Honda CBR 600 RR İncelemesi Honda CBR 600 RR İncelemesi! Honda CBR 600 RR, motosiklet kullanıcıları tarafından oldukça sevilen ve ilgi duyulan motosikletlerden birisidir. 2017 yılında üretimden kaldırılmasıyla birlikte motosiklet camiasında 600 cc sınıfında büyük bir boşluk ortaya çıkmıştır. Honda CBR 600 RR kendisine özel karakteri ve özellikleri olan bir motosiklettir. Honda CBR 600 RR, rakibi olan motosikletlere göre oldukça saf ve daha tatminkar motosiklet olmaktadır. 600’lük yarış motosikletleri, kullanıcılar tarafından çok sevilse de günümüz fiyatlarında ve motosiklet piyasasında 600’lük yerine 1000’lik yarış motosikletlerini tercih edilmektedir.

Teknik Özellikler Honda CBR 600 RR İncelemesi

Honda CBR 600RR 599cc, 4 silindirli, 120 beygir ve 6 vitesli bir motora sahiptir. Ayrıca motosikletin ağırlığı 186 kilogramdır. Bu değerler R6 veya GSX-R serileri ile kıyaslandığı zaman düşük gelebilir. Fakat CBR’nin 600 cc giriş seviyesi bir yarış motosikleti olduğu gerçeğini değiştirmemektedir. Bugün incelemeye ve anlatmaya çalışacağım özellikler daha çok Honda CBR’nin son kasa ve sürüm olan 2017 model versiyonudur. Motosikletin teknik özellikleri, sürüş uyumu ile son derece uyumludur. Uzun süre 600cc ve üstü kullanan insanlara şehir içinde scoooter sürüyormuş hissiyatı yaratsa da yeni başlayan acemi sürücüler için son derece tehlikeli bir motosiklettir. Açıkça söylemem gereken nokta; Honda’nın tarihindeki ilk 5’e girebilecek motosikletlerinden birisi Honda CBR 600RR’dır. yumuşak vites geçişleri sayesinde elciği çevirdiğiniz anda karnınızdaki kasılmayı rahatlıkla hissedebileceksiniz. Ayrıca ön çift, arka tek disk ABS’li fren sistemi ile düzgün asfaltta fren yapmaktan zevk alacaksınız.

Bu Motosikletin Tasarımı Çok Acayip!Honda CBR 600 RR İncelemesi

Birçok kullanıcı Honda CBR’ın tasarımın rakiplerine göre zayıf olduğunu söylemektedir. Fakat ben daha çok “Old School” diye tabir edilen “Kaba” motosiklet tasarımlarını sevdiğim için Honda’nın tasarımını beğendim. Eğer eski kasa mı? Yeni kasa mı? Sorusu sorulsaydı. Büyük ihtimalle daha eski kasalarının daha güzel gözüktüğünü söylerdim. Fakat 2017 model Honda CBR 600RR’ın asil ve kaslı  tasarımı oldukça şık durmaktadır. Bu motosiklet bir yarış motosikleti olsa da Honda’nın akıllı mühendisleri efsanevi bir sele tasarımı ve oturuş pozisyonunu kullanıcıya sağlamışlardır. Geriye kayıp, motosiklete kapandığınız zaman Marc Marquez gibi hissedebiliyorsunuz. Ayrıca biraz daha gevşeyip, gövdenizi motosikletin deposundan ayırdığınız zaman 50’li yaşlarında kocaman touring motorları ile Alpler’in eteklerinde tatlı tatlı gezinmiş gibi hissedebiliyorsunuz. Honda gerçekten de çok farklı bir tasarıma ev sahipliği yaparak, bizlere farklı duygular tattırmayı başarmıştır. Ayrıca kafa tasarımı oval olarak üretilmiştir. Böylece rüzgar direnci ve aerodinamik yapısı, kullanıcıyı rahatlatmaktadır. Tasarım olarak kusursuz olmasa da tam bir yarış motosikletidir. Bu motosikletin öne çıkan sele tasarımı rakiplerini etkisiz bırakmaya yetmektedir. Honda CBR 600 RR İncelemesi çok zevkli bir motosiklet olsa da 2017 yılında satıştan kalkmıştır. Eğer ikinci el bir Honda CBR 600RR almak istiyorsanız çok iyi araştırıp, dikkatli davranmanızı öneririm.

İkinci El Motosiklet İlanları

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here