmasa da, can sıkıntısında tercih edilebilecek bir alternatiftir.

Speed Racer (2008) IMDB: 6.0

Speed Racer 2008

Filmin ana konusu, genç hız yarışçısı Speed Racer’ın, ağabeyinin yaşamına mal olan The Crucible adlı cross-country rallisini kazanmayı hedeflemesidir. Speed, yarış konusunda doğuştan gelen bir yetenek ile tutkuya sahiptir. Ölüme meydan okuyarak, bu yarışı kazanmak için her şeyi yapacaktır. IMDB puanı ortalama olarak görülse bile, eleştirmenler tarafından, küçümsenen filmlerden biri olarak görülür.

Born To Race (2011) IMDB: 6.0

Born To Race

Film, asi ve genç bir sokak yarışçısı olan Danny Krueger’in hikayesini anlatır. Geçirdiği bir kaza sonrası bir daha toparlanamayan, NASCAR yarışçısı babası ile yaşamaya başlayan Danny için hikaye de başlamıştır. Born To Race’in, kapanma döneminde evde canı sıkılanlar için izlenebilecek alternatif bir film olduğunu söyleyebiliriz.

Days of Thunder (1990) IMDB : 6.1

Days of Thunder Filmi

Paramouth Pictures tarafından 1990 yılında yayınlanan film; spor, aksiyon ve drama türlerine sahiptir. Film, kendini beğenmiş ve oldukça yetenekli ana karakter Cole Trickle’ın, küçük yarışlarda dikkat çekmesiyle başlar. Ardından eski bir NASCAR şampiyonu ile tanışan Trickle için NASCAR serüveni başlar ve olaylar gelişir. Filmin başrollerini Tom Cruise, Nicole Kidman ve Robert Duvall gibi usta isimler paylaşıyor. Days of Thunder, belli açılardan eleştirilse de genel olarak beğeni kazanmıştır.

Death Race (2008) IMDB: 6.4

Death Race

2012 yılında geçen filmde, çöken ABD ekonomisi ve tavana vuran işsizlik sonucunda suç oranları patlar. Sonuç olarak hapishane sistemi çökme noktasına gelir. Hapishanelerden birinde kafes dövüşleri düzenlenmeye başlanır. Ancak bir süre sonra izleyiciler tatmin olmaz ve Ölüm Yarışı denen kuralları olmayan otomobil yarışları ortaya çıkar. Amerikan yapımı filmin başrolünü Jason Statham üstlenmektedir.

Need for Speed (2014) IMDB: 6.4

need-for-speed-hiz-tutkusu-izle

Filmin konusu video oyunları serisine dayanıyor.  İçerik olarak yakın arkadaşının ölümünden dolayı intikam almak isteyen ana karakter Tobey Marshall’ın hikayesi anlatılıyor. Yönetmenliğini Scott Waugh’un yaptığı ve senaryosu George Gatins tarafından yazılan 2014 yapımı film, aksiyon kategorisindedir. Film 14 Mart 2014’te yayınlandıktan sonra dünya çapında 203 milyon Dolar hasılat elde etti.

Lauda: The Untold Story (2014) IMDB: 6.4

En İyi Araba Filmleri 4 Lauda

1976’da Niki Lauda, Formula 1 tarihindeki en ünlü kazalardan birini atlatmıştı. Lauda: The Untold Story, daha önce görülmemiş görüntüleri kullanarak, Nurburgring’deki o korkunç ve neredeyse ölümcül günde olanları anlatıyor. Ardından, Lauda’nın birkaç hafta sonra Monza’da mucizevi bir geri dönüşle sonuçlanan iyileşme yolculuğunu takip ediyor. Filmde, Lewis Hamilton, Nico Rosberg gibi pilotların röportajlarına da yer veriliyor. Özellikle Formula 1 severler tarafından büyük beğeni toplamıştı.

Christine (1983) IMDB : 6.7

Christine Filmi 1983

Film, Stephen King’in 1983 tarihli aynı isimli romanından uyarlanmıştır. Filmin ana karakteri Arnie’nin 1958 model kırmızı Plymouth Fury satın almasından sonra çevresindekilerin hayatındaki değişiklikleri konu alıyor. 1983 yılının Aralık ayında gösterime girdikten sonra 21 milyon Dolar hasılat yapan Christine, eleştirmenlerden genellikle olumlu yorum almıştır.

Le Mans (1971) IMDB : 6.8

Le Mans Filmi 1971

Konusu gerçek bir yarışa dayanan film, 1970 yılı Le Mans 24 Hour yarışını anlatmaktadır. Dönemin yapısını iyi güzel bir şekilde anlatmaktadır. Ancak büyük bir bölümünde diyalog bulunmayan film, başarılı yarış sahneleri sebebiyle hala ilgi toplamaktadır. Hatta yarış sahnelerinin birçoğu gerçek yarıştan alınmıştır. Filmin başrolünü Michael Delaney rolündeki Steve McQuenn üstlenmektedir.

Logan Lucky (2017) IMDB: 7.0

En İyi Araba Filmleri 5 Logan Lucky

Film, bir soygunu konu almaktadır. Başrol Jimmy Logan, kardeşleriyle birlikte bir soygun planı yapar. Amaç büyük NASCAR yarışında başarılı bir soygun yapabilmektir. Plan ilerlerken bir FBI ajanının soruşturma başlatmasıyla işler karışır. Filmin başrollerinde; Daniel Craig, Channing Tatum, Adam Driver gibi isimler yer almaktadır.

 

Taxi Serisi (1998 – 2018) IMDB: 4.7 – 7.0

En İyi Araba Filmleri 2 Taxi 1998

Hız tutkunu olan Daniel, pizza dağıtıcılığını bırakıp bir takside şoför olarak çalışmaya başlamaktadır. Kullanmış olduğu arabanın güçlü motoru ve hızından dolayı polis radarlarına bile yakalanmaması Daniel’i çok fazla heyecanlandırmaktadır. Ancak her şey polis memuru Emilien ile tanışmasının ardından farklı bir hale dönüşecektir. Fransız yapımı olan filmin başrolünü Samy Naceri üstlenmektedir.

Transformers Serisi (2007-2017) IMDB: 5.2 – 7.0

Transformers 1

Film, farklı bir gezegenden Dünya’ya gelen ve otomobile dönüşebilen robotların savaşını konu alıyor. Filmde Megan Fox, Shia LaBeouf, Threse Gibsin gibi oyuncular yer alıyor. Filmin kalitesi serinin son 2 filminde düşse de, ilk bölümler izleyicilerin beğenisini topluyor.

Vanishing Point (1971) IMDB : 7.2

En İyi Araba Filmleri Vanishing Point 1971

Film, eski bir yarışçı olan Kowalski’nin modifiye bir Dodge Challenger’ı Denver’dan San Francisco’ya teslim etmesi üzerine kurgulanmıştır. 15 saatlik süresi içerisinde aracı teslim edebilmesi gereken Kowalski birkaç trafik kuralını çiğner. Sonrasında polisler peşine takılır ve takip süreci başlar. Oldukça düşük bütçe ile çekilen minimalist bir filmdir. Ancak, gerek içerdiği sosyal mesajlar gerek dönemin özelliklerini iyi yansıtabilmesiyle zamanla kült bir film haline gelmiştir.

Speed (1994) IMDB : 7.2

En İyi Araba Filmleri Speed Filmi 1994

Başrollerinde; Keanu Reeves, Sandra Bullock, Joe Morton ve Jeff Daniels’ın bulunduğu 1994 yapımı bir aksiyon gerilim filmidir. Speed, bir otobüse yerleştirilen bombalar ve içindeki masum insanların kurtarılması üzerine gelişen olayları işliyor. Döneminde oldukça başarılı olan film, yaklaşık 350 milyon Dolar hasılat yapmış ve Akademi Ödüllerinde; En İyi Ses Efektleri Kurgusu, ve En İyi Ses ödüllerini kazanmıştır. Devam filmi Speed 2 ise  başarılı olamamıştır.

The 24 Hour War (2016) IMDB: 7.2

The 24 Hour War

Film, 1960’ların başında Henry Ford II ve Enzo Ferrari arasında yaşanan Le Mans 24 saat yarışlarındaki rekabeti konu alıyor. Bu destansı rekabet, sürücülerin hayatlarını kaybettiğini, aile hanedanlarının neredeyse çöktüğünü ve yarışı değiştiren yeni bir yarış arabasının geliştirilmesini içeriyor. Filmin Freed Film Festivalinde kazandığı bir ödül bulunuyor.

Fast and Furious Serisi (2001 – devam ediyor) IMDB: 5.9 – 7.3

Fast And Furious 1

Başrollerini Vin Diesel ve 2013 yılında hayatını kaybeden Paul Walker’ın üstlendiği, Amerikan yapımı bir aksiyon filmidir. Konusu, sokak yarışları yapan ve hırsızlık işleriyle de uğraşan bir gruba dayanır. Başrol Toretto’nun, polis memuru Brian O’Conner ile tanışması sonrası serüven başlar. Önümüzdeki yıllarda serinin onuncu filmi ile sinemalara veda edecek olan Fast and Furious, yüksek hasılatlar elde etmiş ve izleyicilerin beğenisini kazanmıştır.

Italian Race (2016) IMDB: 7.3

En İyi Araba Filmleri 4 Italian Race

Filmin hikayesi, genç GT sürücüsü Giulia ile uyuşturucu bağımlısı kardeşi ve eski GT sürücüsü Loris arasındaki yakınlaşmayı anlatıyor. Babalarının ölümünden sonra kardeşler birlikte yaşamak mecburiyetinde kalıyor. Bu durum, Loris’i bir GT sürücüsü olarak, Giulia’ya yardım etmeye ve perişan haldeki aileye ekonomik dengeyi geri getirebilecek yasadışı bir yarış olan İtalyan Yarışını kazanmasına teşvik ediyor. İtalyan yapımı filmin, İtalya’da verilen sinema ödüllerinde kazandığı birçok ödül bulunuyor.

Baby Driver (2017) IMDB: 7.6

En İyi Araba Filmleri 5 Baby Driver

Film, çocuksu görünümü nedeniyle Baby lakabını alan ve soygunlarda sürücülük yapan genç ama deneyimli bir sürücünün hikayesini anlatıyor. Tanındık isimlerin başrollerde olduğu film; üç Akademi Ödülü, iki BAFTA Film Ödülü (Kurgu galibiyetiyle), iki Eleştirmenlerin Seçimi Ödülü (yine Kurgu galibiyetiyle) ve bir Altın Küre Ödülü dahil olmak üzere çok sayıda ödüle aday gösterildi. Dünya genelinde 226 milyon dolar hasılat elde etti.

Williams (2017) IMDB: 7.6

f1-williams-movie-2017-williams-movie-poster

Williams, başlangıcından günümüze kadar Williams Formula 1 ekibinin hikayesini anlatan, 2017 yapımı bir İngiliz belgesel filmidir. Morgan Matthews’ın yönettiği belgesel, Williams ekibinin kurucusu Sir Frank Williams’ın hayatına, kariyerine ve ailesine odaklanıyor. 4 Ağustos 2017’de vizyona giren filmde; Frank Williams, Claire Williams, Niges Mansell, Nelson Piquet, Jacques Villeneuve gibi kişiler de yer alıyor.

The World’s Fastest Indian (2005) IMDB: 7.8

En İyi Araba Filmleri 2 The Worlds Fastest Indian

Burt Munro’nun hayatını anlatan filmde, başrolü Anthony Hopkins canlandırmaktadır. Hayatı boyunca klasik bir motorsikleti hızlandırmakla uğraşmış Burt’un, Amerika’da motorunu denemek üzere yola çıkmasıyla olaylar gelişir. 68 yaşında kırdığı rekor hala geçilemeyen Burt’un hikayesi, izleyicilerin büyük beğenisini toplamıştır.

Drive (2011) IMDB: 7.8

En İyi Araba Filmleri 3 Drive

Drive, Hollywood’da dublörlük yapan ve sürüş yeteneti sebebiyle geceleri de soygunlara katılan bir araba sürücüsünün hayatını konu ediniyor. Ancak Sürücü’nün hayatı, komşusuyla yaptığı bir anlaşma sonrası değişir. Artık kurtulması gereken birçok tehlikeli adam vardır. Başrollerini Ryan Gosling ve Carey Mulligan’ın paylaştığı film, Altın Küre ve Oscar gibi bir çok ödüle aday olmuştur. Ayrıca 2011 yılında Cannes Film Festivalinde ‘’En İyi Yönetmen’’ ödülüne layık görülmüştür.

Devrim Arabaları (2008) IMDB:8.0

Devrim Arabaları

1961 yılında yapılan Devrim isimli yerli otomobilin üretiminde çalışanların yaşadıkları konu edilmiştir. Oldukça zorlu şartlarda kalkışılan bir işin nasıl başarıya ulaştığının öyküsüdür. Filmin, başrollerinde Haluk Bilginer, Halit Ergenç, Taner Birsel, Vahide Gördüm gibi usta isimler yer alıyor. Kimilerini duygulandıran, kimilerini ise cesaretlendiren film özellikle Türk izleyicilerin büyük saygısını toplamıştır.

Ford v Ferrari (2019) IMDB: 8.1

En İyi Araba Filmleri 5 Ford v Ferrari

Film, 1960’larda Ford ve Ferrari arasında, 24 Hour Le Mans yarışlarında yaşadıkları rekabeti anlatıyor. Enzo Ferrari tarafından reddedilen Henry Ford II ‘un, ekibine yarış takımı kurma emri vermesi ile hikaye başlıyor. Otomotiv vizyoneri Carroll Shelby ve Ken Miles’ın da ekibe dahil oluşuyla kıyasıya rekabet başlıyor. Başrollerinde; Matt Damon, Christian Bale, Jon Bernthal gibi isimleri olduğu film, izleyen neredeyse herkesin çok büyük beğenisini topladı. Bir çok dalda ödüle aday gösterildi ve 2 tane de Oscar kazandı. Dünya genelinde ise 225 milyon Dolar hasılat elde etti.

Rush (2013) IMDB: 8.1

Rush

Rush, Ron Howard’ın yönettiği ve 1976 Formula 1 sezonu sürücüleri James Hunt ve Niki Lauda arasındaki rekabeti anlatan; senaryosunu Peter Morgan’ın yazdığı 2013 ABD yapımı biyografik aksiyon filmidir. Filmin başrollerinde Chris Hemsworth ve Daniel Brühl gibi tanınmış oyuncular yer almaktadır. Sadece Formula 1 severler için değil, tüm film tutkunlarının keyifli izleyebileceği kalitededir. Ayrıca 2014 yılında , iki farklı kategoride Altın Küre adayı olmuştur.

Senna (2010) IMDB: 8.5

En İyi Araba Filmleri 3 Senna 2010

3 kez Formula 1 dünya şampiyonu olmuş Brezilyalı efsanevi yarışçı Ayrton Senna’nın hayat hikayesini anlatan belgesel türünde bir filmdir. Filmde, Senna’nın 1980’li yıllarda başladığı F1 kariyeri ve bu acımasız arenada yaşadıkları anlatılıyor. Ayrıca, gerçek hayattan sahneler de filmde yer alıyor. Özellikle Formula 1 severler için kesinlikle izlenmesi gereken filmlerden biridir. Senna, 8.5’luk puanıyla en iyi araba filmleri listesinin de tepesine kuruluyor.

BONUS : Cars (2006) IMDB: 7.0

Cars

En iyi araba filmleri listemizin sonuna gelirken, her ne kadar daha çok çocuklara da hitap etse Arabalar filmini saymadan geçemedik. Piston Kupası’nda şampiyon olmak için uğraşan Şimşek McQueen’in hikayesini anlatan film, gerçek araçlardan esinlenerek yapılmıştır. Şampiyonluk yarışına giderken kaybolan McQueen’in Radyatör Kasabasında cezalandırılmasıyla hikaye başlar. Devam filmlerinde Michael Schumacher, Lewis Hamilton, Sebastian Vettel gibi gerçek yarışçıların da seslendirmeler yaptığı film, 2 dalda Oscar adaylığına sahiptir. Ayrıca ”En İyi Animasyon Filmi” dalında Altın Küre kazanmıştır.

En iyi araba filmleri yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Umarız keyif almışsınızdır 🙂

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here