2018 Mercedes A Serisi 1.3T 7G-Tronic Detaylı İnceleme

0
19413
Mercedes A Serisi 2018

Mercedes A Serisi testi mi arıyorsunuz? Murat Tosun, Mercedes A Serisi test sürüşü izlenimleri ile aracı detaylı olarak inceledi. Yeni A Serisi motor özellikleri, tasarımı ve diğer detaylar aracı yakından tanımamızı sağlıyor. Sıfır Mercedes A Serisi fiyatları, yakıt tüketim miktarı ve daha fazlası için devamını okuyun…

Murat Tosun Mercedes’in en küçük otomobili A Serisi’nin direksiyonuna geçti. Yeni model öncülerinden çok daha etkileyici olsa da satış fiyatı ne yazık ki ona ulaşmayı çok zorlaştırıyor.

Mercedes’in en küçük otomobili A Serisi tamamen yenilenmesiyle kompakt sınıfta standartları yeniden belirler hale gelmiş gibi duruyor. Aracın iç mekan özellikleri ve donanımları ağabeyleri yarışırken ne yazık ki bu iyileştirmeler onun fiyatının da bir hayli yukarı çıkmasına neden olmuş.

Önce yeni A Serisi fotoğraflarına bakalım…

Mercedes A Serisi Tasarım Özellikleri

Hiç olmadığı kadar iddialı görünüyor, orası kesin. Mercedes modellerinin yenilişleri rakip premium modellerinden daha ön planda oluyor. Yenilenen model eskisiyle benzerlikler sergilese bile yeni olduğunu da açık bir şekilde ortaya koyuyor. Yeni Mercedes A Serisi’nde de durum aynen bu şekilde. Baktığınız zaman karşınızda yeni bir model görüyorsunuz. Havalandırma ızgarasının tasarımıyla bile tüm dikkatleri üzerine çekebilecek kabiliyete sahip. Farlar biraz silik kalmış diye düşünüyoruz. Bunun yerine daha sivri formlu far tasarımı olsa daha uyumlu bir tasarım olabilirmiş. Tamponun sert görünümlü hava giriş kanallarına da farlar uyum sağlamıyor. Profil detaylarında kalite vurgusu yapan Yeni Mercedes A Serisi tasarımı arka tarafta da göze hoş görünen detaylar sunuyor. Arka tasarım yuvarlat hatlı geçişle kalite ve sportifliği bir arada sunuyor.

İkinci el Mercedes almayı düşünüyorsanız, donanım detaylarına mutlaka dikkat edin. Zira, özellikle 2. el Mercedes A serisi için donanım detayları büyük fark yaratabiliyor.

Mercedes A Serisi İç Mekan Özellikleri

Mercedes son dönemde modellerinde ortak iç mekan çizgileri kullanmaya başladı. Öncü modellerin sade ve ağırbaşlı çizgilerine kıyasla marka artık teknolojik özellikleri ön plana çıkartmaya başladı. Bu durum Mercedes A Serisi’nde de aynı şekilde karşımıza çıktı. Çağımızın getirdiği teknolojik gelişmelere marka tüm modelinde uyum sağladı. Dijital gösterge paneli direksiyon simidinin arkasından başlıyor ve orta konsola kadar devam ediyor. Belirgin ve kolay okunan gösterge paneli sürüş sırasında istendiği gibi şekillendirilebilerek kaliteli ya da sportif kullanıma geçilebiliyor. Yaşam alanı genişliği konusunda kompakt sınıf oyunculardan beklediğimizi bulurken eşya gözlerinin sayısı da beğenimizi kazandı. Koltukların kalitesi kısa ve uzun sürüşler sırasında araç içinde bulunan herkesi rahat ettirebiliyor. Renklendirilmiş yaşam alanı sayesinde kabin içi karanlık hakimiyetinde kalmaktan da kurtulmuş. Mercedes söz konusu olduğunda yaşam alanını kalitesi de beklediğimiz gibi yüksek. Alt taraflarda kullanılan plastik malzeme kalitesi biraz sert ama bu bölümde bile son derece iyi malzemelere yer verilmiş.

2018 A Serisi İç Mekan Görselleri

Mercedes A Serisi Motor Özellikleri

Mercedes daha önceki A Serisi’nde Renault destekli motorlara yer vermişti. Bu motorlar kendisini kanıtladığı için kısa sürede tüketicilerin de beğenisini kazandı. Şimdi de benzer bir strateji devam etse de ürün gamıma bir de testini gerçekleştirdiğimiz 1,3 litrelik 4 silindirli turbo destekli motor dahil oldu.

Küçük hacmine rağmen 163 HP güç ve 250 Nm tork üreten motorun gücü oldukça iddialı. Önden çekişli olarak gücünü yola aktaran motorda 7 ileri oranlı vites kutusu sunuluyor.

İlk hızlanma anından itibaren sahip olduğu gücü kullanıcısına sorunsuz sunan motorun turbo boşluğu ise biraz fazla. Yüklü durumlarda yokuş çıkarken motor ve şanzıman arada kararsız kalabiliyor. Ancak diğer kullanım anlarında en ufak bir sorun yaşanmıyor ve vites geçişleri pürüzsüz ve hızlı bir şekilde gerçekleşiyor.

Fabrika verisi 100 km’de ortalama 5,2 lt yakıta ihtiyaç duyan motorun reel kullanımlarda ise ihtiyaç duyduğu yakıt miktarı 6 litreyi aşmıyor.

Motorun ilk çalıştırmalardaki biraz gürültülü ve sarsıntılı yapısı ise ısınmasıyla birlikte ortadan kalıyor.

Mercedes A Serisi Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

Mercedes A Serisi ESP’yi bugün bu kadar yaygın kullanmamızı sağlayan model. Aracın ilk neslinde yapılan bir test esnasında elde ettiği kötü sonuç nedeniyle standart donanıma dahil edilen ESP sistemi sayesinde bugün yollarda çok daha güvenle ilerliyoruz. Yeni A Serisi’nde ise aktif ve pasif güvenlik elemanlarının sayısının artması ile de bu güven duygusu artmış.

Aracın yeni yürüye aksamı öncüsüne kıyasla daha sportif ayarlara sahip olsa da konforlu sürüşlerde de beklentileri karşılamayı başarıyor. Direksiyon sistemindeki değişiklikler sonucu sürücüden gelen isteklerin hızlıca yola aktarılabildiği A Serisinde zorlanmalarda önden kaymalar yaşanıyor. Ancak bu gibi durumlarda da ESP hızla müdahale ederek sizi şeridinize döndürüyor. Genel olarak Mercedes modellerinde arkadan itiş kullanılmasına rağmen A Serisi yoluna önden çekişli olarak devam ediyor.

İç mekandaki başarılı yalıtım sayesinde gürültü seviyesinin bir hayli düşük olduğu otomobilde yüksek hızlara çıktığınızda da bir olumsuzlukla karşılaşmıyorsunuz. Eğer üst versiyonları tercih ederseniz jantların büyüyen boyutları yol tutuşa önemli katkı sağlasa da ne yazık ki arkada oturanların konforunun azalmasına neden oluyor. O nedenle bu araçtaki ideal jant ölçüsü 17 inç.

Güvenlik Özellikleri

Güncel Mercedes A Serisi henüz Euro NCAP çarpışma testine alınmadı. Ancak Mercedes bu modelinin de 5 yıldız alacağına kesin gözüyle bakıyor.

Son kez 2012 yılında bu teste dahil olan model o dönem 5 yıldız almaya hak kazanmıştı. Araçta aktif ve pasif güvenlik elemanları neredeyse eksiksiz biçimde sunuluyor ve çoğu donanım bir üst modellerin çoğunda bile bulunmuyor.

Mercedes A Serisi Yorumları

Murat Tosun’un Mercedes A Serisi için yorumları şöyle: Mercedes A Serisi ilk nesline kıyasla bugün çok daha büyük ve etkileyici bir otomobil haline geldi. Sınıfında ilk kez ESP’yi tüketicilere sunan model, şimdi de ağabeylerinde sunulan aktif ve pasif güvenlik elemanlarını ilk kez bu sınıfta kullanarak farkını ortaya koyuyor. Oldukça etkileyici bir otomobil halini alan A Serisi’nin en önemli zayıflığı ise yüksek fiyatı. Araç için istenen bedel karşılığında rakiplerde bir üst sınıftan araç almak bile mümkün.

Yeni A Serisi Teknik Özellikleri

Motor

  • 1.3 lt /Motor Hacmi: 1332 cc
  • Silindir Adedi: 4
  • Maksimum Güç: 163 HP
  • Maksimum Tork : 250 Nm

Mercedes A Serisi Modelinin Performans Verileri 

  • 0-100 km/s Hızlanma: 8.0 sn / Maksimum Hız: 225 km/s

Mercedes A Serisi Frenleri

  • Ön: Hava kanallı disk /Arka: Disk

Mercedes A Serisi Yakıt Tüketimi Miktarı

  • Yakıt Türü: Dizel
  • Şehir İçi: 6.8 lt/100 km
  • Şehir Dışı:  4.4 lt/100 km
  • Karma: 5.2 lt/100 km
  • Test: 6.0 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu : 120 gr/km

Boyutlar

  • Uzunluk: 4419 mm
  • Genişlik: 1796 mm
  • Yükseklik: 1440 mm
  • Dingil Mesafesi: 2729 mm
  • Mercedes A Serisi Bagaj kapasitesi: 370 lt
  • Yakıt Depo Kapasitesi: 48 lt
  • Boş Ağırlık: 1375 kg
  • Lastik Boyutu: 225/45 R18

Sıfır Kilometre Mercedes-Benz A Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here