Honda CR-V 2016:Beklenen Kombinasyon

4
9719
honda cr-v

CR-V yenilenirken çekici bir otomobile dönüşmüştü. Makyajla birlikte eskiden farların altındaki noktasal olan LED gündüz farları farın dış çerçevesini saracak şekilde elden geçirilmiş. Klasik çok çizgili radyatör ızgarası gitmiş yerine daha kalın çizgili bir yapı gelmiş. Ayrıca krom kaplama kullanımı da artırılmış. Önceki nesilde ki gibi yan camlar arkaya doğru daraltılarak sportif hava sürdürülmeye devam ettirilmiş. Bunun yanı sıra paralel uzatılan tavan yapısı da içerideki baş mesafesi konusunda olumlu sinyaller veriyor. Makyajla birlikte arkada stopların iç tasarımı elden geçirilmiş. Ayrıca cam altına da krom büyük bir kaplama konumlandırılmış. Otomobilin boyutlarına baktığımızda Honda CR-V , 4608 mm uzunluğa, 1820 mm genişliğe, 1680 mm yüksekliğe ve 2630 mm aks mesafesine sahip.

Honda CR-V İç Mekan Özellikleri

CR-V, şık bir iç mekana sahip. Malzeme kalitesi ve işçilik konusunda kusur bulmak güç. CR-V, direksiyon tasarımı olarak Civic modelini hatırlatıyor. Direksiyon üzerindeki kumandalar modelin birçok özelliğini kontrol edebilme opsiyonunu size başarılı bir şekilde sunmuş. Eski dijital ekran orta konsolun en üstünde yer alıyor. Ancak alt kısma dokunmatik, 7 inçlik Honda Connect ekranı konumlandırılmış. Müzik sisteminin yanı sıra navigasyon gibi özelliklere de sahip bu ekranın dokunma hassasiyeti iyi. Ancak özellikle radyo kanalı ayarlamak alışkanlık gerektiriyor. Küçük eşya gözü konusunda model orta konsolda ve kapı iç ceplerinde oldukça cömert davranmış. Bunlara ek olarak ise kapı iç tutacaklarının alt tarafında gizli sayılabilecek küçük ceplere de yer verilmesi hoş bir detay olmuş. Önde ve arkada sunulan baş ve diz mesafesi yeterli seviyede. Honda CR-V, 589 litre bagaj hacmine sahip. Bu hacim arka koltukların yatırılması ile 1146 litreye çıkıyor.

Motor

Yenilenmesinden bir süre sonra Honda CR-V, 1.6 litrelik dizel motora kavuşmuştu. Makyajla birlikteyse aileye bu motorun daha güçlü versiyonu dahil oldu. 1.6 litrelik motor 4000 d/d’de 160 Ps güç, 2000 d/d’de ise 350 Nm tork üretiyor. Bu motor sadece otomatik şanzımanla sunuluyor. ZF firmasının geliştirdiği tam otomatik şanzıman 9 kademeli. Aynı şanzıman Land Rover, Jeep ve Fiat modellerinde de kullanılıyor. Normal kullanımda motorun gücü sadece ön tekerleklere iletiliyor. Ön tekerlekler patinaja düştüğündeyse elektronik kontrollü sistem gücü arka lastiklere iletiyor. Test aracımız fabrika verilerine göre 0-100 km/s hızlanmasını 10.4 saniyede tamamlıyor. Daha önce gerçekleştirdiğimiz testimizde manuel vitesli CR-V, ekonomik olduğunu kanıtlamıştı. Ancak otomatik model şanzımanın da etkisi ile daha yüksek tüketim ortalamasına sahip. Test boyunda 7.7 litre tüketim gerçekleştirdik.

Güvenlik

Honda CR-V girdiği çarpışma testlerinden 5 yıldız aldı. Model önden çarpmalarda sürücünün kaval kemiği ve göğüs kafesi dışında tüm uzuvlarına tam koruma sağlarken, yolcunun ise kaval kemikleri dışında tüm bölgelerine maksimum koruma sağlamıştır. Yandan araç ile çarpmalarda tam koruma sağlayan Honda CR-V, sabit bariyer çarpmalarında ise bel ve göğüs kafesi dışındaki tüm uzuvlara tam koruma sağlamıştır. arkadan çarpmalarda da boyun bölgesine sağladığı tam koruma ile çarpışma testlerinden 5 yıldız ile ayrıldı.

Honda CR-V Konfor ve Yol Tutuş

Model önde Toe kontrol bağlantılı McPherson, arkada ise reaktif bağlantılı çift salıncaklı süspansiyon sistemine yer vermiş. Yumuşak olan süspansiyonlar konforlu sürüşler sağlıyor. Arazi sürüşlerinde de yapı gereği konfordan ödün vermeyen Honda CR-V, zemin bozukluk seviyesi artsa da sıkıntı yaşatmıyor. Motor ve yol sesini kabine yansıtmayan model aynı başarıyı rüzgar sesi için gösteremiyor. Bunun sebebi büyük yan aynalar. Sınırları zorlanan model ilk kaymayı önden gerçekleştiriyor.

Teknik Özellik

Motor: 1.6 DOHC i-DTEC
Motor Hacmi: 1597 cc
Silindir Adedi: 4
Maksimum Güç: 160 ps 4000 d/d
Maksimum Tork: 350 Nm 2000 d/d
Performans
0-100 km/s Hızlanma 10,4 sn
Maksimum Hız: 197 km/s
Frenler
Ön: Hava Soğutmalı Disk
Arka: Disk
Yakıt Türü Dizel
Yakıt Tüketimi
Şehir İçi: 6,0 lt
Şehir Dışı: 4,9 lt
Karma: 5,3 lt
Test: 7,7 lt
CO2 Emisyonu 139 gr/km
Boyutlar
Uzunluk: 4605 mm
Genişlik: 1820 mm
Yükseklik: 1680 mm
Dingil Mesafesi: 2630 mm
Bagaj Hacmi: 589-1146 lt
Yakıt Depo Kapasitesi: 58 lt
Boş Ağırlık: 1728 kg
Lastik Boyutu: 225/60 R18

 

İkinci El SUV İlanları

4 YORUMLAR

  1. Bir yıldır Honda-CR-V kullanıyorum. Otomatik vitesi güzel. 9 vites özelliği her hız aralığı devrini 20000 de tutuyor. CV-T şanzuman da dişli çark bulunmuyor. Çelik kayış ve kasnak mekanızması ile hissedilmeyen geçişler sağlıyor.Uzun ömürlü olduğu söyleniyor.

  2. 27 temmuz 2017 tarihinde ankara honda boradan honda crv aldık ilk uzun yolculugumuz ankaradan izmire oldu araç uzun yolda beni hiç yormadı yakıtta yazılan lar gibi degil ortalama 5,8 ile 6,3 arasında gayet konforlu güvenli şimdiye kdar 3100 km yol yaptım şehir içi şehir dışı ortalama da 28 kr yaktı araç süper geniş babaj güvenli yol tutumu isteklerinize cvp veren bir güç daha ne olsun …araç süper…herkese kazasız belasız kullanmalar…

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here