Fiat Albea 1.3 Multijet 2005 İncelemesi

12
18670
fiat albea 1.3 multijet

2005 model Fiat Albea 1.3 Multijet incelemesini yaptık. Detaylar için okumaya devam edin.

Fiat Albea 1.3 Multijet Daha Modern

  • 1998 yılında ilk olarak Siena ismiyle boy gösteren otomobil,2002 yılında geçirdiği makyajın ardından Fiat Albea ismini aldı. Geçtiğimiz günlerde kapsamlı bir makyaja tabi tutulan otomobil Fiat markasını küçük sınıf sedanlar arasında temsil ediyor.
  • Fiat Albea, Güney Amerika pazarlarında hala Siena ismiyle satılıyor.
  • Fiat Albea, Türkiye’de 1.2 litre 60 HP, 1.2 litre 80 HP, 1.6 litre 103 HP benzinli ve 1.3 litre 70 HP dizel motor seçenekleriyle satılıyor.
  • Active ve Dynamic olmak üzere iki donanım versiyonu bulunan Albea’da Speed gear ismi verilen CVT teknolojili otomatik şanzıman sadece 1.2 litre 80 HP’lik motor seçeneğiyle birlikte satın alınabiliyor.

fiat albea 1.3 2005

Konfor, İşlevsellik ve Donanım

  • Albea’nın iç mekanı makyaj operasyonundan fazlasıyla nasibinialmış. Malzeme kalitesinde belirgin bir yükselme görülüyor. İşçiliksebazı noktalarda hala zayıf.
  • Kokpitin çift renk olması kalitenin yanı sıra ferahlık hissinide artırmış.
  • Müzik sistemi kokpitteki yeri itibarıyla kolay kontrol ediliyor.Ancak direksiyon üzerinden kontrol imkanı bulunmaması bir eksiklik.
  • Makyajla birlikte iç mekan ergonomisi de yükselmiş. Gerekkokpitte gerekse direksiyonun sol tarafında kullanımı zor bir öğebulunmuyor.
  • Albea iç mekan konusunda kullanıcısına cömert davranıyor.Ön ve arkada baş-diz mesafesi fazlasıyla geniş.

Sahibinden Fiat Albea 1.3 Multijet Dynamic 2006 Model

Sürüş İzlenimi

Albea’nın büyük bir değişim gösterdiği hemen belli oluyor. Ön tasarım makyajla birlikte Punto’ya benzetilmiş. Desensiz camların ardındaki farlar ön tasarımda dikkat çekiyor. Makyaj operasyonu arka bölümeyse uğramamış. Bagaj tasarımı selefiyle birebir aynı.
Albea, 4186 mm’lik boyuyla en büyük rakibi olan Clio Symbol’den 15 mm daha uzun. Genişlik disiplininde de Albea rakibine göre 64mm önde. Bu ölçüler sayesinde Albea’nın iç mekanı fazlasıyla geniş.Önde ve arkada sunulan diz mesafesi tatmin edici. Otomobilin kokpitinin yeni tasarımı sade ve kullanışlı. Malzeme kalitesindeki yükseliş dikkatlerden kaçmıyor. Ancak kokpitin üstündeki kapaklı göz gibi duran parçanın yerine tam oturmadığını gördük. Plastik bölgelerdeki çapaklarsa şaşırtıcıydı.

Gösterge tablosu okunaklı tasarlanırken, içerisindeki büyük ekrandan sürücüsüne yol bilgisayarının bilgilerini ulaştırıyor.

Albea’nın ön ve yan bölümünde herhangi bir görüş problemi bulunmuyor. Ancak arka kısımda otomobilin nerede bittiğini kestirmek güç. 515 litrelik bagaj hacmi yüksek.
Albea’da Fiat’ın GM ile ortaklaşa geliştirdiği motor görev yapıyor. Palio, Punto, Panda ve Idea modellerinden tanıdığımız 1.3 litrelik motor 4000 d/d’de 70 HP güç, 1750 d/d’de 180 Nm tork üretiyor. Alt devirlerde cansız kalan motor 2000 d/d’den sonra genel dizel ataklığına kavuşuyor. Ancak 4000 d/d’den itibaren motorun gücünün bittiği hissediliyor.Yaptığımız testte 0’dan 100 km/s hıza 15.2 saniyede ulaştık. Son hızıysa 170 km/s olarak ölçtük. Performans açısından sürücüsünü üzmeyen Albea akaryakıt istasyonunda da mutlu etmesini biliyor.Testimiz süresince 5.7 litre motorin tüketen otomobil 48 litrelik deposuyla 842 km’lik menzil sunuyor.

Süspansiyonlar Başarılı

Albea’nın yumuşak süspansiyonları konfor konusunda başarılı. Ancak virajlarda otomobilin yana yattığını belirtmemiz gerekiyor. Ayrıca yerden yüksek yapısı nedeniyle riskli kullanım tarzı benimsenmemesini öneririz. Opsiyonel olarak satın alınabilen ABS sistemiyle donatılan test otomobilimiz fren testinde vasat bir performans gösterdi. 100km/s hızdan durma konumuna gelmek için harcadığımız 43 metre oldukça uzun.

Genel Değerlendirme
İşçilik 5 Bazı noktalarda rahatsız ediyor
Görüş 5 Geri görüş sorunlu
Performans 8 Şehir içinde tatmin ediyor
Tüketim 9 Düşük, menzil uzun
Konfor 7 Yumuşak süspansiyon memnuniyet veriyor
Frenler 4 Duruş mesafesi çok uzun
Yalıtım 6 Yüksek hızlarda motor sesi duyuluyor
Donanım 7 Yeterli, tatmin ediyor
Fiyat 9 Rakiplerinden ucuz
27.700 YTL
Sonuç Albea’nın geçirdiği operasyon oldukça işe yaramışgörünüyor. Geliştirilen iç mekanı ve başarılı dizel motoruyla sınıfında daha iddialı konuma geleceği kesin. Ancak iç mekanda hala belirgin işçilik kusurlarına rastlanması huzursuzluk yaratıyor.
İkinciel Albea ikinci el piyasasının aranan otomobilleri arasında. Devasal bagajı ve düşük yakıt tüketimi sunan motoru en önemli avantajları.

TuluDARICAN 08/05/2005

fiat albea 1.3 multijet 2005

İkinci El Otomobil Fiyatları

12 YORUMLAR

  1. selam arkadaşalr ben albeya sole aldım 2011 model benzinli süper bir araç tavsye ederim alacak arkadaşalra hem parçası ucuz hemde yakıt cimrisi hemde sürmü rahat kiliması süper

  2. bende 3 senedır 2006 model albea var araba bağımlılım yapıyı segmentınde bu arac kadar az yakanı yoktur yakıt cımrısı ve saglam tavsıye edebılecegım bır araba hız fazla performans isteyen almasın ama aksınde butu ozellıklerı tatmın edıcı 1.3 motora gorede hızıda efsane kesınlıkle tavsıye ederım

  3. 2009 yılında aldığım 70000 deki 1.3 multijet(sanırım opeldede aynı motor var GMnin) 2005 model albea arabam şu anda 157000 km de. 8 yıldır hemen hemen sadece 10.000 bakımlarında yıllık olarak tamirci görüyorum . ufak tefek şeyleri saymıyorum çok ender çünkü .tüm filtre ve yağ bakımlarını ford veya diğer araba modellerinin yarısından az fiyata yaptırıyorum.. satıp üst model bir araba alayım diyorum inanın elim varmıyor . kesinlikle orta sınıf ailelerin gönül rahatlığıyla kullanabileceği bir araç . az yakması ve 2000 devirde turboyu açarak size şehiriçinde çok rahatlatacak ataklık sağlaması bagajı iç hacmi artıları . 2005 te yeni kasaya geçti(makyajlı deniyor) görsel takıntınız yoksa eski kasada alınabilir sadece ön far yan kol ve kokpit farkı var sanırım . 2005 modelde eski ve yeni kasa olması lazım … farlar golf deki gibi geniş göz şeklinde olanlar yeni .. ince kısık duranlar eski kasa . yol tutuşu çok kötü değil ama yinede çok hızlı kullanmanızı tavsiye etmem yüksek bir araba … uzun lafın kısası temiz bir albea bulur ve alırsanız satmanız zor ..

  4. 2005 Model 1.3 var bizde. Çok güzel araba biraz yere yakın olması dezavantaj piyasdaki birçok marka farklı isimlerde bu motoru kullanıyor. Dizel piyasasının en az yakan aracı ve hatta yakıt konusunu unutturan bir araç. Tam bir şehir ve uzun yol canavarı. Dağlara ve kasislere gelmez. Gönül rahatlığıyla alınır.

  5. Herkeze merhaba bende 2004 var şuanda gerçekten harika bi araç 1.3 uzun yolda bizzat depoyu ağzına kadar doldurdum 110 km yol gittim tekrar ağzına kadar doldurdum 11 lira mazot aldı bundan az yakan ne duydun ne gördüm ortalama hız 100 ve yakıt 5.13 den aldım

  6. Geri vitese geçme sıkıntısı dışında ekomik, rahat, bagaj çok geniş, görüş açısı iyi her 10000 km yağını değiştir sorunsuz kullan

  7. 1.3 multijet 2005 model yeni kasa albea aldım 2005 yılında arıza olarak hiç sorun yasamayacaginiz bir araç yoktur evet ufak tefek sorunlar çıkabilir km dolan bakımı geçen sert kullanıp yıpranmaya meyil açan bir şöför iseniz evet bu araç çok sorunlu iki yada üçüncü aracınız bir albea multijet olursa şayet satmak için neden bulamazsınız aracın orjinal ayarları ile oynamış olsanız dahi (yazılım jant ve lastik ebatları) araç sizi üzmeyecektir kesinlikle
    ECOFAST şirketi aracılığıyla yazılım yükledim 2015 de 3 yıldır bu şekilde kullanıyorum ve 14 yerine 15 jant kullanıp lastik ebatı istinaden farklı olup araç 300 kuruşun üstünde bir yakıta çıkmıyor uzun yol denemesinde yarim depo mozat ile tamamen denemek için 95-110 km/h ile aracı 760 km yol yaptım sakarya ordu giresun sınırı şehir içi karma kullanım bir depo ile sarı ışık yana denk 650 km yol yapıyor bu düzenli yakıtı bu piyasada bi araç süspansiyon evet türkiye yollarında gayet başarılı
    Spor yay ile maksimum 3.5 mm indirdiğinizde araç yol tutuş performansı bir adım öne cıkmış olacak lastik ebatini da 175 den 185 veya 195 çektiğinizde az da olsa 70 yanaktan 60 yada 55 indiğiniz zaman tüm işlemler bitmiş olacak aracınız bir klas daha üste size güven vermiş olacak aracı mühendisler üretebilir biz Türküz kendimiz birşey katmadan olmaz
    Saygılarımla…

  8. Bende 2005 aralık çıkışlı Albea 1,3 var .İlk sahibi im . Yani aracı sıfır aldım .Şu anda 140 000 de . Satmaya elim vermiyor .Her halde antika olana kadar kullanacam .

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here