Cruise Control Çalışmıyor Ne Yapmalıyım?

0
10841
cruise control çalışmıyor

Cruise Control, günümüzde bazı otomobillerde opsiyon olarak sunulurken bazı otomobillerde ise standart donanım olarak sunulmaktadır. Uzun yolculukların vazgeçilmezi olan Cruise Control, aracınıza sonradan eklenebilir bir donanımdır. Ancak kimi zaman cruise control arızalanır ve devreye girmez. Bu yazımızda sizlere “Cruise control çalışmıyor ne yapmalıyım?” Sorusunun cevabını vereceğiz.

Cruise Control Çalışmıyor Sebebi Ne Olabilir?

Hız sabitleyicinin çalışmamasının birkaç olası nedeni vardır. En yaygın 6 neden aşağıdadır. Bu alanların her birini kontrol edin ve hız sabitleme sorununun nedeni olup olmadıklarına bakın. Çoğu durumda, sorunun çözümü o kadar karmaşık veya pahalı değildir.

cruise control çalışmıyor

Cruise Control Kumandası

Cruise control anahtarı, seyir hızınızı ayarlamak için kullanılan parçadır. Bu parça ile hızı sabit tutmak için motor kontrol ünitesine ve hız sabitleme modülüne sinyal gönderilir.

Cruise control anahtarının içindeki kontaklar aşınırsa, modül ve ünite, hızlanmayı sürdürmek için ihtiyaç duyduğu gerekli hız bilgisini alamayabilir. Yanıt olarak, sistem tamamen devre dışı kalacak ve mevcut cruise control ayarını iptal edecektir.

Fren Işık Anahtarı

Normalde, cruise controlü kapatmak için fren pedalına basılır. Bunun olabilmesi için fren müşürünün hız sabitleyici sistemi tarafından algılanması gerekir.

Anahtarı algılayamazsa, hız sabitleme sistemi, fren lambası anahtarı sorunu giderilene kadar otomatik olarak devre dışı kalır.

Yanmış Sigorta

Cruise control sisteminin elektrik bileşenleri sigortalarla korunmaktadır. Evinizin içinde olduğu gibi, bir sigortayı patlatmak mümkündür. Bu, sigorta değiştirilene kadar hız sabitleme sisteminin kapanmasına neden olacaktır.

Motor Uyarı Işığını Kontrol Edin

Motoru kontrol et uyarı ışığı yanarsa, bu genellikle şanzıman veya motorunuzla ilgili bir sorun olduğu anlamına gelir. Motor kontrol ünitesi bu sorunu tespit ettiğinde, bir güvenlik önlemi olarak hız sabitleme sisteminizi devre dışı bırakabilir.

Siz motor sorununu çözene kadar hız sabitleyici devre dışı kalacaktır.

Araç Hız Sensörü

Çoğu araçta, araçla ilgili hız bilgilerini motor kontrol ünitesine ve hız sabitleyici modülüne iletmek için birkaç hız sensörü bulunur. Seyir kontrol modülünüzün aracın ne kadar hızlı hareket ettiğini bilmesinin tek yolu, araç hız sensörlerinin bu bilgiyi ona aktarmasıdır.

Modül arızalı hız sensörleri nedeniyle hızı algılayamazsa, hız sabitleme sistemi otomatik olarak devre dışı kalır.

Elektrik Sorunları

Hız sabitleme sistemine bağlı birkaç elektrikli bileşen vardır. Konektörler ve kablo demetleri kesinlikle hız sabitleyici devre dışı kaldığında kontrol etmeniz gereken bileşenlerdir.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here