2021 Suzuki SX4 S Cross 1.4 Boosterjet Hybrid Detaylı İnceleme

0
12385
Suzuki SX4 S Cross Kırmızı SUV

Hibrit modeller dizel motor katili olarak biliniyor. Şimdi de SUV sınıfına Suzuki tarafından SX4 S-Cross Hibrit geldi. İyi ki geldi.

Suzuki SX4 S-Cross Hibrit Tasarım Özellikleri

Eğer tasarım konusunda farklılık arıyorsanız şu anda tam doğru yere bakıyorsunuz. Suzuki SX4 farklı tasarım çizgileriyle SUV sınıfının sıra dışı oyuncularından biri olmasıyla dikkat çekiyor. Özellikle onun yüz tasarımına baktığım zaman havalandırma ızgarası ve farların bütünlüğü ile ortaya konulan tablonun son derece dikkat çekici olduğunu söylemem gerekiyor. Japon otomobil üreticisi Suzuki bu tip bir tasarımla bence çok iyi bir iş ortaya koymuş. Tamponun dinamik tasarımlı formuyla yüzüne baktığınız zaman dikkatleri üzerine toplayan bir SUV karşınıza çıkıyor. Heybetli farları, devasa ızgarasıyla Suzuki SX4  olduğundan daha büyük görünüyor ve rakiplerine ben buradayım diye haykırıyor. Aracın dört bir yanına dolaşan plastik korumalar offroad kimliğine vurgu yaparken, arka taraftaysa kaliteli görünen bir tasarım anlayışına yer verilmiş durumda.

İç Mekan Özellikleri

Öncelikle hemen şunu söylemem gerekiyor: Dış tasarımına baktığım zaman bir iç mekan tahmini yaparım. Ancak S-Cross Hibrit bu konuda beni ters köşe yaptı. Beklediğimden çok daha geniş bir yaşam alanı karşıma çıktı. Ön tarafta sürücü ve yolcu geniş mekanın keyfini her türlü yolculuk sırasında çıkaracaktır.

Arka tarafta sunulan yaşam alanı da hem ferah hem de özellikle baş mesafesi konusunda herkesi mutlu edecek seviyede. Koltukların kalitesi ve konforu da yaptığım her türlü yolculuk sırasında rahat etmemizi sağladı. Suzuki SX4 S-Cross Hibrit yaşam alanında bu özellikleriyle benden geçer not almayı hiç zorlanmadan başardı. Yaşam alanında eşya gözleri açısından da aradığım ne varsa kolay bir şekilde buldum. Büyük bagajını geniş yükleme ağzı sayesinde son derece rahat kullandım. Orta konsolun üzerinde devasa bir eğlence ve bilgi ekranına yer verilmiş olmasını da çok sevdim. Özellikle park manevraları sırasında bu büyük ekran çevremi sanki bir televizyon ekranından izliyormuşum hissi uyandırdı. Yaşam alanında kullanışlılık açısından da sıkıntı yaşamadım.

Motor Özellikleri

İşte onu rakiplerinin hepsinden farklı kılan bölüme geldik. Dizel motorlu araçların büyük bir hızla azalmaya başladığı günümüzde Suzuki SX4 S-Cross Hibrit bu özelliğiyle dizel motorları asla aratmayacak bir karaktere sahip. Araçta görev yapan 1.4 Boosterjet 48V SHVS Mild Hybrid motor, 5500 d/d’de 129 beygir güç ve 2000 ile 3000 d/d aralığında 235 Nm tork üretiyor. 6 ileri tam otomatik bir şanzıman kullanıyor olması da onun en önemli artıları arasında yer alıyor.

Açıklanan performans verilerine göre 0-100 km/s hızlanmasını 9.5 saniyede tamamlıyor. Yaptığım testler sırasında bu süre içinde hızlanmasını zorlanmadan tamamladı. Yine fabrika verilerine göre son hızı 190 km/s olarak açıklanırken bu hıza ulaşma konusunda da sıkıntı yaşamayacağını düşünüyorum. Fabrika verilerinde açıklanan ortalama yakıt tüketim sonucu 5.7 litre. Yaptığım 100 km karma yol şartlarındaki yakıt tüketim testimde oldukça iyi bir sonuç dediğim 6.7 litrelik bir tüketim sonucu elde ettim.

Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

Konfor söz konusu olduğunda yaşam alanında sunduklarıyla beğenimi kazanan Suzuki SX4 S-Cross Hibrit bu konuda da zorlanmadan beğenimi kazandı. Her zaman kullandığım çukurlu ve bol virajlı test parkurumda hem yol güvenliği hem de konfor konusunda testleri zorlanmadan geçti. Fren yardımı, otomatik fren, acil durma sinyali, hızlanma kontrolü, sabit hız kontrolü gibi elektronik yardımcılara sahip olmasıyla hem konforumu hem de güvenliğimi artıran bir araç kullanmış oldum.

Hibrit olmasının artısını da bu bölümde daha fazla hissettim. Geleneksel 12V’den daha yüksek gerilim beslemesiyle, yavaşlama sırasında geri kazanılan enerji ile yakıt tüketimini azaltmak ve sürüş performansını yükseltmek için ISG’nin verdiği destek miktarını artırıyor. Sistem, normal sürüş koşullarında yakıt verimliliğine öncelik verirken, sürücü seri hızlanmak istediğinde iki fonksiyondan birini (tork destek kontrolü veya tork takviyesi) kullanarak elektrik motoru gibi çalışan ISG den gelen torku motor torkuna ilave ediyor. Her zaman ikinci bir gücün sizi desteklediğini bilmek keyfinizi artıyor.

Suzuki SX4 S Cross

Güvenlik Özellikleri

Suzuki SX4 S-Cross Hibrit bu modelin ilk ortaya çıktığı 2013 yılında Euro NCAP çarpışma testine çıktı. O zaman yapılan bu testten bile en yüksek puan olan 5 yıldız alarak ayrılmayı başardı. Suzuki SX4 S-Cross Hibrit yetişkin yolcu güvenliğinden yüzde 92, çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 80, yaya güvenliğinden yüzde 72 ve teknolojik yardımcılarından yüzde 81 alarak bu açıdan da güvenli bir araç olduğunu ispatladı.

Suzuki SX4 S-Cross Hibrit Yorumları

SUV sınıfında farklı giyimli ve hibrit bir araç arıyorsanız şu anda olmanız gereken yerdesiniz. Suzuki SX4 S-Cross Hibrit sunduğu konfor ve güvenlik özellikleriyle dikkat çekerken markanın genlerinde olan offroad karakterinin de tüm detaylarına sahip. Rekabetin çok yüksek olduğu SUV sınıfında bence bu araç ön sıralara adını iddialı özellikleriyle yazdıracaktır.

SX4 S-Cross Hibrit Özellikleri

Bu bölümde değerlendirmeyi günümüz şartlarına göre yapmamız gerekiyor. Suzuki SX4 S-Cross Hibrit modelinin açıklanan fiyatı 306.900 TL. Günümüzün fiyatlarına göre değerlendirme yaptığım zaman SUV sınıfında onun satın alınma konusunda uygun etiketli bir seçenek olduğunu düşünüyorum. Bu değerlendirmeyi hibrit bir SUV olduğu için de yaptığımı unutmayın.

Teknik Özellikleri

Motor: 1.4 lt /Motor Hacmi: 1373 cc / Silindir Adedi: 4 /Maksimum Güç: 129 HP / Maksimum Tork: 235 Nm

S-Cross Hibrit Performans Verileri

0-100 km/s Hızlanma: 9.5 sn / Maksimum Hız: 190 km/s

S-Cross Hibrit Frenleri

Ön: Hava kanallı disk /Arka: Disk

S-Cross Hibrit Yakıt Tüketimi Miktarı

Yakıt Türü: Benzin Karma: 5.7 lt/100 km / Test: 6.7 lt/ 100 km / CO2 Emisyonu: 129 gr/km

Suzuki SX4 S-Cross Hibrit Boyutlar

Uzunluk: 4300 mm / Genişlik: 1785 mm / Yükseklik: 1580 mm / Dingil Mesafesi: 2600 mm

S-Cross Hibrit Bagaj kapasitesi

430 lt /Yakıt Depo Kapasitesi: 47 lt /Boş Ağırlık: 1225 kg Lastik Boyutu: 215/55 R17

İkinci El Suzuki İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here