Renault Clio Sport Tourer

Renault Clio Sport Tourer testi arayanlar için Murat Tosun, detaylı bir test sürüşü gerçekleştirdi. Renault Clio Sport Tourer hakkında merak edilenleri yanıtları. Murat Tosun’un Renault Clio Sport Tourer yorumları ve Renault Clio teknik özellikleri için okumaya devam edin….

Renault Clio Sport Tourer Testi

Murat Tosun aileler için ideal, performansı seven sürücüler için keyif verici olan Renault Clio Sport Tourer’ı test etti.

Renault Clio Sport Tourer Testi 1.2 Turbo EDC 120 HP Test Sürüş İzlenimleri

Renault Clio Sport Tourer ülkemizde tutulmayan SW karoser tipinde bir araç. Ancak bu araç bu tutulmama durumunu kabul etmedi ve kabiliyetli özellikleriyle yollarda sıklıkla gördüğümüz araçlardan biri oldu.

Renault Clio Tasarımı

İkinci el Renault Clio ilanları her zaman çok popülerdir. Şimdi Clio, daha fazla farklı karoserde ve motor tipinde seçenek sunuyor.

Aslında yenilenmesi için az bir süre kaldı. Hatta yenilenmiş halinin ortaya çıkmasını da bekliyorduk. Ancak tahminlerimize göre Renault Mart ayında düzenlenecek Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak.

Yenisi gelene kadar bugün satışta olan model satın alınmaz mı? Kesinlikle böyle bir durum yok ve güncel modelle rahatlıkla satın alınabilecek özelliklere sahip. Önde farlarla birleşik ızgara ve büyük marka logosunun dikkat çektiği Clio’da şişkin motor kaputu sportifliği ön plana çıkartıyor. Profilden küçük bir otomobil için oldukça şişkin tasarlanan çamurluklar ve içlerinde yer alan 17 inçlik jantların ilk anda fark edildiği otomobilde arkada ise kendinden efektli ve dikkat çeken stop grubu ön planda. Station wagon versiyondaki tavan barları da sportifliği pekiştirirken HB versiyonla tasarımın radikal biçimde değişmemesi sayesinde en az onun kadar dinamik görünmeyi başarıyor.

Clio şu anda küçük sınıftaki en sert tasarımlı modellerden biri. Tasarım konusunda her zaman cesur bir marka olan Renault, Clio’da da yine Fransız zarafetini konuşturmayı başarmış. Üstelik buna bir de SW karosere rağmen sportifliği de eklemiş. Clio ST’ye ister önden isterseniz de arkadan bakın gözünüze keşke şurası değişse diyeceğiniz bir nokta çarpmıyor. Renault tasarım işini çözdü ve bakalım yeni Clio’nun tasarımı nasıl olacak diye dört gözle beklememize neden oluyor.

Sıfır km Renault Clio fiyat listesi için buraya tıklayın!

Renault Clio İç Mekan Özellikleri

Yenilenmesi ile birlikte yaşam alanının önemli ölçüde elden geçirilmesini bekliyoruz. İlk dileğimiz sizlerin de fotoğraflarından görebileceğiniz gibi yaşam alanının karanlık yapısından kurtulması. Havalandırma sisteminin kumanda elemanlarının modern çağı yakalaması. Ekranın daha iyi ve daha kullanışlı bir hale bürünmesi. Daire formlu ve kullanımı oldukça zor olan hava çıkış ızgaraları da değişmesini beklediğimiz detaylar arasında yer alıyor.

Clio küçük sınıf araçlarda kişiselleştirmeyi ilk sunan modellerden. Bu sayede de yollarda birbirinden farklı pek çok Clio görmek mümkün. Clio’nun Station wagon modelinde de bu kişiselleştirme seçeneğini uygulanabiliyor. Bu özellik ile yaşam alanını istediğimiz gibi şekillendirmek mümkün ama bizler standart donanımda da seviyenin yükselmesini bekliyoruz.

Geniş sayılabilecek dingil mesafesi sayesinde önde ve arkada yeterli yaşam alanı sunan Clio ST’de iç mekanda dikkat çeken olumsuzlukların başında direksiyon simidi geliyor. Ele tam oturmayan simit ne yazık ki biraz ucuz bir görüntüye de sahip. SW karosere sahip olması sayesinde arkasında 445 litrelik son derece kolay kullanımlı ve geniş bir bagaj alanına sahip olan Clio’da arka koltukların kolayca katlanması sayesinde de uzun yükler bile sorunsuzca taşınabiliyor. Sessizlik konusunda iyi değerler sunuyor olsa bile bunun yenilenmesi ile birlikte daha iyi olmasını bekliyoruz. Bunu hak eden bir otomobil.

SW Clio Motor Özellikleri

Renault Clio motor seçeneğinin zengin olmasının etkisiyle bu kadar çok tercih ediliyor. Ülkemiz için ideal motor kombinasyonlarına sahip olan otomobilin en çok tercih edilen ünitesi herkesin bildiği gibi dizel otomatik. Ancak bu araç testimize oldukça iddialı benzinli motoru ve EDC çift kavramalı otomatik şanzımanı ile konuk oldu. Benzinli motorları sevenler bu araca bayılacak diye düşünüyoruz. Çünkü matematiksel olarak baktığımız zaman bile benzinli motor oldukça iyi verilere sahip. Nasıl mı?

1197 cc hacmindeki, turbo benzinli, 4 silindirli motor 5000 d/d’de 120 HP güç üretiyor. 205 Nm’lik tork ise 2000 d/d’den itibaren kullanıma sunuluyor. 6 ileri oranlı çift kavramalı şanzıman ile uyumu başarını olan motorun performans verilerine sevdik. Açıklanan fabrika verilerine göre 192 km/s son hıza ulaşabiliyor ve 0-100 km/s hızlanmasını 9.2 saniyede tamamlıyor. Performansı seven ama aile otomobili kullanması gereken sürücüler için ideal performans verilerine sahip. Yapmış olduğumuz ölçümler sırasında bu performans verilerine zorlanmadan ulaşacağını ispatladı. Özellikle esneklik değerleri ile beğenimizi kazandı. EDC vites kutusunun hızlı tepkileri ve sarsıntısız vites geçişleri sayesinde de konfor seviyesi yükseltilmiş.

Konfor ve Yol Tutuş

Aracın SW karosere sahip olmasıyla küçük sınıf içinde büyük kalan boyutlarına rağmen kullanımı oldukça kolay. Renault Clio Sport Tourer’ın boyutlarının nerede başlayıp nerede bittiğine çok rahat bir şekilde hakim oluyorsunuz. Görüş açılarının başarılı yapısı ile birlikte hassas çalışan park sensörleri sayesinde Clio ile en dar alanlarda bile manevra yapmak son derece kolay. Aracın dönüş çapının da küçük olması şehir içinde pratikliğini artırıyor. Şehrin dar caddelerinde yaptığımız dönüşler sırasında A sütunu biraz görüşü kısıtlasa da bu çok önemli bir sorun olmadı. Konfor odaklı ayarlara sahip olan süspansiyon sistemi bu tip yüksek güçlü bir motor seçeneğinde iyi bir performans ortaya koydu. Yola tutunma kabiliyeti çok fazla endişe yaşatmadan izinin üzerinde kalmayı başardı. Direksiyon simidi biraz daha hisli olsa çok daha iyi olurdu diye de düşündük. Büyük bir simitle yapılan yönlendirmelerde direksiyon sistemi boşlukları da var. Yenilenmesi ile birlikte daha yüksek bir his sunan direksiyon sisteminin olacağını düşünüyoruz.

Aracın hafif sert ayarlı süspansiyon sistemi ise darbe emiş konusunda oldukça iyi sonuçlar çıkartıyor. 17 inçlik düşük yanaklı lastiklere rağmen tümsek geçişlerinde iç mekandaki salınımlar minimumda kalıyor.

Güvenlik Özellikleri

EuroNCAP çarpışma testine Renault Clio 2012 yılında girdi. Markasının başarılı özelliklerini koruyan modellerden biri oldu. Bu teste HB versiyonla dahil olan Clio, % 88 yetişkin, % 89 çocuk, % 66 yaya koruması sağlarken % 99’luk güvenlik yardımcıları puanıyla alanında en iyilerinden oldu.

Renault Clio Sport Tourer Testi; Yorumları

Murat Tosun’un Renault Clio SW yorumları şöyle: Ailelerin en büyük derdi olan geniş bagaj ihtiyacını Clio, Sport Tourer versiyonuyla küçük sınıf bir araçla çözmüş durumda. Bir üst sınıfa yakın iç hacmi ve yükleme kapasitesi ile Clio Sport Tourer, ekonomik ve sportif motoru ve konforlu şanzımanı sayesinde üzerinde durulması gereken bir seçenek. Mart ayında yenisinin gösterileceğinin tahmin ediliyor olması biraz kafa karışıklığına neden olabilir.

Renault Clio Sport Tourer 1.2 Fiyatı

Bu araç için yüksek donanım seçenekleriyle birlikte 110 bin TL gibi bir fiyat etiketi belirlenmiş durumda. HB kardeşiyle aynı özellikleri satın almak istediğiniz zaman aradaki fark sadece 4 bin TL. Bu fiyat farkını karşılayarak aile özelliklerini fazlasıyla yerine getiren bir araca sahip olmak daha iyi bir seçenek olabilir.

Renault Clio Sport Tourer 1.2 Turbo EDC 120 HP Teknik Özellikleri

  • Motor: 1.2 lt
  • Motor Hacmi: 1197 cc
  • Silindir Adedi: 4
  • Maksimum Güç: 120 HP
  • Maksimum Tork: 205 Nm

Performans Verileri

  • 0-100 km/s Hızlanma: 9.2 sn
  • Maksimum Hız: 192 km/s

Frenleri

  • Ön: Hava kanallı disk
  • Arka: Disk

Renault Clio Sport Tourer Yakıt Tüketimi Miktarı

  • Yakıt Türü: Benzin
  • Şehir İçi: 6.8 lt/100 km
  • Şehir Dışı: 4.5 lt/100 km
  • Karma: 5.4 lt/100 km
  • Test: 6.5 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu: 120 gr/km

Boyutlar

  • Uzunluk: 4267 mm
  • Genişlik: 1732 mm
  • Yükseklik: 1475 mm
  • Dingil Mesafesi: 2589 mm

Bagaj kapasitesi

  • 445 lt
  • Yakıt Depo Kapasitesi: 45 lt
  • Boş Ağırlık: 1270 kg
  • Lastik Boyutu: 205/55 R16

İkinci El Renault İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here