Tasarım

BMW 420d, 3 serisinden izler taşıdığını çok net hissettiriyor. Kaput üzerindeki kabartmalar ve ön ızgaraya doğru incelerek uzanan farlar agresif yapıyı desteklemiş. Böbrek ızgara klasik BMW ruhunu yansıtırken, M pakete özel tasarlanan keskin hatlı tamponlar göz dolduruyor. LED farlar özellikle gece sürüşlerinde dikkat çekiyor. Yan bölümde 19 inç çok kollu HMJ jant grubu dikkat çekiyor. Yine M pakete özel mavi renkli ve “M” logolu frenler güvenli frenlemenin destekçisi. Sportif bir ayrıntı olarak ön çamurlukların arkalarına hava yarıkları konumlandırılmış. Arka bölümde klasik BMW çizgileri ve ayrıntıları yer alırken, farklı renkteki difizör dikkat çekiyor.

Arka bölümdeki Coupe versiyona göre fark yaratan nokta camla birlikte açılan bagaj kapağı. Bu sayede özellikle yüklemelerde bu açılım şekli tüketiciye fazlasıyla destek oluyor. BMW 4 Serisi, 4638 mm uzunluğa, 1825 mm genişliğe, 1404 mm yüksekliğe ve 2810 mm aks mesafesine sahip. Bu değerler ile 3 Serisi’nden 26 mm daha uzun, 43 mm daha geniş, 1 mm daha alçak ve 50 mm daha geniş aks mesafesine sahip.

İç Mekan

Tanıdık bir kokpitle bizleri karşılayan model “M” paket sayesinde daha sportif görünüyor. Daha zarif direksiyon, tasarım ve arkasında yer alan kulakçıklarla iç mekâna dinamizm katmış. Gösterge paneli ve müzik sisteminin olduğu bölümü BMW ailesinden fazlasıyla tanıdık. Ortadaki Connect Drive ekranı oldukça işlevsel. Bu ekran kendi kişisel radyonuzu oluşturabildiğiniz, internete bağlanabildiğiniz ve yeni nesil navigasyon sistemine sahip. Bunların yanında cep telefonu bağlantısının da sağlandığı ekran vitesin arkasındaki joystick ile kontrol de edilebiliyor.

BMW 420d iç mekan tasarımı

İsterseniz bu konsolun üst bölümünü Touch pad mantığı ile kullanabiliyorsunuz. Eşya gözü bakımında model çok zengin. Önde sunulan baş ve diz mesafesi yeterli seviyede ancak arkada oturan uzun boylu bireyler bu başlıklarda sıkıntı çekebilirler. Modelin bagaj hacminin 480 litre oluğunun altını çizelim.

BMW 420d Motor ve Performans

4 serisi Gran Coupe 2.0 litre dizel üniteye sahip. 4000 d/d’de 184 Hp güç ve 1750 ila 2750 devir bantları aralığında 380 Nm tork üreten bu ünite modele 7.5 saniyelik 0-100 Km/s hızlanma ve 229 Km/s maksimum hız değeri sağlıyor. Fabrika verilerine göre karma tüketim değeri ise 4.8 litre olarak belirlenmiş. BMW ailesinden tanıdık olan bu motor 380 Nm tork ile sürücüyü alt devirlerde üzmüyor. Tüm BMW 4 Serisi Coupe modellerine standart olarak sunulan Sürüş Deneyimi Kontrolü düğmesi aracın karakterini değiştirebiliyor.  Sürücü sürüş karakterine göre “Eco Pro”, “Comfort”, “Sport”, “Sport+” modlarından birini tercih edebiliyor.

BMW 420d Motor ve Performans

Tüm modları diğer BMW modellerinden hatırlamak mümkün. Aracı “Eco Pro” moduna aldığınızda 50 ila 160 Km/s hız aralığında ayağınızı gazdan çektiğiniz anda motorun gücünü aktarma organlarından ayıran bir sistem devreye giriyor. Böylece model yelken etkisi dediğimiz bir modda süzülmeye başlıyor. Bu sayede yakıt ekonomisi konusunda başarılı değerlere ulaşabiliyorsunuz.  Üst devirlerde ise benzinli modeli kadar etkili olmayan araç ile sakin kullanımlarda 7.5 litrelik tüketim ortalaması elde ettik. Performanslı kullanımlardaki tüketim değeri ise 9.7 litre olarak kayıtlara geçti.

Konfor & Yol Tutuş

Sert süspansiyonlar modelin konfor başlığını törpülemiş.  İnce yanaklı lastikler ile daha sportif bir sürüş sunan model yol üzerindeki irili ufaklı birçok çukuru size hissettiriyor. Ancak viraj sonuna yüksek hızlar taşıyınca konfor başlığındaki tüm eksikler tamamen unutuluyor. xDrive sistem ise yol tutuş konusunda size fazlasıyla destek oluyor. Farklı zeminlerde ön ve arka aksta güç dağılımı yapan sistem DSC ile koordineli çalışıyor. ESP modelde tamamen devreden çıkarılabiliyor. Bu durumda bile xDrive sistemi size yol tutuş konusunda maksimum destek oluyor.

Konfor & Yol Tutuş

BMW 420d Teknik Özellikler

Teknik Özellikler
Motor: 2.0
Motor Hacmi: 1995 cc
Silindir Adedi: 4
Maksimum Güç: 184 Bg 4000 d/d
Maksimum Tork: 380 Nm 1750-2750 d/d
Performans
0-100 km/s Hızlanma 7,5 s
Maksimum Hız: 229 km/s
Frenler
Ön: Hava Kanallı Disk
Arka: Disk
Yakıt Türü Dizel
Yakıt Tüketimi
Şehir İçi: 5,7 lt
Şehir Dışı: 4,3 lt
Karma: 4,8 lt
Test: 7,5 lt
CO2 Emisyonu 127 gr/km
Boyutlar
Uzunluk: 4638 mm
Genişlik: 1825 mm
Yükseklik: 1404 mm
Dingil Mesafesi: 2810 mm
Bagaj Hacmi: 480 lt
Yakıt Depo Kapasitesi: 57 lt
Boş Ağırlık: 1675 kg
Lastik Boyutu: 255/35 R 19

 

İkinci El BMW İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here