Ana Sayfa Genel Elektrikli Rolls- Royce Spectre Yollarda

Elektrikli Rolls- Royce Spectre Yollarda

0
1024

Yüzde yüz elektrikli Rolls-Royce Spectre yollara çıktı. Aracın test aşaması devam ediyor. Bu kapsamda ise Spectre’ye 2,5 milyon km’lik test programı uygulanıyor. Model şu anda test için mesafeleri kat etmekte. Ayrıca tam elektrikli Spectre’nin ilk müşteri teslimatları da 2023’ün dördüncü çeyreğinde başlayacak. Detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

Elektrikli Rolls-Royce Spectre Test Programının %40’ını Tamamladı

Rolls-Royce markasının ilk tam elektrikli arabası olacak olan Spectre için 2,5 milyon km’lik test programı açıklanmıştı. Bu test programı ise hala devam ediyor. Güney Fransa’nın Provence ve Cote D’Azur bölgelerinde 625.000 km’lik test aşaması devam eden modelde, sürüşte yeni standart için emsalsiz işlem hızlarından yararlanıldı.

Üretim için onaylanan akıllı süspansiyon sistemi, pil paketinin yapıya entegre edilmesiyle sağlamlıkta %30 artış sağladı. Bu artışın, pilin kendisinin son derece sağlam yapısının Spectre’nin alüminyum uzay çerçeve mimarisine entegre edilmesiyle elde edildiği belirtiliyor. Diğer yandan ise Spectre elektronik stabilizasyon sistemine yeni bir bakış açısı getirecek. Pek çok otomobilde aktif viraj kayma engelleme teknolojisi bulunmakta. Ancak Spectre’yi diğerlerinden ayıran şey, sistemin yol durumuna göre kendini otomatik olarak açıp kapatabilmesi olacak. Elektrikli Rolls- Royce Spectre, uydu navigasyonunu ve şirketin yol tarama kameralarını kullanarak, bir dönüş algıladığında, otomobilin direksiyonu, frenlemesi, güç dağıtımı ve amortisörlerini, coupe’nin sabit kalması için otomatik olarak düzenleyecek. Yol tekrar düzleştiğinde, sistem devre dışı kalacak. Bu gibi müthiş yeniliklerin yanında modelin sürtünme katsayısı ise 0.25. Bununla birlikte Spectre, Rolls-Royce’un şimdiye kadarki en aerodinamik otomobili olacak gibi durmakta.

Şirket Tarihinin En Uzun Kapılara Sahip Modeli

Tam elektrikli Rolls-Royce Spectre, markanın 118 yıllık tarihinin en sağlam ifadesini sunmaya hazırlanıyor. Modelin tek parça yan panelinin uzunluğu yaklaşık dört metre. Bunun yanında ise modelde 1,5 metre uzunluğundaki direksiz araç kapıları mevcut. Bununla birlikte model, Rolls-Royce tarihinin en uzun kapılara sahip aracı olma özelliğini taşıyacak.

 

Satılık Tüm Rolls-Royce İlanlarını İnceleyin⇒

HENÜZ YORUM YOK