Audi A4 Allroad Tasarım

Audi A4 Allroad model ailesini piyasaya süreli 10 yıldan fazla oldu. Aslen bir Allroad yapmak station wagon karoserli bir otomobili alıp yerden yükseltmek gibi algılansa da iş bundan çok daha komplike ve ciddi. Audi A4 Allroad modelini platform kardeşinden çok farklı hazırlamış ve bunu size her alanda hissettiriyor. A4 Allroad’un dış tasarımı SW kardeşinden farklı. İlk olarak yükseltilen gövde ile farklılık sağlanmış. Daha önceki nesillerde bu yükseklik farkı daha çok hissediliyordu ancak yeni modelde de yerden yüksek yapıyı anlamak zor değil.

Arazi şartlarında daha kolay ilerlenmesi için hazırlanan yükseltilmiş gövde tasarımı modeli arazi araçlarına daha da yaklaştırmış. Aracın ızgarasında da değişikliğe gidilmiş ve farklılık sağlanmış. Ön tampondan başlayarak çamurluk dodiklerinde devam edip arka tampona kadar uzanan plastik kaplamalar hem Allroad’u SW modelden ayırırken hem de arazi kimliğini ortaya çıkartmış.

LED’li farların yapısı stoplarla uyumlu halde; köşeli tasarlanmış ve bu da güçlü görünüme katkı sağlamış. Ayrıca 19 inçlik jantlara bile ev sahipliği yapan geniş çamurluklar da aracın sportif görünmesindeki kilit rolü oynayan faktörlerden. Önden arkaya hangi açıdan bakarsanız bakın Audi A4 Allroad’un tasarımında göze hoş gelmeyen bir detay bulmak çok zor. Klasik SW formundan uzaklaşılırken arazi aracına yaklaştırılan tasarımda sportif tatlara da yer verilmesi dengeli biçimde yapıldığı için Allroad’un eli bu konuda çok güçlü.

Audi A4 Allroad, arazi aracı – SUV ilanlarına bakarken bir diğer yandan da SW bir araba mı alsam ikilemini yaşayan ve Audi markasına ilgi duyan kitle için mükemmel bir optimizasyon sunuyor.

İç Mekan

Alman otomobillerinin iç mekanları birbirine benzese de kullanıcılarına ergonomi ve konfor konusunda sıkıntı yaşatmazlar. VW Grubu araçlarında da durum farklı değildir.

Audi ise bu özelliklere hangi modeli olursa olsun kalite algısını da eklemeyi başarır. A4 Allroad’da da durum farklı değil. Audi A4 Allroad’ın iç mekan özellikleri, şık ve konforlu. Audi iç mekanında malzeme kalitesi yüksek bir ürün sunuyor. Daha kapıyı açar açmaz açık renklerle hazırlanmış ve buram buram kalite kokan kokpit sizi selamlıyor. Aracın orta konsolunda pek çok noktada ortak parçalar kullanılmış olmasına rağmen sürücü koltuğuna oturduğunuz anda aracın size verdiği güven duygusu ve kalite hissi bu durumu unutmanızı sağlıyor. Sürücü odaklı hazırlanan kokpitte kullanılan malzeme kalitesi yüksekken işçilik detaylarda bile özenli. Ancak herkesin hoşuna gitmeyecek bazı detaylar da iç mekanda yer alıyor. Bunların başında da sonradan eklenmiş gibi duran multimedya ekranı geliyor. Artık bu ekran tasarımından vazgeçilmeli ve konsola gömülü ya da elektrikli olarak yuvasında çıkan bir ekran kullanılmalı.

Audi A4 Allroad kokpit tasarımı

2818 mm’lik dingil mesafesine sahip olan A4 Allroad, bu sayede yolcularına son derece geniş bir yaşam alanı sunuyor. Gerek önde gerekse arkadaki yaşam alanı diz- baş ve omuz mesafeleri konusunda sorunsuz. Aracın camlarının da büyük tutulması ve açık renkli döşemelerin kullanılması ile ferahlık hissi de yüksek. Arkadaki 505 litrelik düz zeminli ve yükleme eşiği düşük bagaj alanı da hem 5 kişinin eşyalarını sorunsuzca taşıyabiliyor hem de katlanabilen arka koltuklar sayesinde hobi amaçlı kullanımlarda kayak takımından sörf tahtasına kadar uzun eşyaları sorun olmaktan çıkartıyor.

Audi A4 Allroad Performans ve Motor

Audi A4 motor konusunda çok zengin bir otomobil. Bu modelde her tüketici kendi zevki ve ihtiyacına göre bir versiyon bulmakta zorlanmayacaktır. A4 Allroad motor konusunda da durum farklı değil. Model zengin motor ve şanzıman gamıyla yurtdışında popüler. Ancak ülkemizde modeli sadece 2.0 TDI ve 2.0 litrelik TFSI motorla alabiliyorsunuz. Biz 2.0 TDI’ın sürücü koltuğuna oturduk. Bu motor Audi’nin pek çok modelinde görev yapan 4 silindirli bir makine. 4200 d/d’de 190 HP güç ve 400 Nm tork üreten motor gücünü yere 7 ileri oranlı S-Tronic şanzımanla aktarıyor. Allroad modelinde ayrıca tüketicilere quattro 4 tekerlekten çekiş sistemi de sunuluyor.

Audi A4 Allroad Performans ve Motor

Tüm bu kombinasyonla araç 0-100 km/s hızlanmasını fabrika verisi 7,8 saniyede tamamlayıp 220 km/s maksimum hıza ulaşabiliyor. Aracın ilk hareket anında itibaren dengeli tork bandının da etkisiyle hızlanma isteği yüksekken nefesi de geç kesiliyor. Normalde bu tarz bir araçta çok fazla performans beklemeseniz de A4 Allroad bu konuda çok başarılı bir otomobil. Ara hızlanmalar konusunda da motorla şanzımanın uyumu yüksek. Seri vites değişimleri yapan vites kutusu otoyol sürüşlerinde de hep üst viteslerle seyrettiği için yakıt konusunda da cimri olmayı başarıyor. 100 km’de fabrika verisi 5,1 lt yakıt tüketen otomobil, günlük kullanımlarda da 6-6,2 lt dolayında tüketim sonuçlarına imza atıyor. Dört tekerlekten çekişli, otomatik vitesli, 2.0 litrelik motora sahip 1715 kg’lık bir otomobil için bu değer çok başarılı.

Güvenlik

Audi güvenlik testleri konusunda da zaten tüm dünyada çok haklı bir şöhrete sahip. Audi Allroad modeli hiç çarpışma testine girmedi. Ancak aynı donanım ve özelliklere sahip olan A4 Sedan farklı zamanlarda hep bu testlere tabi tutuldu. 2009 yılında Euro NCAP çarpışma testine alınan Audi A4 bu testten 5 yıldız almaya hak kazanmıştı. 2015 yılında ise güncel seri test edildi ve o da 5 yıldız alarak günü tamamladı. Model önden alına darbelerde yetişkinlerde %89, çocuklarda ise %87 koruma sağladı. Modelin sahip olduğu elektronik yardımcılar da ona %75 puan kazandırdı. Audi A4 Allroad güvenlik elemanları konusunda çok uzun bir listeye sahip. Temel olarak model sürücü ve yolcu ön-yan-perde havayastıkları, ABS, ESP, EBD, ISOFIX bağlantıları, eğim iniş kontrolü gibi pek çok donanımı sunuyor.

Konfor & Yol Tutuş

Audi A4 Allroad aslen hafif arazide sorunsuz ilerlemek için üretilmiş bir model. Ayrıca SUV’lardan daha kompakt ve düşük yükseklikteki yapısı sayesinde asfalt üzerinde Allroad arazi araçlarından daha başarılı olma iddiasına sahip. Yola çıkıldığı anda da bu iddianın gerçek olduğunu anlıyorsunuz. Her şeyden önce konforlu iç mekan size ister asfalt isterseniz de hafif arazide ilerleyin büyük rahatlık sağlıyor. Aracın yerden yüksek yapısına rağmen darbe emiş konusunda başarılı ve hassas çalışan yürüyen aksamı darbeleri çok başarılı şekilde absorbe ettiği için zeminin bozukluğunu 19 inçlik jantlara rağmen minimum hissediyorsunuz.

Konfor & Yol Tutuş

Asfalt üzerinde ilerlerken direksiyon sistemi konfor odaklı ayarlara sahip olduğunu hissettiriyor. Sürücüden gelen performanslı kullanım taleplerine motor ve şanzıman yetişse de direksiyon ağır kalıyor. Ancak bu konfor odaklı ayarlar şehir içi kullanımlarda ve park manevralarında büyük olaylık sağlıyor. Virajlarda yana yatma eğilimi büyük gövdesine rağmen minimumda olan Allroad, yan rüzgarlardan da pek etkilenmiyor. Hafif arazide ise yerde yüksek yapı ile birlikte önde ve arkadaki koruma çıtaları sayesinde araca zarar vermeden sorunsuz ilerlenebiliyor. quattro dört tekerlekten çekiş sistemi olası zorlanmalarda gücü hemen diğer tekerleklere ilettiği için kum zeminlerde bile ilerlemek zor değil.

Audi A4 Allroad Teknik Özellik

Motor : 2.0
Motor Hacmi : 1968 cc
Silindir Adedi : 4
Maksimum Güç : 190 HP 4200 d/d
Maksimum Tork : 400 Nm 1750 d/d
Performans
0-100 km/s Hızlanma : 7.8 sn

 

Maksimum Hız : 220 km/s
Frenler
Ön Hava kanallı disk
Arka : disk
Yakıt Türü : Dizel
Yakıt Tüketimi
Şehir İçi :5.7 lt/100 km
Şehir Dışı : 4.8 lt/100 km
Karma : 5.1 lt/100 km
Test : 6.1 lt/ 100 km
CO2 Emisyonu : 128 g/km
Boyutlar
Uzunluk :4750 mm
Genişlik : 1842 mm
Yükseklik : 1493 mm
Dingil Mesafesi : 2818 mm
Bagaj Hacmi : 505 lt
Yakıt Depo Kapasitesi : 58 lt
Boş Ağırlık :1715 kg
Lastik Boyutu : 255/55 R19

 

İkinci El Audi İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here