Eski yıllara baktığımızda araçlar genel olarak aynı prensipte üretilmişlerdi. Fakat günümüzde neredeyse her kullanıcının zevkine uygun bir şekilde tasarlamaya başladılar. 70’ler , 80’ler , 90’larda üretilen araçların sanki sadece markaları farklıymış gibi geliyordu. Çünkü araçların amacı sadece ulaşımdı. Eski – yeni : Eskilerde var yenilerde yok yazımızda bakalım neler var neler yok.

1İç Tasarım

Yeni bir araba aldıysanız, yeni özellikler ve yeni seçenekler kafa karıştırıcı olabilir. Büyük cam ekran, arka görüş kameralarını, güvenlik sensörlerini, navigasyon ve müzik sistemleri. Bu özellikler birkaç yıl önce rüya ve konsept otomobillerde yoktu. Aslında, araba tasarımının gelişimi ihtiyaçlarımıza bağlıdır. Teknoloji geliştikçe, otomobil üreticileri bu tür içerikleri tasarımlarına daha fazla dahil ediyor. Özellikle konsol kısımlarında eşsiz detaylar var. Eski arabalar da yeni arabalara yol vermelidir.

2CD-Kaset Changer

Artık günümüz araçlarında pek rastlanmayan bir özellik. Teknolojinin gelişmesi bunlara duyulan ihtiyacı azalttı. Hatta sıfıra indirdi. Eskiden yolculuğa çıkılacağı zaman 6 tane kaset veya cd seçilip müzik çalara yerleştirilirdi. Belirli müzikler içinde sürekli döngü olurdu. Şimdi ise telefonunuzu bağladığınızda bütün bu işleri görmüş oluyorsunuz.

3Pencere Kolu

Ne kadar yakın tarihte de aramızdan ayrılmış olsalar da onlar da tozlu raflara kalktı. Manuel, kurmalı pencereler eski arabalarda kaldı. Sürücüler, ani bir yağmur fırtınasında sürüş yaparken pencereleri kaldırmak için çaba harcamak durumunda kalıyorlardı. Yeni arabaların sürücüleri bu konuda bilgi sahibi olamayacak. Artık bir düğmeye basarak her şey açılıp kapatılabiliyor.

4Çakmaklık- Kül Tablası

Ülkemizde ve başka ülkelerde de olduğu gibi sigara içmek özel alanlarda yasak. Hatta ülkemizde araç kullanırken içerseniz ve polis görürse cezası bile var. Hal böyle olunca araba üreticileri sağlıklı yaşam için yeni çıkan araçlarda kül tablasını kaldırdı. Çakmaklık yerine ise sadece 12 V giriş koyulmuş. Onu da ister telefon şarjı için isterse uzun yolculuklarda kullanabileceğiniz buzdolapları için.

5Anahtar

 

Yeni üretilen araçların özellikle üst segment olanlar anahtarsız giriş ve anahtarsız çalıştırma özelliklerine sahip. Şunu da belirteyim giriş seviyesi arabaların hala geleneksel bir anahtarı var.

Satılık 2. El Araçlar

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here