Alman otomobil devi Volkswagen Covid’den sonra toparlanmayı istiyor. Volkswagen, 2020 yılında tahmini kar oranlarının yarısına bile ulaşamadı. Alman otomobil şirketi, koronavirüs salgını hafifledikçe teslimatlarını, gelirlerin ve kar oranlarını toparlanmayı beklemektedir. Dünya’daki otomobil endüstrisinde Toyota’nın ardından 2. Volkswagen, elektrikli araçlar pazarında lider olarak kendini yeniden keşfetmek için on milyarlarca euro harcıyor. Volkswagen, en büyük rakibi ve elektrikli otomobil pazarının lideri olan Tesla’yı geçmek istemektedir.

Volkswagen Covidden Sonra Toparlanmayı Volkswagen’in finans sorumlusu Frank Witter cuma günü yaptığı açıklamada, “Geçen yıl Volkswagen Grubu, sağlık salgınının otomotiv endüstrisi üzerindeki etkilerini kontrol altına almayı ve aynı zamanda dönüşümü için önemli stratejik temelleri atmayı başardı” dedi. Alman üreticisi, 2020 yılında pandemiden etkilenen teslimatların ve satışların bu yıl önemli ölçüde arttığını söyledi. 2020’de satışlar % 11,8 düşüşle 222,9 milyar Euro’ya, teslimatlar ise % 15,2 düştü. Witter, “Şu anda mevcut olan mali sonuçlar, başlangıçta beklenenden çok daha iyi ve şirketimizin özellikle bir kriz anında neler başarabileceğini gösteriyor,” dedi. Ayrıca Volkswagen’in mali sorunlarını düzeltmeyi 2021’e taşımayı planladığını ekledi.

Volkswagen’in açıklamalarından sonra hisse senetleri de olumluya döndü. Oranlar % 2.6’ya kadar yükseldi ve 13 ayın en yüksek seviyesine geldi. Uzmanlar, Volkswagen’in 26,8 milyar Euro likiditesini göz önüne alındığı zaman lüks sınıf Porsche AG’nin listelenmesine gerek olmadığını söyledi. Volkswagen, küreselde oluşan ve son derece önemli olan yarı iletkenlerin eksikliği, Şubat ayına kadar üretimlerde askıya alınma veya daraltmalar uygulandı. Sorunların azaltılması ve yavaş yavaş ortadan kalkmasından sonra Alman otomobil devi Volkswagen Covid’den sonra toparlanmayı hedefliyor.

İkinci El Volkswagen Araç Fiyatları

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here