2017 Opel Insignia 1.6 AT

0
9262

2017 Opel Insignia 1.6 Tasarım

Opel’i ülkemize sevdiren en önemli modeli Vectra olmuştu. 90’lı yılları hatırlayanlar Vectra efsanesini de çok iyi hatırlayacaklardır. Sportif tasarımı ve dinamik sürüşüyle sınıfının en çok satan modellerinden biri olmayı başarmıştı. Bunu bugün bile Opel Vectra ilanlarını inceleyerek görebilirsiniz. Vectra’nın başarısını yerine gelen Insignia modeli devam ettiremedi. Bunun birçok sebebi olabilir tabii ki, artan model sayısı, rekabetin zorlaşması, uzun süre dizel-otomatik seçeneğinin sunulmuyor oluşu bunlardan sadece birkaçı… Peki, yeni nesil 2017 Opel Insignia 1.6 Grand Sport rekabette geri kalmasına yol açan eksikliklerini giderebildi mi? Avrupa ve ülkemizde D segmentine rağbet SUV’lar sebebiyle azalmaya başladı. Aile otomobili kavramı D segmentinden çıkıp SUV’larla anılır oldu. D segmentinde iddialı modelleri bulunan markalar ise özellikle tasarım olarak araçlarını radikal şekilde değiştirmeye başladı. Yeni Opel Insignia Grand Sport da tasarım olarak bir önceki nesilden çok farklı duruyor. Asıl rakipleri Volkswagen Passat, Skoda Superb, Renault Talisman ve Ford Mondeo olan Insignia Grand Sport, gözünü BMW 3 Serisi ve Audi A4’e dikti.

Insignia Grand Sport Tasarım Özellikleri

Insignia Grand Sport iç tasarımında ve Sports Tourer’ın iç ve dış tasarımında Opel’in çarpıcı Monza konsepti önemli bir rol oynamış. Tasarımcıların ilk amacı Opel’in yeni amiral gemisini konsept model gibi üst seviye ve atletik yapmaktı. Elde ettikleri sonuç ise çarpıcı.

2017 Opel Insignia

2017 Insignia Grand Sport, şık ve eski modele göre 175 kg daha hafif. Yeni tasarımda aks aralığı 92 milimetre artırılarak 2829 ulaşmış. 29 milimetre daha alçak tavanı, dikkat çekici ızgarası ve ince far ve stop lambaları yeni Insignia’ya atletik ve zarif görünüm sağlıyor. Dört kapılı coupe’yi andıran otomobilin bir başka özelliği, 0.26 Cd ile sınıfının en aerodinamik modellerinden biri olması.

2017 Opel Insignia

Yeni platform sayesinde boyutları büyüyen Insignia Grand Sport, yaşam alanı bakımından da sınıfının en cömert modellerinden biri olmayı başarıyor. Segmentin yaşam alanı bakımından referans modeli olan Skoda Superb, artık kendine gerçek bir rakip bulmuşa benziyor. Tek eksisi arka tarafa doğru alçalan tavan sebebiyle, arka koltuktaki baş mesafesinin uzun boylu yolcular için biraz sıkıntı doğurabilmesi. Tasarımıyla dikkatleri üzerine çeken Insignia Grand Sport, IntelliLux LED Matrix farları, sürücü destek sistemleri ve head up display’e kadar yüksek teknolojiyi bünyesinde barındırıyor. Bose müzik sistemi de sınıfının en başarılı ses sistemlerinden biri

İç Mekan

Yeni Insignia’da her detaya dikkat edildiği iç mekânda da anlaşılıyor. 2017 Opel Insignia 1.6 iç mekanında dikkat çekenler neler?

2017 Opel Insignia

Sürücü daha alçakta konumlanmış ve otomobile daha entegre olmuş durumda. Böylece sürücü daha sportif ve çarpıcı bir sürüş tecrübesi yaşıyor. Head up display daha dijitalleşmiş bir enstrüman paneli sunarken, IntelliLink bilgi eğlence sisteminin çerçevesiz yapısı daha teknik bir hava sağlıyor. Tuş ve buton sayısını azaltmak için çoğu fonksiyon bu dokunmatik ekrandan idare ediliyor. Orta konsolda ise temel özellikleri hızlıca yönetmek için üç kontrol grubu mevcut (üstte bilgi eğlence, ortada klima, altta sürüş destek sistemleri). Arka tarafta seyahat edenler için artık daha da fazla alan mevcut.

İç tasarım yeni nesil Astra’yı andırırken, 8.0 inçlik multimedya ekranı sayesinde bir önceki nesilde eleştiri konusu olan düğme kalabalığından kurtulunmuş. Malzeme ve işçilik kalitesi bakımından sınıfının gerisinde değil fakat eşya gözleri konusunda Superb’ün cömertliğini sunmaktan uzak kalıyor. Artık bir liftback olan Insignia Grand Sport, bagaj hacmi konusunda da sınıfının en cömert modellerinden biri olmayı başarmış. Skoda Superb’ün 595 litrelik hacmi yanında Insignia Grand Sport’un 490 litrelik hacmi az gibi dursa da koltuklar yatırıldığında bu hacim 1450 litreye kadar genişleyebiliyor. Bagaj kapağının oldukça ağır olması ise eksi hanesine yazılabilir.

2017 Opel Insignia Koltukları

Insignia’nın dikkat çeken özelliklerinden biri de AGR sertifikalı ergonomik koltukları. Yüksek sayıda ayar seçeneğinin yanı sıra, yeni Insignia’nın ergonomik ön koltukları, elektrikli destek ayarları, masaj, hafıza ve havalandırma ayarları ile kendine özgü bir kombinasyon sunuyor. Kışın ısıtmalı olurken, yazın havalandırma tercih edilebiliyor. Kısacası yeni Insignia’nın sürücüsü mevsim ve ısıya bağlı kalmadan premium koltuklarında her zaman rahat. Arka tarafta seyahat eden yolcular da ısıtmalı koltuklardan faydalanabiliyor.

Isıtmalı ön cam, soğuk kış günlerinde hızlıca iyi görüş sağlarken, ısıtmalı direksiyon simidi de sürücünün ellerini sıcak tutuyor. R 4.0 IntelliLink ve Navi 900 IntelliLink bilgi-eğlence sistemleri Opel’in ikinci nesil amiral gemisiyle Apple CarPlay ve Android Auto aracılığıyla akıllı telefonları buluşturuyor. Akıllı telefonlar otomobile kolayca entegre olurken aynı zamanda da kablosuz şekilde şarj edilebiliyor.

Motor

Yeni nesil Insignia motoru nasıl sorusunun yanıtını da şöyle özetleyelim. Ülkemizde 1.5 litre turbo benzinli, 1.6 litre turbo dizel ve 2.0 litre turbo benzinli motor seçenekleriyle satılıyor. 1.6 litre dizel ve 1.5 litre benzinli motor seçeneklerinde altı ileri otomatik şanzıman seçeneğiniz mevcut.

2017 Opel Insignia

2.0 litrelik turbo benzinli versiyonda sekiz ileri otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi de geliyor. Test aracımızın kaputunun altında 136 HP güç üreten 1.6 litrelik dizel motor yer alıyordu. Sınıfının en güçlü 1.6 litrelik dizel ünitelerinden biri olan bu motor, 1522 kilogramlık Insignia Grand Sport’u rahatlıkla hareket ettirebiliyor. Altı ileri otomatik şanzıman çift kavramalılar kadar seri vites geçişleri sunamasa da, konfor bakımından başarılı

Insignia Grand Sport Şanzıman Seçenekleri

Rakiplerinin hemen hemen hepsinde çift kavramalı şanzıman sunuluyor oluşu Insignia Grand Sport için az da olsa dezavantaj yaratıyor.

Insignia Grand Sport Ne Kadar Yakıyor?

Dizel motorun ortalama tüketim değeri 100 kilometrede 5.1 litre olarak verilmiş. Çoğunluğu şehir için trafikte kullandığım 2017 Opel Insignia Grand Sport’un yol bilgisayarındaki tüketim değeri 6.2  lt/100 km olarak gözüküyordu.

Güvenlik

Yeni nesil sürüş destek sistemleri ile donanan yeni Insignia sadece içinde seyahat edenleri değil yoldaki diğer kişileri de koruyor. Otomobil, aktif motor kaputuna sahip ilk Opel olma özelliğine sahip. Bu kaput çarpışma anında milisaniyeler içinde açılıyor ve yaya ile motor parçaları arasına mesafe koyuyor. Yeni Insignia, sadece gelişmiş motor şanzıman seçenekleri ile değil aynı zamanda ultra modern destek ve rahatlık özellikleri ile de öne çıkıyor. Sınıfında hiçbir otomobil Opel’in yeni amiral gemisi kadar geniş akıllı teknolojileri sürücüsüne sunmuyor. Yeni nesil Insignia’nın öne çıkan özelliklerinden birisi Opel mühendisleri tarafından geliştirilen yenilikçi ve ödüllü adaptif IntelliLux LED Matrix farlarının ikinci nesli. Uzun farların artık dikey olarak yerleştirilmiş 32 bölmesi bulunuyor.

Artırılan LED segment sayısı aydınlatma şeklinin ihtiyaca hızla tam uyum sağlamasına izin veriyor. Viraj alırken daha iyi aydınlatma için Opel mühendisleri sisteme viraj aydınlatma özelliği de eklemiş. Dahası sadece uzun far için kullanılan spot 400 metreye kadar aydınlatma sağlıyor. Head-up-display özelliği sayesinde hız, trafik işaretleri, hız sınırlayıcısının ayarlı hızı ve navigasyon yönlendirmesi sürücünün gözü önüne, direkt olarak ön cama yansıtılıyor. Böylece sürücünün gözlerinin sürekli yolda kalması sağlanıyor. Aracın dört yanında bulunan kameralar 360 derece kuşbakışı görüntü sağlıyor ve park manevralarını kolaylaştırıyor.

Adaptif hız sabitleyici, önde seyreden otomobil ile mesafeyi ölçüp hızı ayarlıyor. Eğer mesafe ani bir şekilde azalırsa ACC otomatik acil durum freni yapıyor. Şerit takip özelliğine sahip şerit ihlali uyarı sistemi, direksiyona ufak müdahalelerde bulunuyor ve gerekirse alarm ile sürücüyü uyararak istemsiz şerit dışına çıkışları engelliyor. Akan trafik uyarısı ise arka tampondaki sensörleri kullanarak 20 metreye kadar aracın 90 derecelik alanında sağ ve soldan gelen araçlar için sürücüyü uyarıyor. Bu kapalı bir alandan geri vitesle çıkarken sürücüye çok yardımcı olacak bir özellik.

Konfor & Yol Tutuş

Süspansiyon sistemi konfor ve yol tutuşu iyi şekilde harmanlıyor. Sınıfının en iyi yol tutan otomobillerinden biri olan Insignia Grand Sport, konfordan da taviz vermiyor. Direksiyon sistemi Ford Mondeo kadar net tepkiler vermese de his bakımından bir sorun yaratmıyor. Yoldan gelen tepkiler hızlı şekilde direksiyona iletiliyor. Yeni platform sayesinde 175 kilogram kadar hafifleyen 2017 Opel Insignia Grand Sport, neredeyse Astra kadar çevik hissettiriyor.

Teknik Özellik

2017 Opel Insignia 1.6 Yakıt Tüketimi
Yakıt Türü Motorin
Şehir İçi Yakıt Tüketimi 6.1 lt/100 km
Şehir Dışı Yakıt Tüketimi 4.5 lt/100 km
Karma Yakıt Tüketimi 5.1 lt/100 km
Test Yakıt Tüketimi  6.2 lt/ 100 km
CO2 Emisyonu 134 g/km
2017 Opel Insignia 1.6 Motor Hacmi
Motor Hacmi 1598 cc
0-100 km/s Hızlanma 10.9 sn
Maksimum Hız 203 km/s
Ön Frenler Hava kanallı disk
Arka Frenler Hava kanallı disk
2017 Opel Insignia 1.6 Boyutlar
Uzunluk 4897 mm
Genişlik 1941 mm
Yükseklik 1455 mm
Dingil Mesafesi 2829 mm
Bagaj Hacmi 490 lt
Yakıt Depo Kapasitesi 62 lt
Boş Ağırlık 1447 kg
Lastik Boyutu 225/55 R17 (baz model)

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here