dikiz aynası

Araç kullanmaya başlarken uzmanlar ve çeşitli otoriteler tarafından sürekli olarak vurgulanan noktalardan biri ayna kontrolüdür. Araçların sadece ön camdan karşıya bakılarak sürülmesi bireylere ve çevreye zarar verebilecek kazalara neden olur. Bu bakımdan yola çıkmadan önce dikiz aynalarının doğru şekilde ayarlanması gerekir. Dikiz aynasını doğru şekilde ayarlayın; kör noktayı kontrol etmenize, daha rahat ve daha geniş görüş açısıyla manevra yapmanıza, sorunsuz şerit değiştirmenize ve olası sorunlara karşı önlem almanıza olanak sağlar. Dikiz aynası nasıl kullanılır?

Dikiz Aynası Hakimiyetini Yakından Tanıyalım

Bir otomobilde genellikle üç adet dikiz aynası bulunur. Bu aynalardan ilki aracın içerisinde yer alan ve ön camın uzantısı şeklinde gelen orta dikiz aynasıdır. Orta dikiz aynası, arka camı yansıtarak arkadan gelen araçların mesafesini gösterir. Aynı zamanda, geri geri yapılan manevralarda sürücülere görüş açısı sağlayarak yardımcı olur. Orta dikiz aynasından sağlıklı şekilde faydalanabilmek için araçların arkasına, arka camı kapatacak süs eşyaları veya malzemeler koyulmamalıdır.

Görüşü Nasıl Daha İyi Sağlayabiliriz?

Orta ayna ayarlanırken dikkat edilmesi gereken en önemli faktör arka camın görüş akanını kısıtlayacak aksesuar ve eşyalardan kaçınmaktır. Arka camın olduğu bölmeye koyulmuş yastık, süs veya diğer eşyaların yanında arka cama yapışkan uygulamak görüşü azaltarak sürüş güvenliğini tehlikeye sokabilir.

Orta dikiz aynaları konumu gereği elle rahatlıkla ayarlanabilirken sağ ve sol dikiz aynaları dışarıda konumlandıklarından ötürü dikiz aynası ayar düğmesi aracılığıyla ayarlanır. Orta dikiz aynası sadece arka kısmı gösterdiği için kontrollü ve güvenli bir sürüş için yeterli değildir. Sağ ve sol taraftaki araçları görebilmek, manevra yapabilmek, çarpmadan park edebilmek için yan ayna diye tabir edilen sağ ve sol aynaların da doğru ayarlanması gerekir. Sağ ve sol dikiz ayna ayarı yapılırken kullanılan araç değil mümkün olduğu kadar arka taraf gösterilmelidir. Öyle ki sol ve sağ dikiz aynalarına eğilmeden bakıldığında kullanılan araç görülmemeli, yalnızca hafif şekilde eğildiğinde kullanılan araç görülmelidir.

2. El Satılık Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here