Fiat Egea Neden Bu Kadar Çok Satıyor?

0
5184
Fiat Egea Sedan

Türkiye’nin en çok satan arabası Fiat Egea, son beş yıldaki zirve başarısını bu yılda sürdürmeyi başararak yoluna tam gaz devam ediyor. Sorunlu ve pandemi sürecinin etkisi ile tüm modeller için dip yılı olarak kabul edilen 2020’de bile zirve satış rakamlarına ulaşmış durumda. Bunun nedeni nedir? Türk halkı niçin Egea’yı bu kadar seviyor? Aslında biz bunu modelin tam bir fiyat/performans canavarı olmasına bağlıyoruz. Güçlü dizel motorları ve yüksek tork kombinasyonları ile kuşkusuz Türk pazarının tartışmasız lideri konumda yer alıyor. Otomobilin Türkiye’de üretilmesi de vergi dilimine katkısı olduğundan dolayı şu an güncel piyasadaki en ucuz otomobillerden, ve kendini defalarca kanıtlamış durumda yer alıyor. Modelin Türkiye’de neden bu kadar çok sattığını maddeler halinde açıkladık;

Egea Sedan

1. Fiat Egea Motor Seçenekleri

Fiat Egea, Türkiye pazarına en uygun ve şirketlerin göz bebeği olan, 1.6 litrelik 120 hp güç ve 320 NM torka sahip multijet 2 motoru ile son derece piyasaya uygun. Benzinli seçeneği de olan lider model de 1.4 litrelik benzinli motoru da kullanıcılardan olumlu yorum alan varyasyonlardan. 1.3 litrelik dizel motoru ile de şehir içi kullanıma çok uygun seçenekleri de kullanıcılara sunulmuş durumda. Otomatik kombinasyonlu versiyonu ise sadece 1.6 litrelik versiyonu ile geliyor.

Egea HB

2. Fiat Egea Tasarım Detayları

Ülkemizde piyasaya sürüldüğünden beri hem İtalyan tasarım detaylarına sahip olması hem de Türk tasarımcıların sert çizgilere sahip keskin hatlı bir sedan yapması kullanıcıların ilgisini çok çekti. 17 ” lik elmas kesim alaşımlı jant seçenekleri ile krom detaylar yer verilen model de şıklıkta gözle görülür fark ediliyor. İç tasarımında yer alan deri kaplı direksiyon ve vites topuzu da kaliteyi öne çıkaran detaylardan yer alıyor.

Egea HB

3. Fiat Egea Uygun Yakıt Tüketimi.

Fabrika bandından indiğinden beri model filo şirketlerinin, özel şirketlerin çok ilgisini çekti. Çünkü; hem fiyat olarak makul bir araç hem de yakıt tüketimi konusunda çok tasarruflu davranışları günümüz Türkiye piyasasında çok önemli unsurlar olarak yer alıyor.

Egea İç Görünüm

4. Fiat Egea Teknolojik Özellikler

En başta piyasaya sürülen modellerin de 7 ” lik küçük multimedya sistemlerine yer veren model, HB versiyonunun çıkışı ile birlikte daha iyi sistemlere sahip oldu. Apple Carplay donanımlarından, yağmur sensörüne, kendiliğinden kararan dikiz aynasına kadar donanımları sunan Egea, diğer rakiplerine göre bunları makul fiyat seviyesinde tutuyor.

Egea HB

5. Fiat Egea Fiyatları

Piyasaya çıktığında %0 bin TL gibi çok rekabetçi bir fiyatla sürülen model, günümüzde ki olağanüstü piyasa koşullarında bile başlangıç fiyatı 110 bin TL’lik bir etikete sahip. C segmentinde ki en yakın rakiplerinin 160 bin TL’den başlaması modelin elini güçlendiren en önemli unsur. Sunduğu motor özellikleri ve teknolojilere göre model tam bir fiyat/performans canavarı. Model bu özelliklerle ülkemizde uzun yıllar zirvede kalmaya devam edecek gibi görünüyor.

Sahibinden Satılık Arabalar

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here