Bayramda sevdikleriyle beraber keyifli, güvenli ve konforlu seyahat etmek isteyenlerin aradığı liste tam burada! Bayramda uzun yola gideceklere tavsiyeler içeren bir listesi hazırladık. Özellikle 2. el araç sahiplerinin dikkat etmesi gereken birçok detay içeriğimizde yer alıyor. Peki yolculuk öncesi, nasıl bir hazırlık yapmalı ve neler kontrol etmeli? Gelin birlikte bakalım.

1Lastik Basınçları ve Yedek Lastik

Uzun yolculuklarda lastik kontrolü oldukça önemlidir. Lastiklerinizi kontrol ederken tekerlek diş derinliğine ve basıncına dikkat etmeniz gerekir. Lastik basıncınız, üretici firmanızın önerdiği oranlarda olmadır. Bunun yanında mevsimine uygun lastik kullanmak ve yedek lastik temin etmek daha güvenli bir seyahati mümkün kılacaktır.

2Genel Kontrol ve Periyodik Bakım

Aracınızın periyodik bakım zamanı geldiyse bayramda uzun yola çıkmadan kontrol ettirmeniz önemlidir. Bu sayede aracınızda oluşacak sorunları yolculuk öncesi fark edip önlem alabilirsiniz. Hem sevdiklerinizi hem de diğer seyahat edenleri gerekli kontrolleri sağlayarak korumuş olursunuz.

3Rahat Kıyafetler ve Müzik Listesi

Keyifli yolculukların başında rahat kıyafetler ve müzik listesi yer alır. Uzun süre yolculuk yapacağınız ve sürekli olarak oturacağınız için rahat kıyafetler kurtarıcınız olacaktır. Aynı zamanda yolculuk esnasında sizi neşelendirecek müzik listeleri de eğlencenizi artıracaktır.

4Araç Sıvı Kontrolü

Arabaların daha verimli çalışmasını sağlayan pek çok araç sıvısı var. Özellikle uzun yolda camınızı, yağmur ve toz gibi kirletici unsurlara karşı temiz tutabilmeniz için silecek suyunuzu ve sileceklerinizi kontrol etmeniz gerekir. Ayrıca araçta yer alan diğer sıvıları da kontrol etmelisiniz. Bu işlemi kendiniz rahatlıkla yapabilir, sıvı eksikliği gördüğünüz sistemlere ekleme yapabilirsiniz.

5Son Muayene Geçerlilik Tarihi

Aracınızın son muayene geçerlilik tarihini kontrol etmeniz gerekir. Eğer aracınızın muayene geçerlilik süresi bittiyse ceza alabilirsiniz. Ayrıca bu araç muayenesi sayesinde aracınız genel hatlarıyla kontrol edilmiş olur. İşlem sırasında trafik sigortanızı ve varsa kaskonuzu da kontrol etmenizde fayda var.

6Gıda Hazırlığı

Her ne kadar yolculuklarda yemek yemek ve gezmek için durmak keyifli olsa da bayramdaki uzun yolculuklarda enerji verecek yiyecekler hazırlamak kurtarıcı olacaktır. Yiyeceklerinizi soğutucu çantalar sayesinde uzun süre taze ve soğuk tutabilirsiniz.

7Uykusuz Yola Çıkmamak

İnsan bedeni ne kadar uykusuz kalırsa uyku baskısı o kadar artar. Peki, uykusuz yola çıkarsanız ne olur? Uykunuzu tam almadığınız için uykuya daha çok meyilli olursunuz. Özellikle gece ve sabahın erken saatlerinde yola çıkmak daha tehlikeli olacaktır. Sürücünün uykuya dalması sonucunda pek çok trafik kazası yaşanabilir. Bayramda uzun yola çıkmak için uykunuzu tam almanız gerekir. Bununla beraber uykunun açılması için kahve türevi içecekler tüketilebilir. Fakat bu tür içeceklerin etki süresinin de kısıtlı olduğu unutulmamalıdır. Bu noktada uykunuz geldiğinde mola vermeniz daha doğru olacaktır. O sırada hazırladığınız yiyecekleri tüketip sevdiklerinizle keyifli zaman geçirebilirsiniz.

8Araç Hızı

Uzun yolculuklarda mutlaka hıza dikkat etmelisiniz. Trafik işaret ve kurallarına uyarak aracınıza belirlenen hız seviyesini aşmamanız sevdiklerinizi ve diğer seyahat edenleri felaketlerden koruyacaktır. Ayrıca yakıt tasarrufu için optimum bir devir seviyesinde ve sabit hızda giderek yakıt ekonomisi sağlayabilirsiniz.

9Evcil Hayvan Dostlarımız

Evcil hayvanınız varsa yolculuğunuzu planlarken ekstra eklemeniz gereken eşyalar var. Bazı sürücüler, hayvan dostlarını araç içerisinde serbestçe dolaştırır. Ancak bu tehlikeli durumları beraberinde getirebilir. Aracınızda evcil hayvanınızla güvenli ve rahat seyahat edebilmek için taşıyıcı sepet kullanabilirsiniz. Bu işlem için özel olarak satılan eşyalardan temin edebilirsin.

arabam.com ailesi olarak bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız.

Bayram tatilinde 2. el araç ilanlarını incelemek isterseniz yapmanız gereken tek şey aşağıdaki butona tıklamak!

2. El Otomobil İlanları Burada!

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here