Ana Sayfa Genel Ünlülerin Araba Koleksiyonları: Client Eastwood

Ünlülerin Araba Koleksiyonları: Client Eastwood

0
1564

Ünlülerin Araba Koleksiyonları: Client Eastwood… Kovboy filmi severlerin veya çocukluğunda bol bol kovboy filmi izleyen insanların yakından tanıdığı aktörlerden biri de Client Eastwood olmaktadır. Ayrıca Clint Eastwood, onlarca yıldır şov dünyasındaki performansı sayesinde Hollywood’un en büyük isimlerinden biridir.  “A Fistful of Dollars” and “The Good, The Bad, and The Ugly”  gibi muhteşem ötesi filmlerin başrolü olmuştur. Ayrıca batı kuşağı olarak adlandırdığımız kovboy filmleri, büyük bir gişe başarısı getirdi ve aktörü süper starlığa taşıdı.

Örnek olarak 1970’lerde Eastwood, Dirty Harry’de kötü adam Harry Callaghan olarak rol aldı. Başarılı oyuncunun, bu rolden sonra yaşamı ve oyunculuk kariyeri tamamen değişti. Hatta Client Eastwood, filmlerdeki rolleri yüzünden oldukça katı bir tiplemeye sahiptir. Bu yüzden kovboy filmleri ve batı kuşağındaki filmlerinden sonra gerilim/korku kategorisindeki filmlerin yönetmenliğini yapmıştır. “Million Dollar Baby”, “Mystic River” ve “American Sniper” gibi eleştirmenlerce beğenilen ve ödüllü filmler, Eastwood’un başarısını ve yeteneğini göstermektedir. Eastwood, Hollywood’un en önemli aktörlerinden ve yönetmenlerinden biri olduğu için anlayacağınız üzere hatırı sayılır miktarda bir serveti bulunmaktadır. Ayrıca özellikle Amerika kıtası için Eastwood, 70’li ve 80’li yıllarda erkekler için bir rehber niteliğindeydi. Bu yüzden başarılı oyuncu büyük miktarlardaki projelere imza atmıştır. Bugünkü listemizde bulunan arabalar ise başarılı oyuncunun en gözde ve gerçek klasik otomobillerinden oluşmaktadır. Başarılı oyuncuyu kesinlikle şanslı hissettirecek araba koleksiyonuna bir göz atalım.

1972 model Gran Torino Sport

1972 Gran Torino Sport, tartışmasız Hollywood’da Clint Eastwood’un zamanının en ünlü araba modellerinden biridir.  Eastwood, yaşlanan karakterinin zorlu bir mahallede esir kalmadığını göstermek için 2008’deki etkileyici draması ‘Gran Torino’ sayesinde tekrardan adını duyurdu. Ayrıca kahraman ve huysuz bir yaşlı adam gibi görünmesine rağmen klasik Amerikan arabalarını kesinlikle seviyor. Amerikan arabası olan 1972 model Gran Torine Sport neslinin bir simgesidir. Tasarım olarak oldukça şık ve güçlü duran bu klasik, günümüzde bile popüler arabalardan daha değerlidir. Ayrıca filmde de rol alan Gran Torino Sport, Eastwood tarafından yapım şirketinden satın alınmıştır. Böylece bu araba, yaşlı oyuncunun birbirinden değerli klasik otomobillerinin arasında durmaktadır.

1955 Austin Healey 100M

Türkiye’de bilinmeyen fakat dünyada ünlü olan modellerden biri de 1995 model Austin Healey 100 m olmaktadır. Ayrıca ekranlarımızda her zaman aksiyon dolu bir kahraman rolünde olmasa da Eastwood sürüşlerinde bazı heyecanların tadını çıkarmaktadır. Austin Healey 1952 Motor Show’da izleyicileri büyüleyen bir otomobildir. Ayrıca sadece bir yıl sonra Le Mans 24-Hours’da rakiplerini ezici bir güçle mağlup etmiştir. Araca, En yüksek hızını göstermesi için ‘100M’ adı verilmiştir. Daha sonra 1955’te Austin Healey yüksek performanslı bir model üretti. Üst nesil olan versiyonu, 100M daha sert süspansiyona sahiptir. Ayrıca 110 beygir olarak satışa sunulmuştur. İddialara göre Eastwood, 1955 model Auistin Healey 100M’i gördüğü gibi satın almıştır. Ayrıca Steve McQueen de bu modelin hayranı ve sahibiydi. Bir diğer önemli bilgi ise 1958’de Eastwood, “Rawhide” filminde ilk önemli rolüne kavuştu. Oradan kazandığı para ile de bu arabayı satın aldı.

1960 Jaguar XK150 Roadster

Görünüşe göre Eastwood’un oyunculuk yaptığı ilk günlerde İngiliz roadster’larına karşı bir tutkusu vardı. Eastwood, 3.8 litrelik XK’sını sevmiş olacak ki ilk yönetmenlik denemesi olan “Play Misty For Me” adlı filmde arabaya başrol vermiştir. Ayrıca bu otomobil, İngiliz üreticisi Jaguar’ın E-Type modelinden önce üretilip, satışa sunulmuştur. Böyle bir ikonun önüne geçmek kolay değildir. Ayrıca XK150, hala birçok Jaguar hayranının kalbinde özel bir yere sahip. İngilizlerin en köklü üreticilerinden biri olan Jaguar, günümüzde bile oldukça iddialı araçlar üretmektedir.

1932 Ford Roadster

“Ünlülerin Araba Koleksiyonları: Client Eastwood” adlı içeriğimizdeki son model 1932 Ford Roadster olmaktadır. Öncelikle Clint Eastwood, California’nın güzel bir bölgesinde büyümüştür. Okuldan ayrıldıktan sonra cankurtaranlık ve golf yardımcılığı da dahil olmak üzere bir dizi işte çalışmıştır. Gençlik dönemlerinde Eastwood, 1932 Ford Roadster’a hayrandı. Oyunculuğa adım attığı ve şöhreti garantilediği yıllarda direkt olarak bu aracı da koleksiyonuna eklemiştir. Şu anda 91 yaşında olan Eastwood, maalesef ki birçok aracını sadece koleksiyonluk olarak saklamaktadır. Araçların değeri her geçen gün artsa da kovboy filmlerinin efsanesi Eastwood, bu arabaların tadını çıkaramamaktadır.

İkinci El Klasik Araç İlanları 

HENÜZ YORUM YOK