Honda CBF 1000 İncelemesi! Honda’nın ürettiği en sağlam yol motosikletlerinden birisidir. Honda CBF 1000, CBF ailesinin en büyük hacimli ve tasarımlı motosikletidir. Yumuşak gaz tepkisi ile gelen yüksek tork insanın midesinde kelebekleri, beyninde uzun yol planlarını ortaya çıkarmaktadır.

Teknik Özellikleri Honda CBF 1000 İncelemesi

Honda CBF 1000 998 cc, 4 silindir, 107 beygir ve 222 kilogram ağırlığındadır. Son hızı yaklaşık olarak 235 kilometre hıza çıkmaktadır. Ayrıca sele yüksekliği 795 mm, 20 litrelik yakıt tankı vardır. Motosiklet 100 kilometrede ortalama olarak 5.5-8 arasında yakmaktadır. Honda CBF 1000, kısa boylu insanlar için bazı zorluklar çıkarabilmektedir. Yerden yüksek olması nedeni ile durduğunuz zaman 222 kiloyu sonuna kadar bacaklarınızda ve belinizde hissedebiliyorsunuz. Özellikle “Touring” sınıfındaki  bir motosiklet olduğu için ekstra yüklemeler, çantalar ve artçılı sürüşleri dahil ettiğimiz zaman insanın kafasında sürekli olarak ikilemler yaratmaktadır. Yerler azıcık ıslakken veya yokuşlu yollarda durduğunuz zaman ekstra dikkat etmelisiniz. Onun dışında yerden yüksek olması yoldaki seyir manzaranızı ciddi anlamda rahatlatmaktadır. E-5 ve otoban sürüşlerinizde tır’ın içerisinden yolu izliyormuş gibi hissettirmektedir. Motor gücü ve torku uzun yollar için oldukça iyi değerlere sahiptir. Motosikletin gücü ve kilosu gayet orantılı durmaktadır.

Tasarım Honda CBF 1000 İncelemesi

Honda CBF 1000’in tasarımı, günümüz uzun yol motosikletlerinden çok daha basit ve yalın durmaktadır. Özellikle benim gibi az ve öz teknoloji severler için biçilmiş kaftan olmaktadır. Özellikle orijinal bir CBF 1000 sahibiyseniz ve uzun yola çıkmayı seviyorsanız tur camı, elcik ısıtmalar gibi ekstra değişiklikler yapmanız gerekmektedir. Gerçekten de tasarım olarak çok fazla bir şey söyleyemiyorum. Fakat oturuş pozisyonu ve sele konforu rakiplerine göre gayet başarılıdır. Tasarım kısmında en sevmediğim yer egzoz tasarımı ve yapısıdır. Egzoz tasarımına baktığım zaman kahverengi soba borularının sadece gümüş rengine boyanıp, motosiklete monte edildiğini hissediyorum. Tabii ki de günümüzde satışta kalan Honda CBF1000’lerin birçoğu orijinal egzoza sahip değildir. Bu yüzden Honda CBF1000 sahibi olmak istiyorsanız üzerinde olan egzozun markasına ve orijinal olup, olmadığına dikkat etmelisiniz. Honda CBF 1000 İncelemesi yaparken aklıma gelen ve sizlere söylemek istediğim tek tavsiye; eğer satın almak istediğiniz motosikletin üzerinde orijinal spor egzoz varsa susturucularının olduğuna dikkat edin. Ayrıca ikinci el Honda CBF 1000 egzozu bulmak zor ve fiyatları da pahalıdır.

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here