Chrysler Sebring Convertible

0
4756

Amerikan otomobillerini nasıl bilirsiniz? Büyük, çok yakıt tüketen, haddinden fazla hantal… Şimdi hafızanızı yoran tüm bu bilgileri unutun: Çünkü karşınızda ‘Sebring’ var… Chrysler’in ilk kez 2000 yılında satışa sunduğu Chrysler Sebring Convertible geçtiğimiz yıl kapsamlı bir makyaj operasyonuna tabi tutuldu. Amerikan üreticinin başarılı sedan modeli Sebring üzerine geliştirilen model, Türkiye’ye sadece 2.7 litre hacmindeki 203 HP’lik V6 motorla ithal ediliyor. Yurtdışında Sebring’in 2.0 litre 141 HP ve 2.4 litre 152 HP’lik seçenekleri de bulunuyor.

Chrysler Sebring Convertible İle Gözler Üzerinde

Chrysler Sebring Convertible dış görünümüyle klasik Amerikan otomobili hissi veriyor. Boyutlar nedeniyle hantal bir görünüme sahip denilebilir. Fakat direksiyon başına geçince haksızlık yaptığınız kanısına varıyorsunuz. Ayrıca aracın üstü açıldığında dikkatli gözler sürekli üstünde oluyor. Tekerleklerin tampondan uzağa konumlandırıldığı arka bagaj, dışa doğru dikkat çekici bir çıkıntıya sahip. Otomobilin tamponla bütünleşik ön radyatörü farklı olduğunu belli ediyor. Bu güzel radyatörün üzerine plaka yerleştirmek hiç de mantıklı bir fikir değil. Bez bir tentenin kullanıldığı tavan sistemi aracın görüntüsünü bozmuyor. Amerikan otomobillerinde görmeye alıştığımız parlak kromajlı jantlarla ilgili yorumda bulunmayı mantıklı bulmuyoruz. Bu tarz jantlardan hoşlananlar da olabilir.

 

İçi yaşlanmış

Hayli etkileyici dış hatlara sahip Chrysler Sebring Convertible iç mekanı ‘hayal kırıklığı’ olarak yorumlanabilir. Ön konsolda kullanılan malzeme kalitesi orta düzeyi aşmıyor. Koltuklarda ve kapı döşemesinde kullanılan deri kaplamaysa tatmin edici düzeyde. Orta konsolun en üstüne küçük bir ekran ve radyatör ızgaraları yerleştirilmiş. Klima kumandaları ve radyo-teyp daha aşağıya konumlandırılmış. En alttaysa CD değiştirici bulunuyor. Kapı kolçaklarına yerleştirilen cam-açma kapama butonları ’90’lı yılların Honda modellerini andırıyor. Beyaz zeminli gösterge tablosuysa çok şık. İç mekanda beğendiğimiz bir diğer özellikse koltuklar oldu. Rahat ve konforlu koltuklar insana evindeymiş hissi veriyor. Ayrıca emniyet kemerlerinin koltuk üzerine yerleştirilmiş olması başarılı bir çözüm.

Konfor üst düzeyde

Sebring Convertible yaz aylarını kullanıcısına keyifli geçirtebilecek bir otomobil. Tente bölümünü koruyan saklama bölümünü kapatmak bir miktar zahmetli. Tente kapalıyken cam fitillerinden iç mekana fazlasıyla rüzgar sesi giriyor. Ayrıca otomobilin burulma direncinin çok yüksek olmadığını belirtmemiz gerekiyor. Bunu bozuk zeminlerde A direklerindeki titreşimlerden anlıyoruz. Otomobilin yumuşak süspansiyon sistemi düz yolda rahat koltuklarla birleşerek üst düzey bir konfor sunuyor. Ancak süspansiyonun darbe emişi çok iyi değil. Çok zorlandığında önden kayan otomobil elektronik sistemlerin katkısıyla bir Amerikan otomobiline göre iyi yol tutuyor. Otomobilin fren sistemi yeterli güvenliği sağlıyor. 100 km/s hızla giderken yaptığımız ani frende elde ettiğimiz 39 metrelik duruş mesafesi güvenli.

Chrysler Sebring Convertible Standart Donanım

ABS Plus, EBD, sürücü, yolcu hava yastığı, klima, elektrik kumandalı deri kaplı koltuklar, deri kaplı direksiyon simidi ve vites topuzu, hıza duyarlı ve yüksekliği ayarlanabilir hidrolik direksiyon, elektrik kumandalı renkli camlar, elektronik hız sabitleme sistemi, immobilizier, far yükseklik ayarı, uzaktan kumandalı ve hıza duyarlı merkezi kilit, elektrik kumandalı ve ısıtmalı katlanabilir yan aynalar, yol bilgisayarı, CD çalarlı radyo, ön/arka sis farları bulunuyor.

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here