VW Polo Sedan Türkiye için Neden Güzel Bir Alternatif ?

3
4267

Sıfır otomobil fiyatlarının sürekli yükseldiği, ikinci el piyasasının güven vermediği bir dönemde yaşıyoruz. Ulaşılabileceğimiz araba segmenti hızla A segmentine doğru yaklaşırken, ülkemizde B segmentine doğru bir yönelim bulunmakta. Özellikle B suv lar sundukları geniş bagaj hacimleri, yerden yüksek yapıları ve düşük motor hacimleri ile Türk kullanıcılarını ellerinden geldikçe memnun etmeye çalışıyorlar. Ancak B segmentine ait sedan otomobiller filolara ve ekonomi hedefleyen çekirdek ailelerin radarına girmeyi iyi biliyor. Fransızların üstünlüğünü sağladığı bu pazarda, Renault Clio Symbol, Citroen C-Elysse ve Peugeot 301 başı çekerken Almanların elinin zayıf kaldığını görmekteyiz. Halbuki, Volkswagen Türkiye’nin ülkemizdeki başarısı göz önünde bulundurulduğunda, ülkemize Polo Sedan modelinin neden getirilmediğini anlamış değilim. Şimdi gelin Volkswagen Polo Sedan modelinin ülkemiz için neden güzel bir seçenek olduğuna bakalım.

Tasarım Olarak Nasıl ?

Jetta’yı andıran tasarım heyecan verici

Diğer Volkswagen modelleri ile kıyaslandığında benzer modern ve keskin hatlar taşıyan yeni Polo Sedan, yurt dışında satılan kasasının değişmesi sonucu bu tarza bürünmüş. Rusya’da üretilen Volkswagen Polo Sedan’ı görselde görüldüğü üzere LED farlar ile tercih etmek mümkün. Eski kasasının yuvarlak hatları daha çok uzak doğu modellerini andırırken, yeni kasası kesinlikle daha sert ve yakışıklı duruyor, söylemeden geçmeyelim.

Polo Sedan Neden Güçlü Bir Rakip ?

Volkswagen Polo Sedan, filo kullanımlarının yanında, iyi bir aile otomobili olma adayı. Özellikle yenilenen kasası ile ülkemizde satışa sunulursa, liftback formuna sahip formu ile rakiplerinin arasından hızlı bir şekilde sıyrılacaktır. Cam ile birlikte açılan bagaj, tam 550 litre hacim sunuyor kullanıcılarına. Ayrıca sunulan hacmin kolay bir şekilde kullanılabilmesi, modelin alınabilirlik potansiyelini artırıyor. 1.6 litrelik atmosferik motorlar ve 1.4 litrelik turbo beslemeli motorlar ile kullanıcılarına sırası ile 90,110 ve 125 beygir güç sunan yeni Volkswagen Polo Sedan manuel veya otomatik şanzıman ile tercih edilebiliyor.

Lİftback yapı rakiplerini harcayabilir, tabi fiyat avantajı olursa 🙂

İç Tasarım Nasıl ?

Ülkemizde satılan hatchback modeli ile benzer iç tasarıma sahip olan model, eğer opsiyonlar kullanılırsa oldukça dolu hale gelebiliyor. Ancak ülkemizin vergilendirme sistemi ve VAG grubunun opsiyon anlayışı cüzdanınızı üzebilir.

Yeni Polo diğer Volkswagen modelleri ile iç tasarım olarak benzerlik gösteriyor

Hangi Donanım Seviyesi ile Getirilmeli ?

Polo sedan ülkemizde rekabet etmek istiyor ise, uygun fiyat avantajı sağlamalı ve düşük yakıt tüketimi sunmalı. Uygun fiyat avantajını giriş seviyesi donanım paketini opsiyonsuz olarak satarak sağlar ve atmosferik modellerini LPG ile harmanlayıp tüketici ile buluşturabilirse, Fransız rakipleri arasından başarı ile sıyrılabilme potansiyeline sahip bir model yeni Polo Sedan. Ancak modelimiz verilen görsellerdeki gibi estetik bir görünüm ile Türkiye’de kullanıcılarını kucaklamayacaktır.

Belki gelirse çelik jantla satarlar

 

3 YORUMLAR

  1. Sedan polo fotoğraflarında araçta yük taşırken fotoğraf eklemişler sanki ticari araç :)) Polonun sedanı çıksa dahi bunun yerine astra sedan alırım çok daha iyi

  2. aslında çok da güzel bir alternatif değil yeni opel corsanın hem güvenlikli hem de tasarım açısından kaliteli yapısı hem gençler için hem de yetişkinler için gayet ideal

  3. Polo sedan tutacağını sanmıyorum Jetta vari bir araç olmuş. ama polo sedan yerine Astra sedan çok daha iyi bir seçenek olur. Tasarım konusunda oldukça iyi bir de c segmentte bence şu anda en başarılı araba

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here