Ana Sayfa Genel Araç Sigortası Puanınızı Etkileyen 13 Kriter

Araç Sigortası Puanınızı Etkileyen 13 Kriter

4
1299

araç sigortası fiyatları

 

Araç sigortası şirketlerinin fiyatlarını nasıl belirlediklerini ve araç sigortası primlerinin neden bir sigorta şirketinden diğerine farklı olduğunu hiç merak ettiniz mi? Özetle, sigorta şirketleri ne kadar risk oluşturduğunuzu ve sigorta yapıldıktan sonra bir talepte bulunma olasılığını belirlemek için belirli verileri sizden toplarlar. Her şirket verileri, derecelendirme faktörlerini, farklı şekilde değerlendirir ve hesaplamalarını ayrı ayrı yapar. Bu nedenle sigortacıların farklı oranlarda teklifler vermeleri gayet doğal bir durumdur.

 

 Araç Sigortası Fiyatları Neden Bu Kadar Yüksek?

araba sigortası

Araba sigortası oranlarını etkileyen risk faktörleri hakkındaki bilgiler, siz bir teklif formunu doldururken sigorta şirketi tarafından belirlenir. Ardından, perde arkasında, şirketin algoritmaları, risk seviyeniz hakkında donanımlı bir tahmin yapmak ve oran teklifinizi hesaplamak için işe koyulurlar. Teklif alacağınız sigorta şirketine ne kadar güvenli görünürseniz, o kadar az para ödersiniz. Yahut ne kadar riskli görünürseniz, araba sigortası için o kadar çok ödersiniz diyebiliriz.”Araba sigortam neden bu kadar yüksek?” diye bir merakınız varsa, cevap muhtemelen veri noktalarından birinin sizin daha yüksek riskli olduğunuzu göstermesidir. Ya da sigorta şirketi, sizi kişisel verilerinizi desteklemeyecek şekilde değerlendiriyor olabilir.

 

Bu durumu bir örnekle açıklayacak olursak, kredi geçmişiniz gibi bazı risk faktörleri açık olmayabilir. Ancak unutmayalım ki sigorta şirketleri, sürüş dışı derecelendirme faktörlerini kullanma nedenlerini desteklemek için istatistiksel verilere sahiptir.

Araç Sigortası Derecelendirme faktörleri nelerdir?

araç sigortası fiyat faktörleri

Sigorta primleri, Bağcılar, İstanbul’da yaşayan 25 yaşın altındaki kadınlar gibi geniş sürücü kategorilerine dayalı bir taban oranla başlar. Ardından, sigorta şirketleri, talepte bulunma olasılığını etkileyen bireysel risk / derecelendirme faktörlerini daha ayrıntılı olarak inceler. Tüm bu faktörlerin belirli bir algoritmayla değerlendirilmesi sonucu sizin risk puanınız ortaya çıkacaktır. Bu puan da araba sigortanız için gereken ücrete yansıyacaktır.

 

Otomobil sigortası için ana derecelendirme faktörleri şunlardır:

 

-Coğrafi konum

-Yaş

-Cinsiyet

-Medeni hal

-Sürüş deneyimi

-Sürüş rekoru

-Talep geçmişi

-Kredi geçmişi

-Önceki sigorta kapsamı

-Araç tipi

-Araç kullanımı

-Yılda kat edilen km sayısı

-Teminatlar ve muafiyetler

araç sigortası primleri

Eğer araç sigortası yaptırmayı düşünüyor ve fiyatları merak ediyorsanız, beklediğiniz fiyatlar bu maddelere karşılık gelen cevaplara göre olmalıdır.

4 YORUMLAR

  1. Cenk Burak
    Güzel bir çalışma olmuş. bir ara gerçekten fahiş fiyatlara çıkmıştı bu iş ama şuanda nispeten daha makul seviyelerde tutuluyor. Kriterlerde mantıklı seçilmiş aslında önemli detaylara göre belirleniyor
  2. ferit
    peugeot 3008imi aldıktan sorna ilk araştırdığım konulardan biri de buydu bunları da öğrendiğim çok iyi oldu tabi :D
  3. Cemal
    30 senelik şoför olan babam ile 4 senelik şoför olan ben arasında yeni aldığımız aracın trafik sigortası yarı yarıya fark ediyordu