Ailenizin ‘Stil’ini Değiştirin: Fiat Stilo Multiwagon!

Stilo ürün gamına hatchback versiyondan bir yıl sonra katılan Multiwagon, 2003 yılında Türkiye’de satışa sunuldu. Marea Weekend’in yerini alan Fiat Stilo Multiwagon Türkiye’ye 1.6 litre 103 HP benzinli, 1.9 litre 115 HP dizel motor seçenekleriyle ithal edildi. Avrupa’da ise bu motorlara ek olarak 1.2 litre 80 HP, 1.8 litre 133 HP, 2.4 litre 170 HP benzinli, 1.9 litre 80 HP dizel motorlarda bulunuyor.

stilo mutliwagon

Kardeşiyle Benzer Görünüm

Stilo Multiwagon, hatchback kardeşiyle aynı platform üzerine inşa edilmiş. 4516 mm’lik boyu ile hatchback versiyonundan 263 mm uzun olan araç yandan incelendiğinde bu farkı hemen hissettiriyor. Stilo Multiwagon önden görünümüyle diğer Stilolar’dan farklılık içermiyor. İnce farlar Fiat’ın alışılmış sportif çizgisini devam ettiriyor. Tavan rayları sportif unsurlar arasında göze çarpıyor. Arka bölümse çamurluklara kadar uzanan stop lambalarıyla şık bir görünüme sahip.

fiat stilo multiwagon

Fiat Stilo Multiwagon ‘un Malzeme Kalitesi Yüksek

Stilo’nun iç mekanı diğer Fiat modellerine oranla çok daha kaliteli malzemelerle yaratılmış. Özellikle ön konsolun üst bölümünün tamamında yumuşak materyaller kullanılmış. Detaylara inildiğindeyse ufak tefek işçilik kusurlarına rastlanıyor. Stilo’nun orta konsolunun en üstüne havalandırma ızgaraları, bunların arasınaysa dörtlü flaşör düğmesi yerleştirilmiş. Müzik sistemi daha alta konumlandırılırken, en alt bölümü klima kontrollerine ayrılmış. Otomobilin büyük boyutları iç mekanda fazlasıyla hissediliyor. Özellikle arkada sunulan diz mesafesi yeterli düzeyde. 510 litrelik bagaj hacmi arka koltukların yatırılmasıyla 1480 litreye kadar yükselebiliyor. Ayrıca bagaj kapağı tamamen açılmadan arka camın açılarak yüklenebiliyor olması kullanışlılığı artırıyor.

multiwagon iç

Performansı Yeterli

Fiat ailesinin pek çok modelinde kullanılan 1.6 litrelik benzinli motor Stilo Multiwagon’da da görev yapıyor. 16 supaplı motor 5750 d/d’de 103 HP güç, 2100 d/d’de ise 145 Nm tork üretiyor. Alt devirlerde cansız kalan motor, 3500 d/d’den itibaren gücünü göstermeye başlıyor. Ancak otomobilin sunduğu performansın yüksek olmadığını belirtmeden geçemeyeceğiz.
0’dan 100 km/s hıza ulaşmak için harcadığımız 12.2 saniye bunu kanıtı niteliğinde. Zaten bir aile vagonundan daha yüksek performans beklemek haksızlık olurdu. Ekonomi amacıyla uzun vites oranlarına sahip Stilo Multiwagon testimiz süresince 100 km’de 8.5 litre kurşunsuz benzin tüketti. 58 litrelik deposu ile test otomobilimizin menzili 682 km.

fiat stilo multiwagon sky

‘Sky Window’un Keyfi Başka…

Stilo Multiwagon beş yetişkine sunduğu ferah iç mekanı ve geniş bagaj hacmiyle kalabalık ailelerin ilgisini çekebilecek bir otomobil. Test otomobilimizin ekipman listesine yer alan ‘Sky Window’ isimli sunroof için de birkaç kelime etmeden geçemeyeceğiz. Otomobilin neredeyse tüm tavanını kaplayan bu opsiyonun fiyatı gözünüzü korkutabilir. Fakat diğer sunrooflarla kıyaslanmayacak kadar keyifli olduğunu belirtmekte fayda var.
Stlio’nun sertliği iyi ayarlanmış süspansiyon sistemi, hem yeterli konforu, hem de başarılı yol tutuş özelliklerini bir arada sunuyor. Çok zorlandığında önden kayan otomobil rahatlıkla izine döndürülebiliyor. Otomobilin kalkış esnasında kolay patinaja düşmesiyse bizleri şaşırttı. Ağırlık dağılımı veya lastiklerin diş derinliğinin bu probleme neden olabileceğini düşünüyoruz. 100 km/s hızla giderken yapılan ani frende elde ettiğimiz 41 metrelik duruş mesafesi sınırlar içinde.

Genel Değerlendirme

Konfor Yeterli.
İç mekan Geniş.
Görüş Problemsiz.
İşçilik Bazı bölümlerde kusurlar bulunuyor.
Yol tutuş Yeterli.
Performans Çok yüksek değil.
Frenler Güvenlik sınırları içinde.
Kabin Gürültüsü Makul.
Donanım Yüksek.
Tüketim Makul.
Fiyat Makul.
Genel Stilo Multiwagon beş yetişkine sunduğu ferahiç mekanı ve geniş bagaj hacmiyle kalabalık ailelerinilgisini çekebilecek bir otomobil.

 

Yazar: Tulu DARICAN

İkinci el Fiat Stilo ilanları

Fiat ve Tasarım İş Birlikleri 500, 500L, Panda

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here