2020 Renault Fluence 1.5 DCİ EDC Detaylı İnceleme

0
6285
Renault Fluence

İkinci el otomobil testlerinde bu kez konuğum Renault Fluence oldu. Öncelikle merak ettiğim konu ilerleyen yaşı ve kilometresine rağmen satın alınıp alınmayacağı oldu.

Tasarım Özellikleri

Renault Fluence tasarımı gününün en iyi görünen sedan modellerinden biriydi. Üzerinden yıllar geçti ve onu yollarda kullandığım zaman eskimeyen bir tasarıma sahip olduğunu görüyorum. Yeni otomobillerin tasarımları değişmiş olsa bile Renault Fluence çok rahat bir şekilde ardında bıraktığı yılların üstesinden gelmeyi başarıyor. Onun tasarımında en çok dikkatimi çeken nokta kompakt sedan kalıplarından sıyrılma çabası oluyor. Daha büyük ağabeylerine gönderme yapan tasarım detayları sayesinde bulunduğu her ortama çok rahat bir şekilde adapte olurken, güncelliği yakalayan detaylarıyla yıllara rağmen iyi görünüyor. Tasarımın akıcı yapısı ve sedan karoserin getirebileceği hantal yapıya teslim olmayışı onun zamana meydan okumasının en önemli nedeni.

İç mekan Özellikleri

Aracım tam ortasına konumlandırılmış devasa bir dijital ekranı olmayabilir ama bunun eksikliğini hiçbir zaman hissetmedim. Özellikle gösterge panelinde yakalanan dijital detaylara hala ulaşamamış markalar var. Geçmişten geleceğe hitap edebilecek bir tasarım yakalanmış. Benim gibi ortada duran büyük ekranlara çok alışamamış bir sürücüyseniz hatta bu yaşam alanı tasarımı hoşunuza bile gidecektir. Yaşam alanı formunda üzerinden geçen yıllara rağmen sadece birkaç küçük bozulma söz konusu. Bu en çok sık kullanılan kumanda elemanlarının eski görünmesi ve direksiyon simidinin biraz fazla aşınması yönünde olmuş. Bunun dışında onu iddialı bir temizlik operasyonundan geçirmenizin ardından sanki yeni bir otomobil kullanıyormuş hissine bile sahip olabilirsiniz. Yaşam alanında en sevdiğim konu genişlik ve eşya alanları oldu. Küçük eşyalarımın tamamına aracın içinde yer bulurken, devasa bagajı sayesinde hiç sıkıntı yaşamadan uzun yolculuklara çıktım. Görüş açıları konusunda da ferahlığın ön planda olduğu bir araç olması sürüş keyfimi artıran detaylardan oldu.

Motor Özellikleri

Bu motor seçeneği gerçekten de bir usta. Yıllara meydan okuyan detaylarıyla günümüzün de en çok tercih edilen dizel ünitelerinden biri olmayı sürdürüyor. Renault mühendislerinin çok iyi bir yaptığı dizel ünite 1.5 litre hacminde ve 110 HP güç üretiyor. 4000 d/d bandında üretilen bu güce, 1750 d/d’den itibaren kullanıma sunulan 240 Nm tork eşlik ediyor. 0-100 km/s hızlanmasını 11.5 saniyede gerçekleştiren Renault Fluence dizel otomatik, son hızı olan 185 km/s’ye ulaşma konusunda son derece istekli.

Yaptığım trafiğe kapalı alanlardaki performans testlerinde aile otomobili beklentilerimi çok rahat bir şekilde karşılayan sonuçlara imza atmayı başardı. Dizel motor ve otomatik şanzımanın çalışma karakteri benim kullandığım aracın bakımları ihmal edilmediği için hala yerli yerinde. Performans biraz törpülenmiş ama bu fabrika verilerine göre sadece birkaç salise olacak şekilde. Motor gürültüsü biraz artmış durumda ama bu 150 bin km performans gösteren bir araç için kusur sayılamayacak bir detay. Şanzımanın performansı da genel anlamda hala ilk günkü çalışma karakterine oldukça yakın.

fluencedizel otomatik

Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

Süspansiyon sistemi yorgun ama güçlü. Dediğim gibi bakımları aksatılmayan bir araç olduğu için süspansiyon sistemi konusunda da ilk gündü kadar olmasa bile hala konfor ve sürüş güvenliği konusunda yeni otomobillerin bazılarıyla başa çıkabilecek kadar kabiliyetli. Süspansiyon sistemi her otomobille test ettiğim bol çukur geçişli yol testim sırasında yıllara meydan okuduğunu gösterdi. Elbette tam performansta mı? Hayır. Ama yıllara kesinlikle teslim olmamış. Benim ve ailemin konfor ve güvenlik beklentilerini zorlanmadan karşıladı. Yol tutuş kabiliyeti konusunda da özellikle lastik genel yapısı ve lastiklerin havalarını kontrol etmeyi ihmal etmeyen bir sürücüyseniz önemli bir sıkıntı yaşatmayacak karaktere sahip. Karma yol şartlarında 100 km boyunca test ettiğim yakıt tüketimiyse onun yıllar geçmesine rağmen hala neden en çok tercih edilen ikinci el araçlardan biri olduğunun ispatı. 100 km karma yol şartlarındaki yakıt tüketim testimde 5.8 litre gibi cep dostu tüketim sonucuna imza attı. Uzun yol kullanımları sırasında yol bilgisayarında hala 4 litre yazan sonuçları görebilmekte mümkün.

flunceyoltutus

Renault Fluence Güvenlik Özellikleri

Renault Megane adıyla çıktığı Euro NCAP çarpışma testlerinden 4 yıldız alarak ayrıldı. Bunu yaparken yetişkin yolcu güvenliğinden yüzde 83, çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 78 ve yaya güvenliğinden yüzde 60 oldu. Güvenlik yardımcılarından aldığı puansa yüzde 60 oldu.

Renault Fluence Yorumları

Murat Tosun Renault Fluence test sürüşünün ardından şunları söyledi: İkinci el araç satın alacaklar için en iyi seçeneklerden biri olmayı sürdürüyor. Sıfır olarak satın alındığı karakterinden ödün vermiş olsa bile yıllara meydan okuyan bir karakteri var. Özellikle dizel otomatik seçeneğinden vazgeçemeyenler için bence en iyi seçeneklerden biri daha uzun bir süre Renault Fluence olacaktır. Türkiye yollarını bilen bu yollara alışkın olan ikinci el araçlar arasında adını sürekli olarak zirvenin üst sıralarına yazdırır. Hep söylediğim gibi bakımları aksatılmadan yapılmış bir Fluence her zaman günümüz şartlarına meydan okuyabilecek kabiliyete sahip bir araç olacaktır.

Renault Fluence Fiyat Özellikleri

Renault Fluence ikinci el fiyatları açısından baktığımda günümüz fiyatlarına göz önüne aldığım zaman fiyatı uygun olan kompakt sedan araçlar arasında yer alıyor. İkinci el bir Renault Fluence’a sitemizde yer alan fiyatlara baktığınız zaman 70 bin TL ile 110 bin TL aralığında değişen seçeneklerde sahip olabileceğinizi göreceksiniz.

fluencefiyat

Fluence Teknik Özellikleri

Motor: 1.5 lt /Motor Hacmi: 1461 cc / Silindir Adedi: 4 /Maksimum Güç: 110 HP / Maksimum Tork: 240 Nm

Renault Fluence Modelinin Performans Verileri

0-100 km/s Hızlanma: 11.5 sn / Maksimum Hız: 185 km/s

Renault Fluence Frenleri

Ön: Disk /Arka: Disk

Renault Fluence Tüketimi Miktarı

Yakıt Türü: Dizel Şehir İçi: 5.2 lt/100 km/ Şehir Dışı: 4.0 lt/100 km /Karma: 4.4 lt/100 km / Test: 5.8 lt/ 100 km / CO2 Emisyonu: – gr/km

Renault Fluence Boyutlar

Uzunluk: 4618 mm /Genişlik: 1809 mm /Yükseklik: 1479 mm /Dingil Mesafesi: 2702 mm

Renault Fluence Bagaj kapasitesi

530 lt / Yakıt Depo Kapasitesi: 60 lt / Boş Ağırlık: 1389 kg Lastik Boyutu: 205/60 R16

İkinci El Otomobil Fiyatları >>

İkinci El Renault Fluence Fiyatları >>

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here