Dacia Logan Alınır mı? | Düşük Bütçeli Otomobiller Serisi

0
5815

Pandemi sebebiyle sosyal mesafenin öneminin artması, birçok kişiyi toplu taşıma yerine özel araç kullanımına yöneltmiştir. Bu sebeple otomobillere olan talep artmıştır. Talebin artması da fiyat artışını beraberinde getirmiştir. Otomobil sahibi olmak isteyenler, istedikleri otomobili almak yerine daha uygun fiyatlı otomobillere yönelmiştir. Fiyatların tavan olduğu bu dönemde uygun fiyatlı otomobil bulmak da oldukça zordur. Uygun fiyat ile aldığınız aracın büyük masrafları olabilir. Sizler için düşük bütçeli otomobiller serisini oluşturduk. Bu serimizde uygun fiyatlı otomobillerden bahsedeceğiz. Ayrıca uygun fiyatlı otomobil alırken dikkat edilmesi gerekenler, yedek parça fiyatları ve onarım maliyetleri hakkında da bilgi vereceğiz. Düşük bütçeli otomobiller serimizin bu yazısında Dacia Logan yer alacak. Diğer araçlara göre nispeten daha yeni olan bu araç hakkında detaylar yazımızın devamında. Dacia Logan Alınır mı?

dacia logan alınır mı

Dacia Logan

1999 yılında Renault ile yapılan anlaşma sonucunda yeni çalışmalara başlandı. Yapılan çalışmalar arasında neredeyse en başarılı olan model Dacia Logan’dır. 2005 yılında başlayan Dacia Logan üretiminde İlk olarak 1.4 litre 75 hp  ve 1.6 litre 90 hp güçlere sahip motorlarla oldukça sevilen modeller arasındaydı. B sınıfı sedan küçük aile aracı olarak görülen Dacia Logan daha sonra Renault markasının 1.5 Dci motoru ile kombine edildi. Dacia Logan’da kullanılan dizel motor 65 hp’lik intercooler bulunmayan versiyondur. Yakıt tüketimi ve yüksek tork ile oldukça keyifli bir araçtı. Aracın Euro-NCAP testlerinden aldığı puan sadece 3 yıldızdı. Test aşamasında ön bölümde bulunan mankenin göğüş bölümünde yüksek basınç görüldü. Yanal darbede de sonuç değişmedi. Aracın çocuk koruma düzeyi başarı olarak ölçüldü.

Dacia Logan’ın iç tasarımı incelendiğinde Renault Clio’dan izler gözden kaçmamaktadır. Direksiyon simidi, Clio 2’nin simidi ile aynıdır. Aracın iç trimleri ise sert plastikten oluşmaktadır. Ön camın alt bölümünde bulunan torpidodaki ızgara esnek yapıda olup kırılmaya müsait bir şekilde tasarlanmıştır. O parçanın sökülebilir olmaması da kırılma durumunda torpidonun komple değişmesine sebep olmaktadır.

Dacia Logan Sedan

Dacia Logan’ın sürüş izlenimi ile ilgili bilgi verecek olursak; aracın motor performansı gayet yeterlidir. 1.5 Dci motorlu versiyonu 130 km/h hıza kadar oldukça başarılı bir şekilde ivmelenmektedir. Ancak yol tutuş açısından araç pek güven vermemektedir. Yol tutuşunun sebebi, aracın yerden yüksekliğinin bir hayli fazla olmasıdır. Yol tutuştan kaybeden Logan, b sınıfı bir otomobile göre oldukça konforludur. Kırsal kesimde oldukça başarılı olan bu model keçi gibidir. Aracın tasarımı sert hatlara sahip olmasına rağmen oldukça sevilmiştir. Ön bölümde bulunan tampona kadar uzanan ızgara ve üzerinde bulunan krom detay oldukça hoş gözükmektedir. Aracın arka bölümü ise yüksek bir tasarıma sahiptir.

Dacia Logan Motor Seçenekleri

Dacia Logan MCV
dacia logan alınır mı ?

Dacia Logan Alınır mı?

Dacia Logan hakkında detaylardan bahsettik. Genelde 1.5 Dci motor seçeneği ile tercih edilen bu model, selefi otomobillerden çok daha uygun fiyatlıdır. 2. el temiz bir Dacia Logan 50 bin ₺’ye alınabilmektedir. Düzgün binilmiş bir Logan sizden sadece periyodik bakım ister. Kronik arızası vs bulunmamaktadır. Dacia Logan bu fiyatlara alınabilecek en iyi araçlardan biridir. Ancak aracın güvenlik testlerinden 3 yıldızla geçtiği düşünülerek dikkatli kullanmak gerekir.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here