2006 Peugeot 207

2006 Peugeot 207 tasarım olarak yollardaki en saldırgan görünümlü küçük sınıf otomobillerden birisi. Fransız markanın 407’yle başlattığı geniş radyatör ızgarası uygulaması 207’de de devam ediyor. Siluet olarak kardeşi 206’yı andıran 207, 206’ya göre boyutlar yönünden fark atmış. 4030 mm’lik uzunluğu 206’dan 200 mm daha fazla olan otomobilin 2540 mm’lik dingil mesafesi de 206’ya göre 80 mm daha fazla. Bu da daha fazla diz mesafesi anlamına geliyor.

Otomobilin kapıları açılıp iç mekana geçildiğinde konsolun kalite hissinin bu sınıf bir otomobil için başarılı olduğu görülüyor. Orta konsolu çevreleyen metalik görünümlü kaplamanın kenarı biraz açık olsa da bu genel havayı bozmuyor. İç mekan yeterince geniş olsa da, bu sınıfta arka koltuklarda daha fazla diz mesafesi sunan modeller mevcut. Kapı içi eşya gözleri büyük olan otomobilin iç mekanında ufak tefek eşyalara yönelik daha fazla göz olmasını beklerdik. Euro NCAP çarpışma testlerinden aldığı beş yıldızla sınıfının en güvenli otomobillerinden olduğunu kanıtlayan 207’nin Premium donanım seviyesinde ön hava yastıkları, ön yan havayastıkları ve perde havayastıkları standart olarak sunuluyor.

 

Ekonomik motor

PSA Grubu’nun birçok aracına hayat veren 1560 cc’lik HDi motoru zaten otomobilseverler yakından tanıyor. Test aracımızda 90 HP’lik versiyonu bulunan bu motorun Peugeot 307 ve 407 gibi modellerde 110 HP’lik versiyonu da sunuluyor. Birçok turbodizelin aksine alt devirlerde bile yeterli çekişi sunan motor 4500 d/d’ye kadar güçten düşmüyor. Silindir başına 4 supaplı motor maksimum gücü olan 90 HP’yi 4000 d/d’de sunarken maksimum torksa 1750 d/d’de 215 Nm. Bu veriler bazı kişilere çok etkileyici gelmeyebilir fakat 207 1.6 HDi kullanıcısına performans yönünden hiç bir eksiklik hissettirmiyor. Bu motorun en güzel yanıysa sunduğu ekonomi. Fabrika verilerine göre 100 km mesafede ortalama 4.5 litre eurodizel tüketen otomobil test şartlarında 6.1 lt/100 km’lik bir tüketim ortalaması elde etti. Mantıklı kullanımlarda bu seviyeyi rahatlıkla 5 lt/100 km seviyelerine indirebilmek mümkün.

 

Dinamik sürüş

Renault Clio gibi rakiplerine göre daha sıkı süspansiyon sistemine sahip 2006 Peugeot 207 ‘yi kullanmak keyifli. Süspansiyon sistemi darbe emiş konusunda mükemmel olmasa da beklentileri karşılayabiliyor. Hassas çalışan direksiyon sistemi yüksek hızlarda sertleşerek güven veriyor. Stabilite sorunu bulunmayan otomobil virajlı yollarda da tedirginlik vermiyor.

Yükseklik ayarlı koltuk ve yükseklik-derinlik ayarına sahip direksiyon simidiyle ideal sürüş pozisyonunu bulmanın kolay olduğu otomobil, eğimli A sütunları nedeniyle zaman zaman çapraz görüş sorunu yaşatabiliyor. Şehiriçinde yumuşak direksiyonu ve pedal takımıyla sürücüsünü yormayan otomobilin vitesleri rahat geçse de vites yolları biraz uzun.

 

Genel Değerlendirme
İşçilik  7  Genel olarak tatminkar
Görüş  7  A sütunu bazen sıkıntı yaratıyor
Performans  8  Beklentileri karşılıyor
Tüketim  8  Savurganlığı sevmiyor
Konfor  7  Daha iyi rakipleri var
Frenler  8  Güvenli
Yalıtım  7  Fazla gürültülü değil
Donanım  8  Neredeyse eksiksiz
Sonuç  7.3 Peugeot 207 1.6 HDi 90 HP keyifli kullanımı, şık tasarımı, tatminkar performans sunan ekonomik motoruyla başarılı bir otomobil. Fakat benzer güç ve donanım seviyesindeki rakipleriyle benzer olan fiyatı bu sınıf otomobil alacaklara yüksek gelecektir. Bu motorda sunulacak alt donanım seviyesi, fiyat yönünden benzer güçteki rakipleri karşısında daha rahat mücadele etmesine olanak tanıyacaktır.
İkinciel  –

Test ve Teknik Verileri
2006 peugeot 207

İkinci El Peugeot İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here