Dünyanın İlk Uçan Arabası İçin Gönüllüler Aranıyor

0
1397
Dünyanın ilk uçan arabası

Franky Zapata, dünyanın ilk uçan arabası olarak adlandırdığı JetRacer isimli aracını test edecek gönüllüler arıyor. 2019 yılında uçan kaykayı ile Dover Boğazı’ını geçen Fransız mucit, uçan araba olarak adlandırdığı yeni aracı JetRacer’ın saatte 250 km hıza ulaşabildiğini söyledi. Detayları sizler için derledik.

Dünyanın İlk Uçan Arabası: Jet Racer

Daha önceden uçan kaykay ile Dover Boğazı’nı geçen Fransız mucit Franky Zapata, şimdi de uçan kaykayının gelişmiş bir versiyonu ile karşımıza çıktı. Zapata’nın uçan araba olarak adlandırdığı JetRacer isimli araç hepimizin kafasında merak uyandırmakta. Ayrıca Zapata, havada olduğu kadar karada da seyahat edebilen bir dikey araç üzerinde çalıştığını açıkladı. Belki de bir çok büyük otomobil firmasından önce Zapata, bizleri bu teknoloji ile buluşturacak.

Fransız mucit Zapata, tekerleği olmayan dünyanın ilk uçan arabası JetRacer’ın, 3 bin metre yüksekliğe ulaşabildiğini aktardı. Ayrıca model, gazyağı ile çalışan 10 mikro turbojet motoru kullanarak dikey kalkış ve iniş yapabiliyor. Diğer yandan ise Zapata, aracın karbon fiber ve titanyumdan yapıldığını ve iki joystick ile kontrol edildiğini söyledi.

Dünyanın ilk uçan arabası

Şu Anlık Hız Limiti Saatte 130 Km

Franky Zapata, JetRacer’ın maliyeti veya ne zaman seri üretime gireceği ile ilgili bir açıklama yapmadı. Fakat Zapata, dünyanın ilk uçan arabası JetRacer’ın ilerleyen yıllarda acil durumlar için kullanılabileceğini aktardı. Fakat JetRacer şu anlık akrobasi gösterileri ve eğlence amaçlı kullanılacak. Diğer yandan ise Zapata, modelin saatte 250 km hıza ulaşabileceğini söylüyor. Fakat mucit, model ile henüz saatte 130 km hızın üzerine çıkmadığını aktardı. Bu konuda ise Zapata, henüz JetRacer ile daha hızlı gitmekten korktuğunu söyledi.

Son olarak ise Zapata, dünyada ilk olma özelliği taşıyan uçan araba için denemelere katılmak üzere 100 adet gönüllü arandığını duyurdu. Fransız mucit, başvurmak isteyen herkesin web sitesi aracılığıyla kendisi ile temasa geçmesini istedi.

 

Havada Gitmeseler Bile Zorlu Arazilerin Düşmanı Otomobilleri İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here