2017 Ford Kuga 1.5 TDCİ Otomatik Detaylı İnceleme

3
14409
ford kuga

SUV araç denilince akla ilk gelen marka model kombinasyonlarından biri de kesinlikle güçlü yapısıyla Ford Kuga. 2017 model Kuga hakkında detaylı bilgi vermek üzere aracı test eden Murat Tosun, yeni Kuga konusunu derinlemedine masaya yatırıyor. Yeni Kuga’nın teknik özellikleri, Kuga görselleri ve modelin değişen tasarımı hakkında detaylı bilgi bulabilirsiniz. Yeni Ford Kuga fiyatı ile olmasa da değişen detaylarıyla çok konuşulacak gibi.

Ford Kuga’nın tasarımı, en güçlü olduğu özelliği. Özellikle Ford’un Amerika’da sattığı modelleri andıran kaslı görüntüsü Kuga’nın göze hoş gelmesini sağlıyor. Kuga’nın ön tasarımında trapezoid ızgara ve büyük farlar dikkat çekerken, gövdeden farklı renkte hazırlanan detaylar sportif görünümü pekiştirmiş.

Profilden bakıldığında öncüsü gibi yine geniş çamurluklara sahip olan Kuga arkada ise koyu zeminli büyük stoplara sahip. Arkadaki ikili egzoz çıkışı dinamizmi artırırken egzozun üstünde yer alan koruma çıtasında farklı renk kullanılması önle arkanın bütünlük içinde olmasını sağlamış.

ford kuga ön

Biraz ikinci el Kuga ilanlarında görebileceğiniz eski Kuga’lardan bahsedelim. Ford Kuga, ilk satışa sunulduğu zaman tasarım olarak çok iddialı bir model değildi. Daha çok şık hatlara sahip ancak dikkat çekmekten uzak bir görünüme sahipti.

ford kuga arka

Yeni Kuga modelinde ise Ford, bu anlayıştan tamamen kurtulmuş ve Kuga’nın direkt dikkat çekmesi konusuna yoğunlaşmış. Sonuç ise gerçekten çok başarılı. Kuga’nın iddialı tasarımının bir başka önemli artısı ise aracın çok daha pahalı gibi algılanmasını sağlayarak onu tam bir premium havaya kavuşturması olmuş.

Ford Kuga İç Mekan

Yaşam alanı konusunda Ford tutucu diyebileceğimiz markalardandır. Çoğu modelinde ortak parça kullanır. Ancak ergonomi sorunları olmadığı için kimse bu durumu olumsuzluk olarak görmez. Kuga’da da benzer bir durum söz konusu. Yeni Ford Kuga’nın iç mekanındaki çoğu kumanda ve şalter farklı modellerden alınmış olsa da kullanım esnasında sürücüsüne herhangi bir olumsuzluk yaşatmıyor. Aracın 2690 mm’lik dingil mesafesi sayesinde önde ve arkadaki yaşam alanı oldukça geniş. Koyu renkler nedeniyle ferahlık hissi biraz az olsa da cam tavan bu olumsuzluğu gideriyor.

ford kuga iç

Yeni Ford Kuga ‘nın Bagaj Hacmi Nasıl?

Arkasında yolcularının tüm ihtiyaçlarını karşılayan bir bagaj kapasitesine sahip olan Kuga, bu bölümü bir ayak hareketi ile kullanıma sunmasıyla da elleriniz doluyken bagaja ulaşmayı mümkün kılıyor.

ford kuga

Kuga iç mekanda kullanılan malzeme kalitesi konusunda kendisini bir hayli geliştiren Kuga’da konsolda kaliteli plastik malzemeye yer verilirken konsolun alt kısımlarında sert malzemeye yer verilmiş. Parça birleşim yerlerinde işçilik seviyesinin yüksek olduğu araç iç mekana tıkırtıların yansımamasıyla da beğeni topluyor. Kuga’nın zengin donanımı da iç mekandaki konforu artıyor.

Motor

Ford Kuga motor konusunda da iddealı bir SUV. Daha önce ülkemizde 2.0 litrelik dizel ve 1.5 litrelik EcoBoost motorlarla ithal ediliyordu. Şimdi ise modelde 1.5 litrelik dizel motor sunulmaya başlandı. Bu ekonomik motor sayesinde Kuga bir anda sınıfının en iddialı araçlarından biri oldu.

120 HP güç ve 300 Nm tork üreten motor araca ihtiyaç duyduğu gücü sunma konusunda sorunsuz. İlk hareket anında biraz ağırkanlı olan motor turbo devreye girdiği anda beklenen performansı sunuyor.

Otomatik Ford Kuga Konforlu

Powershift otomatik şanzımanla kombine edilen Kuga bu sayede konfor konusunda da çok başarılı bir model halini alıyor. Vites geçişlerini sarsıntısız ve hızlı gerçekleştiriyor. Kuga yakıt tüketimi konusunda da cep dostu oluyor. Fabrika verisi 100 km’de ortalama 4.8 litre tüketen Kuga normal kullanım koşullarında da en fazla 6 litre ile yetiniyor. Kuga motorunun hızlanma isteği şehir içinde yeterliyken yüklü durumlarda zorlanmaması da keyfi artırıyor.

Güvenlik

İlk kez 2008 yılında EuroNCAP çarpışma testine alınan Kuga, o dönem 5 yıldız alarak güvenli bir otomobil olduğunu kanıtladı. Daha sonra ise model 2012 yılında yeniden teste alındı ve yine 5 yıldızla günü noktaladı.

Kuga’nın standart donanımında ön havayastıkları, sürücü diz havayastığı, perde havayastıkları ve ön koltuktaki yan havayastıkları ile birlikte ABS, ESP, aktif şehir içi güvenlik sistemi gibi pek çok aktif ve pasif güvenlik elemanı sunuluyor.

Konfor & Yol Tutuş

Yol tutuş konusunda uzman olan Ford, Kuga’da da bu tecrübesini konuşturmuş. Her ne kadar yerden yüksek bir arazi aracı olsa da Kuga çoğu HB modelinden daha başarılı sürüş karakterine sahip. Yan rüzgarlardan etkilenmeyen Kuga, hassas ve direkt çalışan direksiyon sistemiyle sürücüden gelen istekleri hemen yola aktarıyor.

Bu aracı kullanırken sanki bir Focus kullandığınızı hissetmeniz Ford mühendislerinin önemli bir başarısı. Görüş açıları konusunda da eksikleri olmayan Kuga’nın süspansiyon sistemi ise sert ayarlara sahip. Yol tutuşa önemli katkıları olan bu sert ayarlar tümsek geçişlerinde özellikle arkada oturanların darbeleri hissetmesine neden oluyor.

Yeni Kuga Boyutlar Konusunda Tatminkar

Yerden yüksekliği yeterli olan Kuga, önden çekişli olmasına rağmen hafif arazide de sorunsuz ilerleyebiliyor. Araçtaki lastik seçimi çok başarılı ve motordan gelen güç dengeli olduğu için hafif arazide engelleri aşmak hiç de zor değil. Gürültü konusunda önceki modelden daha iyi bir performans gösteren Kuga iç mekana motor ve rüzgar gürültüsünü minimum şekilde yansıyor. Özellikle eski 2.0 litrelik dizel motorun ilk çalıştırmalardaki sarsıntılı ve gürültülü yapısına karşılık yeni motorun sessizliği sayesinde sürüş esnasında iç mekana yansıyan vibrasyonlar da azalmış.

Teknik Özellik

 Ford Kuga Yakıt Tüketimi

Yakıt Türü Dizel
Şehir İçi Yakıt Tüketimi

5.1 lt/100 km

Şehir Dışı Yakıt Tüketimi

4.6 lt/100 km

Karma Yakıt Tüketimi

4.8 lt/100 km

Test Yakıt Tüketimi

6.0 lt/ 100 km

CO2 Emisyonu

124 gr/km

Dizel Kuga Motor Hacmi

Motor Hacmi

1499 cc

0-100 km/s Hızlanma

12.4 sn

Maksimum Hız

171 km/s

Ön Frenler Hava kanallı disk
Arka Frenler Disk

Ford Kuga Boyutlar

Uzunluk

4524 mm

Genişlik

1856 mm

Yükseklik

1701 mm

Dingil Mesafesi

2690 mm

Bagaj Hacmi

406 lt

Yakıt Depo Kapasitesi

 60 lt

Boş Ağırlık

1605 kg

Lastik Boyutu

235/50 R18

3 YORUMLAR

  1. işte dacia dusterla beraber piyasayı alt üst edecek bir suv geldi en sonunda,
    2 litrenin altında motoru mantıklı fiyata sunan iyi bir araç olmuş kuga,
    1.6 litrelik honda cr-v nin 170.000 liralık fiyatının hiç bir açıklaması yok,
    2.0 motoruyla aynı fiyata satılıyor neredeyse,
    kuga bu politikasını sürdürsün peynir ekmek gibi satar bu aracı, piyasayı domine eder, 100 bin liranın altında duster yürür, bunun üzerinde kuga tek olur

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here