Geçmişte ve gelecekte otomotiv estetiğinin en çok önem verilen yerleri farlardır. Bunun değişmeyeceğini düşünebiliriz. Bu nedenle tasarımcı, aydınlatma ekibi için her aşamada çok çalışıyor. Otomobilin gövde hatları çok güzel olabilir ve parçaların kullanım şekli insanların ilgisini çekebilir ancak farlar için gerekli şekli sağlamazsanız, o zaman araba insanlar için anlamsız kalabilir. Bugün ise bugüne kadar gelmiş Değişik Pop-Up Far ‘a sahip araçlara değineceğiz.

Satılık 2. El Araçlar için TIKLAYINIZ

1Pop-up : Ford Thunderbird 1967

 

Beşinci nesil Ford Thunderbird, açılır farların spor arabalardan daha fazlası olduğunu kanıtlayan ilk örnektir. Bu arabanın tasarım teknolojisi, ön ucunda açılan büyük bir ızgara gibi görünmesini sağlayarak onu bambaşka bir far tasarımına itmiş oluyor. Genel olarak baktığımızda tam olarak bir pop-up far olmasa da bu kategoriye alabiliriz.

2Opel GT

 

GT üretimi 1968’de başladı ve 5 yıl sürdü. Bu cabrio genellikle Amerika Birleşik Devletleri için yapıldı. Farlar mekanik olarak bir cihazla açılır  Açık durumu kontrol ettiğimizde, sivri burun ile birlikte daha hoş bir görüntü sağlıyor.

3Pop-up : Lamborghini Countach

 

Lamborghini Countach, muhtemelen bir arabanın alçak, kama şeklindeki bir burnu göstermesini sağlayan pop-up farların en ikonik ve ünlü örneklerinden biridir. Countach’in burnunda iki dikdörtgen var, altta sürüş ışıkları ve üstte açılır ışıklar. Ayrı bir hava katıyor.

4Alfa Romeo Montreal

 

Alfa Romeo, bir İtalyan otomobilinin gerçek yüzüdür.1970 yılında üretilen Montreal sıradışı bir far yapısı vardır. Normalden daha ilgi çekicidir . Izgara şeklindeki parçalar, kaputun ucundaki dört farda ızgarayla açılıp kapanıyor.

5Dodge Charger Daytona 1969

 

Chrysler’in aerodinamik sertifikalı arabasıdır. 1969 Dodge Charger Daytona , Pop-up farlı diğer arabaların aksine, bu arabaları tasarlarken tarz düşünülmemiş aksine her şey aerodinamik ile ilgiliydi. Bu aynı tasarım Plymouth Superbir’de de mevcut. Aynı tasarımcıya ait oldukları için olabilirler.

En İlginç Direksiyon Tasarımları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here