Ana Sayfa Genel 2022 Lexus RZ 450e Tanıtıldı!

2022 Lexus RZ 450e Tanıtıldı!

0
2270

Lexus RZ 450e Dünya Prömiyeri ile tanıtıldı.

RZ 450e, premium otomobil üreticisi Lexus’un tamamen elektrikli yeni SUV modelidir. Bu model, tasarım, performans, teknoloji ve sürüş keyfi açısından elektrikli premium dünyasına yeni bir soluk getirecek.

Lexus RZ 450e Genel Bakış 

RZ modeli, markanın vazgeçilmezleri olan hem performans hem de kalite özelliklerini de içeriyor. Bu sayede daha da donanımlı bir hale geliyor. Markanın benzersiz sürüş deneyimi, bir elektrikli araçta olması gereken özelliklerle birleşerek bir araya geliyor. Lexus, tamamen elektrikli modeli olan RZ 450e’de heyecan verici ve sezgisel bir sürüş deneyiminden de ödün vermemiştir. RZ, Lexus’un sürüş imzasının üç temel bileşenine odaklanarak geliştirilmiştir. Bu üç temel bileşen konfor, kontrol ve yol tutuşudur. Bunun yanı sıra elektrikli araçların sağladığı hızlı tepki ve yüksek hassasiyet avantajlarından tam anlamıyla yararlanılmaktadır.

Lexus RZ 450e Dış Tasarım

Lexus RZ 450e, 4805 mm uzunluğa, 1895 mm genişliğe, 1635 mm yüksekliğe sahip. Ayrıca 2850 mm aks mesafesine sahip olarak düşük ağırlık merkezini ve ağırlık dengesini vurguluyor. Aracın ön tasarımına baktığımız zaman anında tam elektrikli bir araç olduğunu anlıyoruz. İçten yanmalı motor olmadığı için kaput daha alçak bir konumda. Ayrıca daha az hava girişine sahip. Aynı zamanda dinamik görüntüsü ve sert hatlarıyla dikkatleri üzerine çeken model, standart olarak 18 inç jantlarla geliyor. Fakat üst düzey paketlerde 20 inç seçeneği de sunuluyor.

Lexus modellerinin kendine has bir özelliği olan ”spindle ön panjur” RZ modelinde de kullanıldı. Ancak RZ modelinde daha da gelişerek üç boyutlu olarak aracın tüm gövdesine uygulandı. Aynı zamanda ön farlar da yeni bir tasarıma sahip ve ön panjurla bir bütün içinde. Ultra ince gündüz farları, Lexus L şeklini daha fazla vurgulamak için tasarlanmıştır.

RZ450e’nin yan profili de düzgün hatlarıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Ön taraftaki keskin tasarım aracın gücünü öne çıkarıyor. Aynı zamanda arka kısım ise RZ’nin SUV stilini vurgulayarak konforlu alan ve güçlü sürüş sunuyor.

Lexus RZ 450e İç Tasarım

Lexus RZ 450e’nin iç tasarımı da oldukça modern bir görünüme sahip. Modelin en çok dikkat çeken özelliği One Motion Grip ismi verilen elektronik direksiyon sistemi. Bu direksiyon bildiğimiz direksiyonlara benzemiyor. Görüntüsü kelebek şekline benziyor. Aynı zamanda farklı direksiyon tasarımı ve elektronik bağlantıları ile dünyada ilk kez RZ 450e’de kullanılıyor. Mekanik bağlantıların ve direksiyon kolonunun olmaması, daha duyarlı ve hızlı tepki vermesini sağlıyor. Ayrıca engebeli yollarda daha az direksiyon titreşimi olurken, virajlı yollarda direksiyon hissi daha fazla güven veriyor. Aynı zamanda bu tasarım sayesinde göstergeler ve yol için de daha iyi bir görüş açısı ortaya çıkıyor. Araçta 14 inçlik büyük bir bilgi-eğlence multimedya ekranı bulunmaktadır. Yepyeni bir multimedya platformuyla donatılan sistem, RZ’de daha hızlı ve daha sezgisel çalışır. Öte yandan sesli komut özelliği de birçok görüşmeye yanıt verecek şekilde geliştirildi. Ayrıca yeni “Hey Lexus” araç içi asistanı, Apple CarPlay ve Android Auto akıllı telefon ile bütünleşmiştir.

Lexus RZ’nin dikkat çeken bir diğer özelliği ise Omotenashi misafirperverlik felsefesinden ilham alınan özellikler yer alıyor. Karartılabilir panoramik tavan ısı dengesini koruyarak enerji verimliliğini arttırmak için tasarlanmış. Karartılabilir panoramik tavan, içerideki aydınlık hissini artırıyor ve ısının dağılmasını engelleyerek enerji verimliliğini de üst seviyelere çıkarıyor. Bu sayede güneşli günlerde aracın içinin aşırı ısınmasını engelleniyor ve soğuk havalarda da ısının dışarıya çıkmaması sağlanıyor. Aynı zamanda bir dokunuş ile tavan şeffaf görünümden opak hale geliyor. Bu sayede güneş ışınlarının direkt olarak içeriye girmesini engelliyor.

Lexus’un tamamen elektrikli modeli RZ, ek özelliklere sahip güncellenmiş üçüncü nesil Lexus Safety System+’a da sahiptir. Bu durumda araçta önden çarpışma önleme sistemi ve dinamik radarlı hız sabitleyici gibi özellikler de bulunmaktadır. RZ, gelişmiş aktif güvenlik sistemlerini ve sürücü yardım sistemlerini kullanmaktadır. Ayrıca yeni direksiyon destekli Proaktif Sürüş Asistanı özelliğine sahiptir. Bu da sürücü yorgunluğu ve dikkat dağılımı izleme gibi özelliklere sahiptir. Proaktif Sürüş Asistanı, virajın açısını belirlemek için öne bakan kamerayı kullanır. Bu sayede virajlara yaklaşırken ve dönerken direksiyonu buna göre ayarlar.

Lexus RZ 450e Teknik Özellikler

Elektrikli RZ 450e, iki elektrikli motor ve dört tekerlekten çekiş ile geliyor. Ön motor 204 beygir güç üretirken arka motor 109 beygir güç üretiyor. Sonuç olarak toplam 313 beygir güç ve 435 Nm tork ortaya çıkıyor. Lexus RZ 450e aynı zamanda şirketin Direct4 dört tekerlekten çekiş kontrolüne sahip ilk modelidir. Elektronik sistem, ön ve arka akslardaki tork dağılımını milisaniyeler içinde yüzde 0’dan yüzde 100’e değiştirebiliyor.

Modelin 0-100 km/s hızlanma süresi 5.6 saniyedir. Azami hızı ise 160 km/s ile sınırlı bir şekildedir. RZ, 71,4 kW çıkışlı 96 hücreli bir lityum iyon bataryaya sahiptir. Bu batarya ile tek şarjda 400 kilometreden fazla yol alması hedeflenmektedir. Aynı zamanda 100 kilometrede 18 kW’nin altında enerji tüketimi de hedeflenmektedir. Bundan dolayı RZ piyasadaki en verimli elektrikliden biri olacaktır.

Lexus RZ 450e’nin fiyatı henüz açıklanmadı. Aynı zamanda bu modelin ülkemize gelmesi 2023’ün ilk çeyreği olarak düşünülmektedir.

Sıfır km Lexus Fiyat Listesi

HENÜZ YORUM YOK