Kapalı Garaj Arabaları Neden Daha Avantajlı ?

4
8087
Kapalı Garaj

İkinci el ilanlarda özellikle belirtilen kapalı garaj arabalarının avantaj ve dezavantajlarını, sizler için kaleme aldık.

“Kapalı garaj aracı” olarak lanse edilen ve daha temiz olduğu iddia edilen araçlar peki gerçekten öyle mi ?

Garaj araçlarındaki kasıt, ikinci el araçların, kullanım dışı zamanlarda kapalı garajda durmasıdır.

1Kapalı Garaj Avantajları

  • Kötü hava şartlarına maruz kalmamalarıdır.
  • Aracın cilası, plastik, sentetik, metaller, krom malzemeler v.b. gibi özellikleri kötü ve iyi hava şartlarında, zarar ve aşınmalara maruz kalmamış oluyor.
  • lastik malzemelerinin ömrü kısa olur ve buna da değişken hava durumları sebeptir. Sentetiklerin başlıca sıkıntısı ise güneş ışığıdır. Fleksibilitesini yitirir ve çoğu zaman söz konusu parçalar değiştirilmek zorunda kalınır.
  • Motor sıcak, soğuk hava değişimlerinden minimum derece de etkilenir.

Aracını korumak için portatif garaj yapan bu konuda da oldukça yaratıcı olan bir çok insan var. Bütün bu zahmete boşu boşuna katlanmıyorlar. Motorda biriken yoğun su, büyük sıkıntılara ve motor hasarlarına kadar yol açabilir. Bu durum garaj araçlarının karşılaşmadığı bir durumdur. Hava derecesinin değişim göstermesi etkilemediği gibi, yoğun su oluşumu da mümkün değildir.

Tamamen kapalı garajda park halindeyse eğer araç, sokak lambasının altında park eden bir araçtan çok daha emniyetli demektir. Böylelikle istenmeyen sürprizlerle karşı karşıya kalmamış oluyor insan.

Motor alanında meydana gelebilecek elektrik kabloları veya lastik parçalarının, hasar ihtimalide ortadan kalkmış oluyor böylelikle. Bu tür hasarlar satış esnasında fark edilmiyor, fakat ileri ki süreçlerde uzun süreli hasar haline dönüşebiliyor.

Garaj aracının farklı bir anlamı ise, araç sigortaları ile bağlantılı. Şayet aracınız için kullandığınız bir garaj var ise ve bunu belgeleyebiliyorsanız, tarafınıza bir indirim sağlanabiliyor. Bu durumda garaj aracı sigorta şirketi için daha emniyetli ve daha masrafsız bir durum teşkil ediyor.

2Dezavantajları

İşleyen demir ışıldar. Sürekli kapalı garajda yatan arabaların beklemekten dolayı yaşayabileceği sıkıntılar vardır.

Kapalı garaj kandırmacası, yüksek kilometreler yapmış ama Kapalı garaj aracı olarak lanse edilen modellerde bazı durumlarda yanılgılar yaratabiliyor. 2 yılda 100.000 kilometre yapmış bir araca kapalı garaj aracı demek biraz abesle iştigal, o araç büyük ihtimal o garajı görse de tanımaz 🙂

Tekerimize Taş Değmesin.

4 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here