Distribütör, içten yanmalı motorun bir parçasıdır. Önemli olan, bu parçanın tüm motorun diğer parçalarıyla koordineli olarak çalışması gerektiğidir. Bu parça motorda bulunan endüksiyon bobininin ürettiği yüksek gerilimi, yanma olayını gerçekleştiren motorda bulunan bujiye göndererek yanmalarına yardımcı olur.

Sistem, gerekli gücü üretmek için motorun tetiklemesi için ihtiyaç duyduğu yük ve devreye göre önceden sağlanır. Bu bölüm kelimenin tam anlamıyla “distribütör” anlamına geliyor. Özellikleri nedeniyle bu parça motorun tüm ateşleme sisteminin bir parçası olarak kabul edilir. Vananın açılıp kapanmasıyla koordineli çalıştığı bilinmektedir.
distributor

Distribütör Arızası Nasıl Tespit Edilir?

Dağıtıcı arızasını anlamanıza yardımcı olacak birçok belirti vardır. Araç sürerken aniden durabilir. Bu durum LPG’li ve benzinli araçlarda meydana gelebilir. Sistem arızalanırsa, aracın motoruna gönderilen yakıt, ateşleme sisteminin normal çalışmasına izin vermek için egzoz kısmından boşaltılır. Bu, egzoz sisteminde bir patlamaya, yani yanmaya neden olabilir. Araç hızlanırken ve yüksek hızlarda sürerken sorun yaratabilir. Bu durum araç performansında ciddi bir düşüşe neden olur. Sürücü bunu kolayca fark edecektir. Bu durum aracın normal yakıt tüketiminde ciddi bir artışa neden olur. Aynı zamanda aracın yakıt kokmasına neden olur.

Tamiri Yapılır mı ?

Bu dağıtıcı, ateşleme sisteminin önemli bir parçası olduğundan, bir sorun bulunduğunda, derhal onarılmalı veya değiştirilmelidir. Bunun için soruna çözüm bulmak için otomotiv sektörünün hizmet veya profesyonel alanına gidebilirsiniz. Parça yerinden dikkatlice çıkarıldıktan sonra tamir edip etmemeye karar verin. Tamir edilebiliyorsa tamir edilmelidir. Tamir edilmezse yenisi ile değiştirilmelidir. Çabuk tamir edilemezse, arızalandığında tüm araca giden elektriği keseceğini unutmayın. Bu, diğer ateşleme sistemi bileşenlerinin arızalanmasına da neden olabilir. Bu nedenle bir arıza tespit edildiğinde gerekli onarımlar veya değişiklikler yapılmalıdır.

Marş motoru arızası nasıl anlaşılır? bilgi almak için TIKLAYINIZ

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here