2020 Toyota Auris Touring 1,6 CVT Sports Detaylı İnceleme

0
9676

Toyota Auris Touring Sports, sınıfının en konforlu araçlarından biri. Aile arabası arayanlara belki de tavsiye edilecek araçlar listesinin ilk sıralarında yer alır. İkinci el Auris ilanlarına bakarak bütçenize uygun bir Toyota Auris alabilirsiniz. Dilerseniz tümüyle konfor odaklı bir 2017 model Auris almayı da tercih edebilirsiniz.

Toyota Auris Touring Sports Tasarım

Toyota Auris Touring Sports tasarım açısından Station Wagon karoserli araçlar arasında en başarılılardan biri. Özellikle profil tasarımında kullanılan kat geçişi sayesinde SW araç olmasına rağmen arka tasarımını çok iyi bir şekilde gizleyebilen bir araç olarak karşımıza çıktı. Bu hat sayesinde araç baştan aşağıya kadar bir bütün olmuş. Yeni Toyota Auris SW tasarımı nasıl sorusunun yanıtı, konfor odaklı şeklinde özetlenebilir. Aracın görselliğine de yansıyan bir konfor algısı var. Geniş, rahat, ferah olsun sitenmiş. Station Wagon araçların genel olarak tasarımları

Toyota Auris Touring Sports

Ön tarafta da sivri tasarım detaylarına yer verilmiş durumda. Tampon ve motor kaputunun üçgen formlu yapısı dinamik detaylar olarak karşımıza çıkıyor. Havalandırma ızgarasının yok denecek kadar küçük olmasını sevemedik. Bunun yerine daha ben buradayım diyecek şekilde bir havalandırma ızgarası tasarımı onu kompakt SW araçlar arasında daha fazla ön plana çıkarabilirdi. Arka tasarım konusunda büyük stop lamba grubunun ön plana çıkması ve tamponun dışa doğru uzayan formu iyi görünüyor. Ama gözler bu bölümde de biraz farklı detaylar arıyor.

Toyota Auris Touring Sports İç Mekan

Yeni Auris iç mekan söz konusu olduğunda genişliği hemen ön plana çıkarıyor. Sürücü ve yolcu tarafında hiç sıkıntı yok. Arka koltuk sırasında oturan yolcuları da geniş ve kullanışlı bir yaşam alanı bekliyor.

Toyota Auris Touring Sports

Arka taraftaysa büyük ve çok kolay bir şekilde kullanılan bir bagaj yer alıyor. Bagajı neden mi kolay kullandık? Yükleme eşiği tam istediğimiz yerde konumlandırılmıştı. Buna herhangi bir kısıtlama yaratmayan bagaj kapağı eşlik edince gerekli olan yüklemeleri çok kolay bir şekilde yaptık. Bununla birlikte yaşam alanında sunulan eşya gözlerinin sayısı açısından da başarılı diyebiliriz. 2017 Auris’İn iç mekan tasarımı söz konusu olduğunda Toyota tasarımcılarının biraz daha kendilerini çalıştırması gerektiğini düşünüyoruz. Sıradan görünen bir yaşam alanı artık kimsenin hoşuna gitmiyor. Bunun yerine daha renkli ve farklı detaylara sahip bir kullanım alanı herkes tarafından tercih ediliyor.

Toyota Auris Touring Sports

Motor

Toyota Auris Touring Sports’un motor kaputunun altında benzinli bir ünite yatıyordu. Toyota’nın diğer araçlarında da kullandığı 1.6 lt’lik benzinli ünite kendini ispatlamış bir motor olarak ön plana çıkıyor. Bu motor seçeneği ve CVT otomatik şanzımanla birlikte aracın satış fiyatı 93 bin 300 TL’den başlıyor. Günümüz araç fiyatlarına göz önüne aldığımız zaman bu kombinasyon için iyi fiyat dememiz mümkün görünüyor. 1598 cc hacmindeki benzinli ünite 6400 d/d’de 132 HP güç üretiyor. Bu devir bantlarına çıktığınız zaman gerçekten de performans etkili. 4000 d/d’nin altında yaptığınız sürüşler sırasında ekonomik tüketmeyi göz önüne alarak performansı daha sakin bir karaktere bürünüyor. 4400 d/d’de ürettiği 160 Nm tork ise biraz daha fazlasını hak ediyor dedirtiyor.

Toyota Auris Touring Sports

Güvenlik

Station Wagon karoseri ile bir test sonucu yok. Ancak geliştirildiği kardeş modelinin Euro NCAP çarpışma testleri sonuçlarını incelediğimiz zaman oldukça başarılı olduğunu görüyoruz. En yüksek puan olan 5 yıldızı zorlanmadan alırken, yolcu güvenliğinden yüzde 92, çocuk güvenliğinden yüzde 84 ve yaya güvenliğinden yüzde 68 puan almış durumda.

Toyota Auris Touring Sports Konfor & Yol Tutuş

Arka tarafında büyük bir çanta taşıyor olmasına rağmen sürüş kabiliyeti ve sürüş güvenliği açısından başarılı bulduğumuz bir araç oldu. Viraj performans testleri sırasında stabil yapısını koruyarak üzerine düşeni yerine getirdi. Şehir kullanımlarında arka tarafın nerede bittiğini anlamak biraz zamanımızı aldı. Kısa süre içinde alışkanlık sağlamamız da mümkün olmadı. Bu gibi durumlarda park yardımcıları imdadımıza yetişti. Sessizlik konusunda CVT otomatik şanzımanın getirdiği bir mekanik ses söz konusu. Buna otoyol kullanımları sırasında rüzgar sesleri de eşlik ediyor. Çukur geçişleri konusunda konfordan ödün vermeyen araç gelen darbe seslerini yaşam alanına beklediğimizden biraz fazla aldı. Yol tutuş özellikleri ile beğenimizi kazandı ama konfor konusunda biraz daha geliştirilmesini beklediğimiz bir araç oldu.

 Toyota Auris Touring Sports Yakıt Tüketimi (1.6 lt)

Yakıt Türü Benzinli
Şehir İçi Yakıt Tüketimi

7.8 lt/100 km

Şehir Dışı Yakıt Tüketimi

5.2 lt/100 km

Karma Yakıt Tüketimi

6.1 lt/100 km

Test Yakıt Tüketimi

7.9 lt/100 km

CO2 Emisyonu

142 gr/km

Toyota Auris Motor Hacmi

Motor Hacmi

1598 cc

0-100 km/s Hızlanma

190 sn

Maksimum Hız

11.2 km/s

Ön Frenler Hava kanallı disk
Arka Frenler Disk

Yeni Toyota Auris Boyutlar

Uzunluk

4595 mm

Genişlik

1760 mm

Yükseklik

1485 mm

Dingil Mesafesi

2600 mm

Bagaj Hacmi

530 lt

Yakıt Depo Kapasitesi

45 lt

Boş Ağırlık

 1225 kg

Lastik Boyutu

225/45 R17

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here