Porsche Teknolojisini Geliştirmek İstiyor… Almanya’nın en popüler otomobil üreticilerinden biri olan Porsche, araçlarına yeni teknolojiler eklemek istiyor. Böylece Alman otomobil üreticisi, teknolojik bir avantaj elde etmek için daha fazla şirkete yatırım yapacak.

Porsche, geleceğin odak noktaları olan elektrikli araç tekliflerini ve dijital hizmetleri genişletmek için bu yıl daha fazla şirketten hisse satın almayı planlıyor. Finans Direktörü Lutz Meschke tarafından Porsche’nin yeni teknolojilere “yatırımların hızını artırmaya” devam ettiğini ve bu yıl “birkaç duyuru” yapacağı açıklandı. Böylece Alman otomobil üreticisi Porsche’nin gelecek planları da anlaşılmaya başlandı. Ayrıca Porsche, ürettiği elektrikli araç olan Taycan ile otomobil dünyasını etkilemeye devam etmektedir. Porsche’nin teknolojik üstünlüğü ve finansal gücü marka açısından önemlidir. Ayrıca Volkswagen Grubu’nun elektrikli araçlara geçişi için hayati önem taşımaktadır. Geçtiğimiz ay Porsche, Hırvat elektrikli süper otomobil üreticisi Rimac’daki hisselerini arttırdı. Ayrıca spor arabalara Alman Custom Cell’in pil uzmanlarıyla görüşmelere başladı. Alman Custom Cell spor arabalara özel yüksek performanslı pil teknolojisi geliştirmektedir. Porsche ve Audi, VW grubunun kilit firmalarından biri olmaktadır. Ayrıca Porsche ve Audi, Avrupa’nın en büyük otomobil üreticisinin işletme kârının yarısından fazlasını oluşturmaktadır. Açıklamalara göre Taycan’ın satışları, 911’in satışlarına yaklaşmaktadır.

Porsche’nin işletme karı iki katından fazla artarak 1,2 milyar Euro’ya ulaştı. Şirketin gelirleri ise yüzde 16,2’lik bir işletme marjı için yüzde 28 artışla 7,7 milyar Euro’ya yükseldi. Böylece Porsche, otomobil endüstrisinin en karlı üreticilerinden biri oldu.

Otomobil Pazarlarındaki Önemini Sürdürüyor Porsche Teknolojisini Geliştirmek İstiyor

Alman otomobil üreticisi Porsche, otomobil pazarındaki önemini korumaktadır. Bu yüzden başarılı üretici Porsche Teknolojisini Geliştirmek İstiyor. Ayrıca müşterilerini etkilemek için online satışa da önem vermeye başladı. Alman otomobil üreticisi Porsche, özellikle “Z Kuşağı” olarak adlandırılan genç kesimi etkilemek istemektedir. Gençleri etkileme projesine ilk olarak Çin’den başlayan Porsche, 20.Yıl Çin özel aracının satışına da başlamıştır. Fakat araç yalnızca Çin’de satışa sunulacaktır. Alman otomobil üreticisi Porsche’nin Çin’deki satış verilerini incelediğimiz zaman birçok farklı sonuç karşımıza çıkmaktadır. Verilere göre Çin’deki %33’ün üzerindeki Porsche kullanıcıları 30 yaşın altındadır.

İkinci El Porsche İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here