Ana Sayfa Genel Nissan Yeni Teknolojisi ile CO2 Emisyonlarına Darbe Vurdu

Nissan Yeni Teknolojisi ile CO2 Emisyonlarına Darbe Vurdu

0
803

Nissan yeni teknolojisi ile CO2 emisyonlarına iyi yönlü etki edebileceğini açıkladı. Nissan, cuma günü yaptığı açıklamada, geliştirilmekte olan e-POWER hibrit teknolojisi ile % 50 termal verimliliğe ulaşmada büyük bir atılım gerçekleştirdiğini ve bunun da otomobil CO2 emisyonlarında daha fazla düşüşe yol açabileceğini söyledi. Nissan, bu yeni verimlilik seviyesinin, yaklaşan e-POWER motorundaki %40 termal verimlilik seviyesinin üzerinde yakıt tüketimini % 25 artıracağını açıkladı.

Şirket yaptığı açıklamada, “Nissan’ın motor geliştirme konusundaki en son yaklaşımı çıtayı dünya lideri seviyelere yükseltti. Mevcut otomobil endüstrisi ortalama %40 termal verimlilik aralığını geçerek araç CO2 emisyonlarını daha da azaltmayı mümkün kıldı” dedi. Fakat Nissan, %50 ısı verimliliğe sahip e-POWER teknolojisinin ne zaman piyasaya sürüleceğini açıklamadı. Nissan’daki güç aktarma organı ve elektrikli araçlar mühendisliği bölümünün kıdemli başkan yardımcısı Toshihiro Hirai, cuma günü gazetecilere verdiği röportajda, otomobil üreticisinin sürüş sırasında CO2 emisyonlarını azaltmak için e-POWER’ın termal verimliliğini en üst düzeye çıkardığını söyledi.

İlk olarak 2016 yılında Japonya’da tanıtılan e-POWER, araca güç sağlayan pilleri şarj etmek için benzinli bir motor kullanmaktadır. Hirai, “Geleneksel motorların termal verimliliğini %30’dan %40’a çıkarmak 50 yıl sürdü” dedi. “Ancak e-POWER ile bunu birkaç yıl içinde %50’ye çıkarabiliriz.” Dedi. Hirai, bu seviyeyi “Nihai ve zorlu hedef” olarak tanımladı.

Nissan E-Power’ın verimliliğini nasıl arttırdı?

Nissan, bunu başarmak için öncelikle silindir içi gaz akışını ve ateşlemeyi güçlendirdiğini, daha sonra seyreltilmiş bir hava-yakıt karışımını, yüksek bir sıkıştırma oranında yaktığını söyledi. Otomobil üreticisi Nissan geçen ay, önemli pazarlardaki tüm yeni modellerinin 2050’ye kadar karbon nötrlüğünü sağlamak için 2030’ların başında elektrikli hale getirileceğini söyledi. Nissan ayrıca, 2023 mali yılının sonuna kadar yılda bir milyondan fazla elektrikli araç satışı beklediğini söyledi. Nissan yeni teknolojisi ile CO2 emisyonlarına darbe vurdu. Japon üretici gelecek yıllarda daha çevreci otomobiller üretebilecektir.

İkinci El Nissan Araç Fiyatları

İkinci El Otomobil İlanları

HENÜZ YORUM YOK